Margit Vea

Margit Vea: Fordøyelse og stoffskiftet svært viktig for alle med stoffskiftesykdommer

Margit Vea

Margit Vea (51) fra Karmøy er en populær foredragsholder og forfatter – lørdag 13. mai kommer hun på Stoffskiftedagen i Stavanger.

Matdronningen fra Karmøy

Margit Vea (51) – fortell om ditt forhold til mat?

– Jeg er glad i god mat som er lokal og bærekraftig mat, gode råvarer med mye næring som gjør oss godt.

Hvordan de som sliter med dårlig energi og som føler seg slitne, få en bedre hverdag med nytt kosthold?

– Dårlig energi kommer ofte av ubalanse i tarmen og dårlig fordøyelse. En dårlig tarmflora, rett og slett. Så det første vi må gjøre er å spise mat som demper betennelser og som leger og beriker tarmen. Det beste eksemplet på dette er for eksempel god kraft, probiotisk mat som kefir, fermenterte grønnsaker og gode fettkilder.

Hva bør de spise mer av og hva bør de spise mindre av?

– Raffinerte oljer er betennelsesfremmende mat, korn kan være problematisk og pasteuriserte melkeprodukter. Vannkefir for eksempel er jo veldig godt.

Søtstoffer og tilsetningsstoffer bør man holde seg unna.

Fortell litt om hva du kommer til å snakke om i Stavanger?

– Jeg skal gi tips og veiledning om hvordan legge om til et bedre kosthold, rett og slett en «kick-starter» med praktiske råd og smaksprøver!

Kjenner du noen med stoffskifteproblemer selv?

– Ja, vi har både i familien og i vennekretsen. Alle kjenner jo noen. Jeg ser hvordan stoffskiftet påvirker energinivået, vekten og at det ofte kommer andre plager senere. Kostholdet er veldig viktig for disse menneskene, og jeg håper å kunne gi noen gode og praktiske råd!

Margit Vea har hatt mange kurs i Stavanger, utgitt flere kokebøker og gleder seg til å delta på Stoffskiftedagen.

VELKOMMEN TIL STOFFSKIFTEDAGEN I STAVANGER
LØRDAG 13. MAI – med lege Joakim Øien Iversen og Margit Vea

Stoffskiftedagen 13. mai i Stavanger - hovedforelesere er Margit Vea og Joakim Øien Iversen

Registreringen åpner kl. 09.o0
Arrangementet varer fra kl. 10.00-16.00
Kjøp billett her!

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *