Høstkonferansen 21.-22. oktober: Årets program setter mat og psykisk helse på dagsorden!

Hvilken rolle spiller mat og næringstilskudd for å bevare god psykisk helse, kan det også hjelpe deg til å bli frisk fra alvorlige psykiske sykdommer? Vi spiser medikamenter som aldri før, men kunne vi oppnådd langt mer om vi i tillegg hadde et bevisst kosthold?

«Høstkonferansen er årets begivenhet for alle som er interessert i kosthold og helse. Vi setter på dagsorden: mat, tilskudd og hvordan fysisk og psykisk helse henger sammen»

TRE FRA HØSTKONFERANSEN:
Fra venstre Joakim Øien Iversen, Anders G. Kindberg og Jan Mesicek.

Årets forelesere er noen av landets mest kunnskapsrike på nettopp dette feltet: Mone Eli Sæland, Gunn-Karin Sakariassen, Frank Wedde, Nina Husø, Steinar Larsen, Terje Sandberg, Lars Erik Litsfeldt, Patrik Olsson, Joakim Øien Iversen og mange flere.

Patrik Olsson er vår hovedgjest på lørdag, sammen med Lars-Erik Litsfeld har han skrevet en bok om hvordan han kunne kutte insulinsprøytene til et minimum; slanket seg 25 kilo på litt over to måneder – ved hjelp av kostholdsendringer som inkluderte å legge til «gode, gamle, magiske bønner» i kostholdet. Forbered deg til en helt spesiell opplevelse og et sterkt foredrag!

Sted:

Thon Hotell Oslofjord, Sandvika (10 minutter å gå fra Sandvika stasjon. Stor gratis parkeringsplass på hotellets område.

Adresse: Sandviksveien 184, 1337 SANDVIKA (åpne i Google Maps)

For overnatting: Tlf. 67 55 66 00 Oppgi Høstkonferansen ved bestilling for rabatt.

Program lørdag 21. oktober

Dørene åpnes kl 08.30 med registrering


09.30: Frank Wedde: Mat & mentale evner

Mat som øker dine prestasjoner. Hvordan håndtere stress. Hvordan henger fysisk og psykisk helse sammen? Frank Wedde er en populære foredragsholder og forfatter. Han jobber med mental trening og har flere ganger deltatt i verdensmesterskapet i hukommelse.


10.00: Mone Eli Sæland: Mat for god psykisk helse

Hvilken mat gjør godt for deg – hvilken mat hemmer deg? Bli frisk med mat – ikke piller! Mone Eli Sæland er førsteamanuensis og klinisk ernæringsfysiolog. Hun er en engasjerende og trollbindende foreleser.


11.00-11.30: Pause

30 minutters pause til nettverk, utstillere etc.


11.30-12.15: Margit Vea: Norsk tradisjonskost – bedre enn sitt rykte

Hvordan henger det sammen – gode råvarer, næringsopptak og fordøyelse – og hvordan du har det med deg selv? Ditt energinivå? Margit Vea er forfatter av flere bøker, en ildsjel som brenner for lokalmat og arrangerer en rekke kurs i hjemmelaget husmannskost.


12.15-13.00: Patrik Olsson & Lars-Erik Litsfeldt. Et nytt og bedre liv med bønner

Hvordan bønner og resistent stivelse kan gjøre underverker for blodsukkeret og treningsresultater. Patrik Olsson gikk markant ned i vekt etter at han introduserte bønner i kostholdet. Som blind type-1 diabetiker har han måttet forholde seg til utfordringer de fleste av oss ikke kan forestille oss. Han har kunnet redusere sitt insulininntak til nærmest null etter overgangen til et lavkarbo-inspirert kosthold med mye bruk av bønner. Med hjelp fra Lars-Erik Litsfeldt har han brakt dette ut til lesere i hele Norden. Du kan se frem til et engasjerende, rørende og spennende foredrag.


13.00-14.15: Lunsj og utstillerbesøk

Tid for lunsj, nettverksbygging og mulighet til å bli kjent med alle utstillere


14.15-14.45: Patrik Olsson og Lars-Erik Litsfeldt fortsetter

Spørsmål og svar fra salen.


14.45-15.30: Line Foldal: Den auto-immune protokollen (AIP)

Som 14-åring fikk Line spiseforstyrrelser og dette plaget henne i 15 år. Hun utviklet en auto-immun sykdom som legene sa det va ingenting å gjøre med. Etter at hun begynte på Tunsberg Medisinske Skole og studerte ernæringsterapi, vokste tanken i henne at dette skulle hun klare å gjøre noe med! I dag er hun utdannet i ernæringsterapi og markedsføring, samt yoga-lærer. Bli kjent med Lines helsereise og den auto-immune protokollen AIP.


15.30-16.00: EKSTRA!: Bonnie Kaplan (prof. emerita University of Calgary)

Bonnie Kaplan er en av de første i verden som forsket på et sammensatt kosttilskudd, og har i 20 år gjort banebrytende studier på ernæringens rolle for psykisk helse og hjerneutvikling. Hun er kjent for sine foredrag i USA og Canada og er nå for første gang i Norge. Hun sier at denne nye forståelsen av vitaminer og mineralers betydning for vår psykiske helse, er den viktigste oppdagelsen på dette feltet i vår levetid. Dette kan gi mange mennesker nytt håp og spare våre helsebudsjetter for enorme summer hvert år.

Hennes arbeid er særlig aktuelt i vårt land der det nå er vedtatt at det skal tilbys psykiatri-behandling uten bruk av psykofarmaka. Disse vitamin-mineralpreparatene er de best utprøvde i verden og effekten av dem har langt overgått de kjente medisinene på feltet. Samtidig gir mikronutrients ikke de bivirkningene som mange av de kjente medisinene kan gi.

Området med utstillere er åpent til cirka kl. 17.00

Program søndag 22. oktober

Dørene åpnes klokken 09.00


10.00: Terje Sandberg: Klarere i hodet uten melk og gluten

Terje var leder av Kostreform for bedre helse i to år. Han var i ferd med å utvikle diabetes da han én dag tok skjeen i egen hånd, la om til lavkarbokosthold uten melk og gluten og spiste seg frisk og rask i løpet av noen måneder. Han forteller om helsereisen, om hvordan det var å gjøre det stikk motsatte av det alle sa han “måtte” gjøre.


10.30-11:30: Gunn Karin Sakariassen & Hege Hasler Barhaughøgda: Spise seg frisk fra diabetes

Hva skjer med noen når de får beskjed om at de er i ferd med å få diabetes? Eller at de allerede har fullt utviklet sykdommen? Hvordan kan man motiveres til å endre kostholdet – hva skal til? Gunn-Karin Sakariassen sminker ikke budskapet, men forklarer deg nettopp hvor landet ligger. Hun er nestleder i Kostreform og har jobbet med kosthold i årtier. Hege er diebetssykepleier og kostholdsveileder hos Fedon Lindberg. Disse to har gjennom sine bøker og foredrag gitt motivasjon, kunnskap og inspirasjon til flere titusen-talls personer i Norge! Gunn-Karin brenner for dette arbeidet og er også nestleder i Kostreform for bedre helse.


11.30-11.45: Pause

15 minutter for å strekke på bena


11.45-12.30: Helene Ragnhild (bachelor i ernæringsfysiologi): Fordøyelsen og optimal tarmfunksjon. Hvordan påvirker det din psykiske helse

Helene engasjerte oss i fjor, og har mye på hjertet om mat! Hun brenner for et næringsrikt kosthold og fikk prisen for årets ernæringsstudent ved Bjørknes private høyskole!.


12.30-14.00: Lunsj

Tid for lunsj, nettverksbygging og utstillerbesøk


14.00-14.45: Lege Joakim Øien Iversen: Hvilke næringsstoffer, matvarer og vitaminer trenger du for god psykisk helse? Hva kan du mangle ved psykisk sykdom?

Joakim Iversen er en lege som besitter kunnskaper utover det vanlige: han interesserer seg spesielt for vitaminenes, mineralenes og næringsstoffenes betydning for en god helse. Han driver egen privatklinikk på Lysaker.


14.45-15.45: Steinar Larsen og Nina Husø: Hva gjør våre tanker og følelser med helsen?

Hva kan bekymringer gjøre med sykdom? Kan tanker, stress og bekymringer forverre et sykdomsbilde? Riktig kosthold er ikke alt. Stress, bekymringer og lite søvn påvirker sykdom negativt. Steinar driver livsstilsplattformen diasensa.com og diabetesbloggen blog.diasensa.com, og Nina er ernæringsterapeut ved Senter for Livsstilsmedisin på Lysaker.


15.45-16.00: Pause

15 minutter for å strekke på bena


16.00-16.45: Dag Viljen Poleszynski: Få en klarere hjerne med ketogen kost!

Ketogent kosthold brukes i behandling av epileptikere. Har det kanskje et større potensiale innenfor psykiske sykdommer? Dag Poleszynski er ernæringsfysiolog og fagredaktør i Helsemagasinet. Han avslutter årets konferanse med et budskap som gir håp til mange som ikke oppnår tilfredsstillende resultater med medisiner alene.


16.45-17.00: Avslutning av Høstkonferansen 2017

«Det blir en innholdsrik helg. En inspirerende helg. En helg hvor du møter mange engasjerte mennesker fra hele landet. HØSTKONFERANSEN er stedet hvor de gode kreftene samles. Velkommen skal du være!»

Live HD-TV

I samarbeid med Tunsberg Medisinske Skole overfører vi hele konferansen i Live HD-TV!

Har du ikke anledning til å ta turen til Høstkoferansen, fortvil ikke. I samarbeid med Tunsberg Medisinske Skole vil alle foredrag denne helgen være tilgjengelig via Live HD-TV. Live HD-TV betyr at vi sender direkte i høy kvalitet. 3 kamera, bra lyd og bilde av PowerPoint. Alt kan ses på PC, Mac, Nettbrett og de fleste telefoner. Klarer du å se en YouTube-video så klarer du å se dette! Du vil også få tilgang til alle opptakene noen få dager etter konferansen. Tilgangen varer i 6 måneder.

Få tilgang til alle foredrag i Live HD-TV her:

0Days0Hours0Minutes0Seconds