Helsevis – en bruksanvisning for bedre helse og for å beholde god helse

Møt Anita Breivold på Stoffskiftedagen i Kristiansand 7.10

Det er mat og helse og friluftsliv som er hovedingrediensene i Anitas liv, kombinert med familielivet. Hun beskriver seg selv som både fjellgeit og fiskemåke, bor i Lillesand, har mann, to voksne døtre, og barnebarn.

Anita har en litt overutviklet interesse for sammenhengen mellom helse og kosthold, både hos barn, ungdom og voksne. Ord som fett, sukker, blodsukker, hormoner, fedme, diabetes, stoffskifte, kolesterol og livsstil pirrer nysgjerrigheten hennes. Bøker med slike temaer står som skatter i bokhylla. Mye bakgrunnsstoff innen denne sjangeren har ført til at familiens kosthold er preget av moderat lavkarbo.

Anita er matelsker, foredragsholder, kursholder og ernæringsskribent ved siden av jobben som leirskolelærer og svømmelærer. Utdanningsbagasjen består av lærerskole, grunnfag i idrett, friluftsliv og biologi, samt ernæring fra Atlantis medisinske høyskole.

Anita Breivold har skrevet boken Helsevis, som denne teksten er hentet fra

«…den handler om hvilke plager, sykdommer og tilstander som kan være direkte knyttet til kostholdet…»

Anita har nå kommet med bok. Etter mange års modning er den klar. Boka HELSEVIS.

Hun har endelig samlet deler av sin kunnskap om sammenhengene mellom mat og helse mellom to permer. Den handler om hvilke plager, sykdommer og tilstander som kan være direkte knyttet til kostholdet. Den handler om sammenhengene mellom det vi putter i munnen og åssen vi blir utenpå og inni, om hvordan mat og drikke påvirker både kropp, vekt, humør, energinivå og tarmfauna (som Anita liker å kalle den, siden det er dyr vi har i tarmen).

Og disse sammenhengene forklares på en folkelig, forståelig og litt fornøyelig måte. Det er mange feite og frodige fakta og sursøte sammenhenger.

Du får høre mer på konferansen Stoffskiftedagen i Kristiansand 7. oktober.