Oppskrift – enkel Bami Goreng
Bami Goreng, eller Mie Goreng som det også heter, er en nydelig kinesisk-indonesisk rett som Ena-Maria spiste ofte i oppveksten. Tradisjonelt ble den lagd med gule hvetenudler, sjalottløk eller løk, hvitløk, krydder, soyasaus, ketjap manis (søt soyasaus), egg, grønn-saker og kjøtt eller sjømat.
Vår versjon er basert på den hun er vant med fra hun var liten, med få og enkle, men veldig smakfulle ingredienser. Ena-Marias pappa pleide å kjøpe ferdig krydderblanding spesielt lagd til Bami Goreng når de var på ferie i Nederland. Man får ikke tak i dette krydderet her i Norge, så vi har brukt en egen krydderblanding.
Næringsinnhold per 100 gram:
Kcal: 153
Fett 11,1
Karbohydrater: 1,3
Protein: 11,2
Ketopoeng: 0,9
Nudler
4 egg
125 g kremost
5 ts fiberhusk
1. Forvarm ovnen til 150 grader varmluft.
2. Pisk eggene luftig.
3. Ha i kremost og fiberhusk og pisk til det er godt blandet.
4. La hvile i 10 minutter.
5. Pisk deigen lett opp igjen.
6. Kjevle flat mellom 2 bakeark smurt med olje.
7. Stekes i 10 minutter med bakearkene på.
8. Når nudlene er ferdige, fjerner du bakepapiret, ruller leiven sammen og kutter i ønsket tykkelse.
Bami Goreng
500 g strimlet lårfilet av kylling, evt. annet kjøtt
1 ss tamari (glutenfri soyasaus)
1–2 fedd hvitløk.
1 ts paprikapulver
½ ts karri
½ ts løkpulver
1 ts persille
½ ts pepper
¼ ts salt
1 ss sambal oelek
1 ss smaksnøytral olje
200 g bacon i biter
150 g sjampinjong
100 g gulrot
100 g purreløk
9. Bland sammen tamari, olje, hvitløk og krydder.
10. Vend kyllingkjøttet i krydderblandingen og la det godgjøre seg mens du forbereder resten.
11. Skjær grønnsaker og bacon i passe biter.
12. Stek bacon gyllent og tilsett deretter sjampinjong.
13. Når sjampinjongen er blank og så vidt begynt å bli gyllen, heller du blandingen ut av stekepanna.
14. Stek kyllingbitene og ha deretter i grønnsakene. Grønnsakene skal kun lynsteke, ca. 2 minutter.
15. Bland sammen kjøtt, grønnsaker og nudler og server straks, gjerne med speilegg.
asiatisk mat, Fett og Forstand, keto, ketogent kosthold, lavkarbo og vekt