Skip to main content
1-3 dagers leveringstid         Lille Måne 20 år – Bøker for det tenkende og følende mennesket       Betal med Vipps eller VISA

Oppskrift – enkel Bami Goreng

Bami Goreng, eller Mie Goreng som det også heter, er en nydelig kinesisk-indonesisk rett som Ena-Maria spiste ofte i oppveksten. Tradisjonelt ble den lagd med gule hvetenudler, sjalottløk eller løk, hvitløk, krydder, soyasaus, ketjap manis (søt soyasaus), egg, grønn-saker og kjøtt eller sjømat.

Se boken i vår nettbutikk her

Vår versjon er basert på den hun er vant med fra hun var liten, med få og enkle, men veldig smakfulle ingredienser. Ena-Marias pappa pleide å kjøpe ferdig krydderblanding spesielt lagd til Bami Goreng når de var på ferie i Nederland. Man får ikke tak i dette krydderet her i Norge, så vi har brukt en egen krydderblanding.

Næringsinnhold per 100 gram:

Kcal: 153
Fett 11,1
Karbohydrater: 1,3
Protein: 11,2

Ketopoeng: 0,9

Nudler

4 egg
125 g kremost
5 ts fiberhusk

1. Forvarm ovnen til 150 grader varmluft.
2. Pisk eggene luftig.
3. Ha i kremost og fiberhusk og pisk til det er godt blandet.
4. La hvile i 10 minutter.
5. Pisk deigen lett opp igjen.
6. Kjevle flat mellom 2 bakeark smurt med olje.
7. Stekes i 10 minutter med bakearkene på.
8. Når nudlene er ferdige, fjerner du bakepapiret, ruller leiven sammen og kutter i ønsket tykkelse.

Bami Goreng

500 g strimlet lårfilet av kylling, evt. annet kjøtt
1 ss tamari (glutenfri soyasaus)

1–2 fedd hvitløk.
1 ts paprikapulver
½ ts karri
½ ts løkpulver
1 ts persille
½ ts pepper
¼ ts salt
1 ss sambal oelek
1 ss smaksnøytral olje
200 g bacon i biter
150 g sjampinjong
100 g gulrot

100 g purreløk 

9. Bland sammen tamari, olje, hvitløk og krydder.
10. Vend kyllingkjøttet i krydderblandingen og la det godgjøre seg mens du forbereder resten.
11. Skjær grønnsaker og bacon i passe biter.
12. Stek bacon gyllent og tilsett deretter sjampinjong.
13. Når sjampinjongen er blank og så vidt begynt å bli gyllen, heller du blandingen ut av stekepanna.
14. Stek kyllingbitene og ha deretter i grønnsakene. Grønnsakene skal kun lynsteke, ca. 2 minutter.
15. Bland sammen kjøtt, grønnsaker og nudler og server straks, gjerne med speilegg.

asiatisk mat, Fett og Forstand, keto, ketogent kosthold, lavkarbo og vekt

0
    0
    Handlekurv
    Handlekurven din er tomTilbake til butikken