Høstkonferansen: Møt Dag Viljen Poleszynski

Dag Poleszynski er ernæringsfysiolog og fagredaktør i Helsemagasinet, og en populær gjenganger på Høstkonferansen.

På årets Høstkonferanse vil Dag avslutte med et budskap som gir håp til mange som ikke oppnår tilfredsstillende resultater med medisiner alene.

Temaet er ketogent kosthold. Dette brukes i behandling av epileptikere. Har ketogent kosthold kanskje et større potensiale innenfor psykiske sykdommer? Vi stilte Dag et par spørsmål i forkant av Høstkonferansen.

Hvorfor er kosthold viktig for psykisk helse, Dag?

God psykisk helse er avhengig både av psykososiale faktorer og av en rekke næringsstoffer som inngår i biokjemiske omdanningsveier i hjernen. Vitaminer og mineraler fungerer som kofaktorer i enzymreaksjoner, og en fungerende hjerne må ha konstant tilførsel av energisubstrater for å danne energimolekylet ATP. Hjernen bruker omkring 20% av kroppens energi, og en svikt i hjernens ATP-produksjon kan gi en rekke psykiske problemer.

Hvilke sykdommer kan man bli bedre / verre av med mat? – Nesten alle… Faste er naturens beste metode for å helbrede alt fra traumer til sykdom. En del genetiske feil vet vi fortsatt ikke hvordan eller hvorvidt det er mulig å korrigere.

Hvorfor har mat og kosttilskudd så liten plass i dagens helsedebatt? – Matvarer og kosthold diskuteres hyppig, dvs. at de har stor plass i offentlig helsedebatt. Myndighetene er imidlertid skeptiske eller negative til bruk av kosttilskudd i større doser enn de anbefaler og overser dermed mange tiårs forskning innen ortomolekylær medisin, en disiplin som bruker kosttilskudd og ernæring for best mulig psykiske og fysisk fysiske.

Dag sitt foredrag, Få en klarere hjerne med ketogen kost! hører du søndag 22. oktober på årets Høstkonferanse.

Dag sitt foredrag fra Høstkonferansen 2015: Diett for optimal mage- og tramfunksjon

HØSTKONFERANSEN 21.-22. OKTOBER: ÅRETS PROGRAM SETTER MAT OG PSYKISK HELSE PÅ DAGSORDEN!

Hvilken rolle spiller mat og næringstilskudd for å bevare god psykisk helse, kan det også hjelpe deg til å bli frisk fra alvorlige psykiske sykdommer? Vi spiser medikamenter som aldri før, men kunne vi oppnådd langt mer om vi i tillegg hadde et bevisst kosthold?

Årets forelesere er noen av landets mest kunnskapsrike på nettopp dette feltet: Mone Eli Sæland, Gunn-Karin Sakariassen, Frank Wedde, Nina Husø, Steinar Larsen, Terje Sandberg, Lars Erik Litsfeldt, Patrik Olsson, Joakim Øien Iversen og mange flere.

Sted:

Thon Hotell Oslofjord, Sandvika (10 minutter å gå fra Sandvika stasjon. Stor gratis parkeringsplass på hotellets område.

Adresse: Sandviksveien 184, 1337 SANDVIKA (åpne i Google Maps)

For overnatting: Tlf. 67 55 66 00 Oppgi Høstkonferansen ved bestilling for rabatt.