Skip to main content
1-3 dagers leveringstid         Lille Måne 20 år – Bøker for det tenkende og følende mennesket       Betal med Vipps eller VISA

De fire leveregler – lett å glemme!

Forleggeren skriver

I går startet dagen med kaffen i vrangstrupen. Som en del av en dårlig vane, å starte datamaskinen og gå rett på innboksen, fikk jeg en e-post med en melding jeg ikke likte. Det gjaldt noe økonomisk og jeg var uenig i vurderingene fra avsenderen, som medførte en økonomisk belastning for meg. Dagens blogginnlegg handler om budskapet i boken De fire leveregler. Og her kommer alle levereglene inn i historien, for jeg tok “nederlaget” om du vil, personlig med en eneste gang. Uten å reflektere ett sekund over saken. I tillegg hadde jeg bygget opp forventninger. Jeg hadde forventet et annet resultat, ikke så veldig annerledes, men det jeg ble presentert for var det absolutte minimum av kompensasjon fra en erstatningssak, men det hadde ikke skapt en økonomisk krise. Det føltes imidlertid svært urettferdig.

Jeg tente på alle plugger og slet i hele går med å gi slipp på at jeg følte meg urettferdig behandlet. Dermed klarte jeg å involvere flere av mine kolleger og venner i det som ikke angikk dem overhodet , og neppe interesserte seg mye for. Selvsagt hjalp det litt å få støttende ord, “ikke gi deg” – er hyggeligere å høre enn “ja, men bare glem det da, du kommer nok ingen vei med dette likevel”.

Det bringer meg over til neste leveregler. Gjør alltid ditt beste. Så hva vil være det beste å gjøre i en slik situasjon? Jeg har sendt et par e-poster og gjort det klart at jeg ikke aksepterer forslaget som er fremlagt, og at jeg vil ha saken behandlet på nytt. Men nå skal jeg ikke gå i samme felle, å glemme å reflektere over levereglene til don Miguel Ruiz. Jeg skal gjøre mitt beste (leveregel 4, Gjør alltid ditt beste)i å fremlegge en saklig, høflig og troverdig argumentasjon for mitt ståsted i saken (leveregel 1, Vær ren i ord) og denne gangen ikke forutsette noe annet resultat (leveregel 3, La være å forutsette ting) og uansett utfall skal jeg ikke ta det personlig (leveregel 2, Ta ikke noe personlig) og heller forberede meg bedre til senere lignende situasjoner.

De fire leveregler - en perle av en bok!
DE FIRE LEVEREGLER finner du som papirbok og lydbok.

De fire leveregler er en liten perle av en bok. Og denne lille historien, eller opplevelsen om du vil, jeg deler her illustrerer hvor vanskelig og utfordrende det av og til kan være å følge disse fire leveregler. Ved første øyekast virker de enkle! Men det krever litt mer, i allefall for impulsive og handlingsorienterte personer som meg, å alltid følge dem eller ha dem i bakhodet. Så det å lese seg opp igjen på De fire leveregler fra tid til annen, har helt klart noe for seg. Det er ikke så lenge siden jeg gjorde det. Jeg leste denne boken inn som lydbok, men tydeligvis trenger jeg å sette meg ned med en kopp kaffe og lese litt mer i boken en gang til.

Du finner den på nettsiden vår – nå på tilbud!

Vil du høre den som lydbok finnes den på

BookBeat, Nextory, Podimo, Storytel og Fabel

Ha en strålende dag! Jeg føler meg bedre allerede.

Jan Mesicek, forlagssjef

Følg gjerne forlaget på vår Facebookside

Don Miguel Ruiz har skrevet flere bøker, du vil like å høre på disse som lydbok!

De fire leveregler er en bok for personlig vekst. Det er sjelden man oppdager bøker som man kommer tilbake til, igjen og igjen, og hver gang finner nye, viktige perspektiver.

Jan Mesicek, Lille Måne

Forlagssjef

Lille Måne har utgitt:
De fire leveregler
Kjærlighetens kunst
Kunnskapens stemme (kun som lydbok)

0
    0
    Handlekurv
    Handlekurven din er tomTilbake til butikken