• 0 Items - kr 0
    • Ingen varer i handlekurven.

Aktuelt

FogF

Fett & Forstand intervjuet av VG

Fett & Forstands følgere kjenner allerede godt til Ena-Maria og Kenneths historie, og nå har den også blitt delt i VG! Vi er glade for at resten av landet begynner å få øynene opp for forfatterne våre, og veldig stolte av alt de har fått til!
Under er en kort gjengivelse av den opprinnelige saken som du kan lese i VG+.
Fett og forstand

Av: Ida Lokland og Janne Møller-Hansen (foto)

VG

Ena-Maria og Kenneth bestemte seg for å legge om kostholdet og gjøre grep for å bedre helsen sammen: – Ikke så komplisert som vi trodde i begynnelsen, sier paret til VG.

Da Ena-Maria og Kenneth møttes for første gang slet de begge to med vekten. På det meste veide hun 102kg og Kenneth var på det meste oppe i 170kg.

Hos legen får Ena-Maria påvist en kronisk stoffskiftesykdom og insulinresistens, og med anlegg for Diabetes 2 i familien, er hun nå virkelig i faresonen for å pådra seg den farlige sykdommen.

Forandringen herfra starter med at Ena-Maria tømmer kjøkkenskap, fryser og kjøleskap for mat, rett etter å ha fått den nedslående beskjeden hos legen.

Posesauser, hvetemel, kornprodukter, sukker og melk byttes ut med oster, kjøttpålegg, egg og grønnsaker.

– Jeg har en mor som har kunnskap om å kutte ned på karbohydrater, så da begynte jeg å undersøke selv. Jeg tenkte at jeg skulle gi det et forsøk.

Kenneth ble med på det drastiske omslaget, og sammen hjalp de hverandre til å gå ned 116 kilo. Det ga økt energi, livsglede og selvsagt bedre helse!

– Jeg var veldig glad i potetgull, mens Kenneth elsket smågodt og cola. Men vi har støttet hverandre hele veien. Nå som det har gått en stund, er det normalt å være uten det, sa Ena-Maria til VG da de møttes i Sandvika.

I dag er bestselgende forfattere og står bak boken Fett & Forstand favoritter. De driver en superpopulær matblogg og har 22.500 følgere på Instagram. De har fått mer overskudd og kjærestetid, og etter den suksessfulle omleggingen til keto er målet nå å fortsette på dette samme nivået som de trives og lever godt med.