Skip to main content
1-3 dagers leveringstid         Lille Måne 20 år – Bøker for det tenkende og følende mennesket       Betal med Vipps eller VISA

Ukens oppskrift – peanøttkaker

Ukens oppskrift

Nå er boken Fristende lavkarbo her med deilige sukkerfrie og lavkarbo alternativer til alt du måtte trenge av bakst!
Dette er en smakebit på noe av det søte du kan vente deg fra denne lekre boken!

Les mer om boken her.

En kombinasjon av diskret smak av peanøtter i bunnen og sjokolade med peanøttsmør i kremen – denne kaken gir peanøttelskere en liten smak av paradis!

Peanøttkake

Bunn:
4 dl mel av skåldede mandler 2 dl salte peanøtter
1 dl sukrinmelis
2 egg
100 g smeltet smør
Peanøttglasur:
100 g mørk sjokolade
150 g økologisk peanøttsmør 50 g meierismør
2 ss fløte


Fremgangsmåte

Kvern peanøttene lett med en stavmikser eller i en kjøkkenmaskin, slik at du får en blanding av finmalte og grove peanøtter. Kvern skåldede mandler til et fint mandelmel. Bland inn peanøttmelet og sukrinmelis.

Pisk eggehvitene lett sammen, før du gnir dem godt inn i deigen med en skje. Rør til slutt inn smøret. Bre røren ut i en liten langpanneform. Stekes midt i ovnen ved 180 grader i 20 minutter. Brekk sjokoladen i biter. Smelt alle ingrediensene til glasur sammen i en kjele. La den avkjøles litt før den smøres over kaken. Sett den kaldt slik at glasuren stivner. Skjær kaken i ruter, eller bruk pepperkake­former til å stikke ut fine figurer. Hva med et hjerte til din kjære?

bakst, lavkarbo, sukkerfri

0
    0
    Handlekurv
    Handlekurven din er tomTilbake til butikken