HALLOUMIPIZZA PÅ BORLOTTIBØNNER MED RUCCOLAPESTO

Fra boken De magiske bønnene.

For fem år siden ble jeg hyret inn for å sette sammen menyen på restaurant PriMaten i Uppsala, Sveriges første LCHF/Paleo-spisested. I den forbindelse fant jeg frem oppskriften på en halloumipizza som slo godt an blant gjestene. Da jeg la ut oppskriften på bloggen min, Birgitta Höglunds mat, fikk jeg også en masse positive kommentarer. Nedenfor følger oppskriften, i versjon 2.0-utgave, der jeg har tilsatt en ny ingrediens: Borlottibønnen. Den har en god og mild smak.

INGREDIENSER

PIZZABUNN FOR FIRE

  • 4 dl revet halloumi
  • 3 dl kokte borlottibønner
  • 2 egg
  • 1 ss fiberhusk
  • Eventuelt litt salt

PIZZAFYLL

  • 100 g mozzarella
  • 2 dl rucolapesto
  • 2 dl svarte oliven, gjerne upasteuriserte
  • 1 dl ovnstørkete cherrytomater (s. 119)
  • 4 skivede, syltede hvitløkfedd (s. 107)
  • 1 rødløk skåret i tynne skiver

FREMGANGSMÅTE

BEGYNN MED PIZZABUNNEN
Mos bønnene med en potetstapper til en grov mos, eller kjør dem i en matmølle.

Visp sammen de øvrige ingrediensene. Smak til om du ønsker det saltere, husk at halloumi er naturlig salt i seg selv. La deigen heve seg i 15 minutter.

Form fire runde pizzabunner, ca. 1 cm tykke, og legg dem på et bakepapir på en stekeplate. Alternativt kan du dekke en hel stekeplate med én stor pizzabunn. Forstek pizzabunnen i ovnen i 10 minutter på 250 grader.

Smør rucolapestoen på pizzabunnene med en 1 cm klaring til kantene. Fordel pizzafyllet på bunnene. Stek i ytterligere 5–10 minutter.

Du kan selvfølgelig velge å bruke en vanlig tomatsaus og pynte pizzaen med ditt eget favorittilbehør.

Legg godt med rucolasalat på pizzaen og ringle over litt olivenolje. Server sammen med melkesyregjærete rødbeter eller kimchi.

Frys gjerne disse pizzabunnene til senere bruk. Tin dem opp og lag deg raskt en pizza når du plutselig er sugen på sunn hurtigmat.