Skip to main content
1-3 dagers leveringstid         Lille Måne 20 år – Bøker for det tenkende og følende mennesket       Betal med Vipps eller VISA

© 2022 Forlaget Lille Måne. All Right Reserved. Utviklet av Geenie

Hele 15 år med Lille Måne

Hele 15 år med Lille Måne

Forlegger Jan Mesicek

– Siden vi startet opp i 2004 har bransjen endret seg i et forrykende tempo. Men en ting som alltid har vært konstant, er at forholdene er vanskelige for små forlag i en bransje dominert av tre gigantforlag, som også eier hele distribusjonen. Derfor er vi veldig heldige som har vår egen nettbutikk. Selv om det er kostbart og tidkrevende å drive egen salgskanal, gir det oss flere bein å stå på i en hverdag der marginene stadig presses, sier forlegger Jan Mesicek.

For hva er egentlig et forlag i 2019?

– I Lille Måne ønsker vi å spre inspirasjon gjenn om kunnskap for forbedring av egen helse og velvære. Her kan et forlag i aller høyeste grad være en viktig kilde til motivasjon. Vi har selvutviklingsbøker som Dale Carnegie, som gir oss en appell til både tenkende og følende mennesker. Fysiske bøker er utgangspunktet, men som en liten og dynamisk bedrift begrenser vi oss på ingen måte til dette, vi arrangerer konferanser, seminarer og andre elektroniske produkter fremover.

Forleggerens drøm i oppfyllelse

Forlagets største satsing i år er utvilsomt Født med slalåmski på beina – boken om norsk alpint fra Sondre Norheim til Aksel Lund Svindal.

– Dette er et bokprosjekt for alle som har latt seg begeistre av norsk alpints beundringsverdige suksess. Det er et prosjekt jeg har drømt om i mange, mange år. Forfatterne, Fabian Woxholth og Preben Gløersen, har gjort et imponerende researcharbeid og vi har jobbet oss igjennom en spennende materie med bilder, tekster, referater og intervjuer. Forlaget fikk jobbe ringside som presse under VM i Åre, og boken kommer på lager i slutten av september.

Hva er det magiske med lagkulturen til alpinlandslaget? Hvordan klarer Norge å produsere stjerner år etter år, som er helt i verdenstoppen i en av verdens største idretter? Alpint har dype røtter i Norge, mye dypere enn mange er klar over. Det var på høy tid med en bok som hyller alpinsporten i Norge!, sier Jan Mesicek

Råspennende bokhøst

Forlaget hadde ingen nye utgivelser første halvår, men har satset alt på høsten. I Bøkene sammenfaller også med Høstkonferansen – den viktigste og mest nytenkende kostholdskonferansen i Norge, som Lille Måne har arrangert i ti år.

– Kosthold og ernæring har alltid stått sterkt hos Lille Måne og i år er intet unntak. Mange av dem som kjøper våre bøker blir nysgjerrige og vil lære mer – dermed dukker de opp på seminarer og kurs i vår regi. Vi har en klar, rød tråd i våre konferanser dermed bygger vi troverdighet og kundelojalitet, forteller Mesicek.

Keto i vinden

Klar for keto– Vi jobber tett med fagmiljøer i Skandinavia og ellers i verden. Med basis i den nyeste vitenskapen er dette noe vi tror på og brenner for selv, sier forleggeren, som kommer med tre nye utgivelser om kosthold og «ketodiett» denne høsten.

I år debuterer Martina Johansson i Norge – den svenske keto-dronningen – på norsk med Klar for keto, en innføringsbok i ketokosthold. Keto er lavkarbo versjon 2.0, for å si det litt enkelt. Men det har sterkere medisinsk fundament, og det er lettere å kontrollere om man gjør det riktig fordi det kan måles. Resultatene kommer også raskt. Bøkene lanseres på Høstkonferansen, 19.–20. oktober i Sandvika, sammen med dosent og lege Ralf Sundbergs bok om Betennelsfri – En ny forståelse av årsaken til sykdom.

Betennelsesfri– Aldri tidligere har vi solgt så mange billetter til Høstkonferansen så tidlig. Det er tydelig at keto er i vinden og vi regner med fullt hus, så det er bare å skynde seg å skaffe billetter, oppfordrer Mesicek.

To Martinaer

For noen dager siden kom oppskriftsboken Keto – lekende lett fra trykkeriet og den ser det lyst ut for. Forfatteren Martina Slajerova kom nemlig ut med Keto for nybegynnere i fjor, og så godt som hele førsteopplaget på 5000 eksemplarer (av en til da ukjent forfatter i Norge) er allerede solgt.

– Vi solgte nesten 500 bøker fra egen nettside (inkludert ebøker) på litt over en uke. Jeg er glad vi har egen nettbutikk med egen ebokserver, sier Jan Mesicek som med Lille Måne var på nett lenge før bransjens egen «boksky».

– I tillegg til at vi har to Martinaer i ketostallen, Slajerova og Johansson, er det ekstra gøy at Slajerova er halvt tsjekkisk, akkurat som meg, avslutter forleggeren.

Nytt norskutviklet puslespill

PUSLESPILL OVERLEVER PÅ PAPIR.

Første bok – Sudoku & Kyubikuru  i én og samme- fåes i bokhandelen

I år lanserer Little Moon (Lille Månes underholdningsimprint) Kyubikuru av Bærumsgutten Daniel Aschehoug, et nytt tallspill i «sudokusjangeren».

Daniel Aschehoug

Serien «Rett i lomma» har vært en suksess i over ti år, og nå bygges den ut med nye puslespill utover sudoku. – Kanskje vi skal lansere kyubikuru utenlands også, undrer Jan Mesicek som fremdeles har et forlag i Storbritannia. – Nå er vi klare for å introdusere nye logiske grublerier. Kyubikuru er noe man blir raskere hekta på enn sudoku. Oppgavene er små og kan ved første øyekast virke mer overkommelige. Men det finnes faktisk over 23 millioner forskjellige kyubikuru-oppgaver!