Kuttet ut kolesterolmedikamentene etter LCHF inspirasjon

20 år med statiner var nok for «Henrik» (72) – fant studiene som overbeviste ham på nettet selv

MEDISINSKE STUDIER: Kan være vanskelig materiale å komme seg igjennom for folk flest. Men «Henrik», som ønsker å være anonym, tok i fjor kontakt med forlaget og ville rådføre seg om boken «Det store kolesterolbedraget«. Denne ble bestilt, og Henrik kunne også se flere foredrag fra Høstkonferansen, og andre som vi tipset ham om. For noen dager siden fikk vi en skikkelig gla’ oppdatering, på betingelse at han ønsker å være anonym – og siden vi kjenner identiteten til ham, har vi valgt å respektere det. Her publiserer vi en solskinnshistorie om et ektepar som med LCHF og uten statiner, ser ut til å nyte livet til det fulle.

LESERHENVENDELSE MED SUKSESS 

Voksent ektepar kuttet ut statiner, la om til LCHF og nyter livet!

«Takk for mail og svært interessante linker [foredragene fra Høstkonferansen]. Har sittet daglig under palmene de siste 14 dagene og hørt på fascinerende foredrag. Det fikk meg til å unngå sukkerinntak mest mulig, og mine 10kg for meget er på god vei til å forsvinne. Utrolig effektivt !

Er litt urolig for å ha kuttet tvert med statiner, (Har brukt Zocor/Simvastatin 20mg i 20år og Lipitor 80mg i 14 dg. etter innsetting av en stent) etter å ha hørt Dr. Stephanie Seneff forklare om betydelig risiko for kreft ved å slutte for brått med statiner. Har ikke hørt andre foredragsholdere hevde tilsvarende. Først i går 27/10 mottok jeg de bestilte bøkene. Spennende lesing. Min slanke kone grep straks fatt i LCHF 2013 – den scandinaviske lavkarbosuksessen, og ber meg bestille følgende bøker i tillegg: (…) Skaldemans Kokebok av Sten Sture, Lavkarbo & Matglede av Annika Dahlqvist

Selv med mine 72 unge år ser jeg lyst på fremtiden etter å ha lært litt om statiner og lavkarbo. Ble hektet etter det første foredraget. Men forventer en liten disputt med min ellers så samvittighetsfulle fastlege i Norge når hun får vite at jeg velger å kutte statiner. (Kanskje jeg kan få henne til å lese/låne min bok av Malcom Kendrick). Min lege her i syden sa at hvis jeg kuttet statiner, fikk det bli på mitt eget ansvar. (Legene er god å ha i mange sammenhenger, men de aller fleste er frelst i en naiv tro på legemiddelindustrien). Det spørs hva han sier om 10-20 år når statiner er forbudt.

For noen dager siden fikk vi høre fra leseren igjen – et halvt år etter omlegging til lavkarbo, jeg fulgte opp for å høre om han kunne tenke seg å delta i arbeidet til Kostreform for bedre helse eller bli støttemedlem.

«Takker for henvendelsen, men vil helst unngå offentlig eksponering.

Målet, å kvitte seg med de 10 kg. for meget, gikk smertefritt og fint å oppnå. Koser meg med egg og bacon til frokost og gjerne en fet nakkekotelett til middag. Med andre ord; Unngår karbo i fornuftig utstrekning og nyter gjerne en fettholdig middag. Min kone har samme meny og erfaring. Vi holder oss nå begge på passelig matchvekt.

Vi har også begge kuttet ut statiner, som legene i god tro skriver ut til folk flest, på tross av hva som kan leses ut av de mest omfattende og seriøse studier på PubMed.

Som mann med aterosklerose, vil jeg iflg. disse studier redusere min risiko for å dø av hva som helst med maksimalt 0,66% pr. år ved å bruke statiner. Med andre ord: Hvis jeg går på statiner i 30 år, med alle de ubehagelige bivirkningene det innebærer, så vil jeg statistisk øke min levealer med 4 måneder.

Studiene viser også at menn uten hjertesykdom ikke øker sin levealder med en eneste dag ved bruk av statiner. Kvinner med svært høy risiko for hjertesykdom vil få redusert dødsrisiko ved bruk av statiner, mens statiner vil øke dødsrisikoen av andre årsaker.

Dermed viser studiene at det også for kvinner er null effekt hva angår dødsrisiko.

Det er utrolig og skandaløst at denne essensen ved bruk av statiner er ukjent for det store flertall av leger.

— Mann (72)

«Jeg glemte å nevne at jeg gav boka : Det store kolesterolbedraget: av Malcom Kendrick til min fastlege som julegave. For å framskynne litt på en utvikling som vil komme før eller siden, anbefaler jeg  dem som har lest boka om å gjøre det samme. Har ikke snakket med min fastlege siden for å høre om hun har lest den, men vil forhøre meg 18.mai på min neste legekonsultasjon. Man kan si meget bra om legestanden, men at det er en arrogant “rase” som mener å kunne vite best, kjenner vel de fleste til. En må ikke “komme her og komme her”. Dette har historien mange eksempler på… (Lobotomi, Barselfeber, etc. etc.)»

Legen Malcolm Kendrick utgav i 2008 boken «Det store kolesterolbedraget», og forlaget har mottatt utallige henvendelser fra lesere som har de samme erfaringene. Kolesterolskrekken og angsten for kolesterol sitter fremdeles dypt, dypt i folkesjelen. Malcolm Kendrick selv omtaler bruken av statiner og koleterol- og hjertesykdomteorien som den største svindel i den moderne medisinens historie. Over 500 000 nordmenn bruker statiner daglig. Det koster norske skattebetalere over 1 500 000 000 kroner hvert eneste år, i tillegg til alle bivirkningene statiner påfører uskyldige mennesker.

Leserhenvendelsen er redigert av Jan Mesicek. Forlaget kjenner identiteten til leseren, og takker for at han deler sin historie. Vi vil oppfordre at lesere som ønsker å kutte ut statiner eller andre medikamenter ordinert av lege, naturlig nok diskuterer dette først med sin faste lege.  

SUKSESSHISTORIER

UKENS OPPSKRIFT

LAVKARBOBØKER