Hva tenker du på når du hører “psykisk helse”?

De fleste av oss kjenner noen som har hatt utfordringer med psykiske helse. Det kan ha vært depresjon, utbrenthet eller kanskje noe mer alvorlig. Selv har jeg ofte tenkt at man kunne gjøre mye med riktig fysisk aktivitet, et godt kosthold – og bruk av tilskudd.

Som pårørende innen psykiatrien har jeg sett en og annen bedrøvelig sykehusmeny, og tenkt at dette umulig kan fremme god helse. Brødskiver, margarin, saft og kjeks. Mager skinke, osv. Til og med på julaften husker jeg at menyen bestod av “mager ribbe”. Som om det ikke var trist nok på lukket avdeling. Tilskudd? Jo, en og annen har anstrengt seg for å late som om det var litt interesse – men det ble aldri noe mer.

Men jeg fikk nesten sjokk sist jeg så at det var satt opp reseptbelagte d-vitaminer, forrige gang jeg så medisinlisten! Da tenkte jeg at kanskje noe var på gang.

Vi kjenner alle noen, og vi har kanskje selv også opplevd en og annen mental bølgedal.

Så hva om det er et stort potensial i bruk av noe så enkelt som mat og målrettede tilskudd?

NRK-veteran Gunvor Hals brenner for å sette ernæring og tilskudd på dagsorden i behandlingen av psykisk psyke

Dette blir hovedtemaet på Høstkonferansen i år, og programmet er nylig blitt enda bedre ved at Gunvor Hals kontaktet oss og tilbød den kjente forskeren Bonnie Kaplan fra Cananda. Hun vil fortelle om sin banebrytende forskning på vitaminer og mineralers effekt på psykiske lidelser. Hun er definitivt en pionér i dette arbeidet, og det gleder oss at hun kommer til Norge etter at mange av oss har måttet kjempe hardt for å få tilgang til vitaminer og mineraler etter det berømte “vitaminforbudet”.

Fra jeg var barn husker jeg en blind venninne. Vi hadde det alltid gøy sammen. Som ungdom fikk jeg jobb i Norges Blindeforbund som selger, og det var utrolig lærerikt – og ikke minst rørende. Vi lærte mye om hvilke utfordringer blinde og svaksynte hadde. I år kommer det for første gang en blind foreleser til Høstkonferansen. Patrik Olsson mistet synet i voksen alder på grunn av diabetes. Senere mistet han sin kjæreste, på grunn av nyreskader – også på grunn av diabetes. Snakk om å få livet snudd opp-ned. I dag er Patrik en toppatlet, etter å ha trent og spist av seg overvekten, og har en sterk historie som han deler med oss på konferansen.

Og når vi først er inne på trening og føde – hjernen trenger også dette. Mental trener og forfatter Frank Wedde vil fortelle oss om den nyeste forskningen om samspillet mellom fysisk og mental trening. Frank er blitt en av Norges mest ettertraktede forelesere på hjernens uante muligheter! Jeg har fulgt ham i over femten år, og er stolt over at han kommer til konferansen og at han er med på Lille Måne-laget.

Alltid god stemning på Lille Måne sin Høstkonferanse

TRE FRA HØSTKONFERANSEN: Fra venstre Joakim Øien Iversen, Anders G. Kindberg og Jan Mesicek.

Den unge og svært lovende legen Joakim Øien Iversen markerte seg som en frontfigur da politikerne ville stenge vitaminene ved landegrensen gjennom Vitaminaksjonen.

Tenk om flere leger hadde tenkt som ham, og tatt i bruk alle virkemidlene som er tilgjengelig! Han vil fortelle oss om spesielle næringstilskudd for god psykisk helse. Joakim slutter aldri å imponere med sin kunnskap og ikke minst behagelige fremstillingstone.

Høstkonferansen er for meg noe helt spesielt. Det er alltid så mange blide ansikter. Nye og kjente. Jeg vet at dette er årets høydepunkt for mange der ute som brenner for mer kunnskap. Til deg som melder deg på i år for første gang: jeg ser virkelig frem til å ønske deg velkommen til Sandvika!

Et bredt spekter av utstillere med kjempegode messetilbud er på plass, gode foredragsholdere – og vet du hva, den gode stemningen er vi alle med på å skape!

Velkommen til årets konferanse!

Skrevet av Jan Mesicek, forlagssjef og ansvarlig arrangør

Se programmet her!      Kjøp billetter her! 

Høstkonferansen 2017 byr på mange spennende utstillere, som tar med seg sine beste tilbud denne helgen til Sandvika!