Skip to main content
1-3 dagers leveringstid         Lille Måne 20 år – Bøker for det tenkende og følende mennesket       Betal med Vipps eller VISA

© 2022 Forlaget Lille Måne. All Right Reserved. Utviklet av Geenie

Den helhetsmedisinske Høstkonferansen 2024

26. – 27. oktober, Quality River Station Drammen, Dr. Hansteins gate 7, 3044 Drammen

Vil du vite mer om hvordan du unngår de nye folkesykdommene? Årets helsekonferanse – der mat, medisin, tilskudd og mennesker er i fokus

26.-27. OKTOBER: FORLAGET LILLE MÅNE INVITERER DEG TIL EN HELT SPESIELL HELHETSMEDISINSK KONFERANSE! Her møtes helsepersonell, kostholdsrådgivere, matinteresserte og helseinteresserte for to dager med foredrag og aktiviteter – sentralt på River Station Hotel i Drammen, ett minutt fra togstasjonen.

15-20 foredrag fordelt på 2 saler (alle foredragene i storsalen filmes, og opptak er inkludert i billetten)
Elevbehandlinger i soneterapi, rygg/nakke/kraniemassasje og ansiktsbehandling i eget rom.
Prøver på nye smaker og produkter, utstillere med gode tilbud.
Hyggelige priser – sikre deg plass i dag!
Og ja, selvfølgelig får du en goodiebag med prøver og stæsj fra våre samarbeidspartnere inkludert en generøs rabattkupong på kr 500 fra Tunsberg medisinske skoles kurs og utdannelser

Endringer kan forekomme i programmet.

Aktiviteter lørdag kveld: Lille Måne har leid flytende badstue like ved hotellet! Mulighet for en dukkert i Drammenselven. For alle som vil strekke litt på bena, inviterer vi til byvandring med guide fra Drammen turistkontor. Mer kommer!

Helgens konferansier: Terje Toftenes, forfatter og foredragsholder

LØRDAG

09.00 – 09.40 Lise Askvik, journalist og forfatter: Min helse – bare mitt ansvar
Helse er livskvalitet, økonomi og politikk. Lise Askvik er en av Norges største radiopersonligheter og 2011 fikk hun påvist brystkreft i venstre bryst. Hennes livs kamp var i gang. På Høstkonferansen vil hun dele sin historie om kreftbehandling og hvordan hun holdt oppe kraften underveis i behandlingen: hvilke midler og metoder ga hennes styrke? En sterk historie fortalt av en gnistrende flott formidler!

09.40 – 10.20 Lars Magne Sunnanå, journalist: «Er tiden nå inne for å avskaffe kostrådene?»

Etter 50 mislykkede år med ernæringspolitikk har ideologiske overbevisninger og klimakamp ledet ernæringsforskningen og kostrådene ut på nye villspor. Trenger vi egentlig statens lange pekefinger på kjøkkenet?

Lars Magne Sunnanå (43) er tidligere journalist og redaksjonssjef i Aftenposten. De seneste årene har han på fritiden fulgt arbeidet med nye kostråd i Norden.

Pause

10.40 – 11.20 Trine Baur Opstad: Anti-aging med Selen og Q10

Ny spennende norsk forskning viser hvor potent og lovende selen og q-10 er sammen. Vil du bli oppdatert på den nyeste forskningen? Ja, det skal vi presentere for deg. Foredragsholder annonseres snart.

11.20 – 12.00 Jens Veiersted: «Bli din egen kostholdsveileder. Hva de sier vi skal unngå, men som du bør spise.»
Hvert år kommer det nye teorier, studier og ideer – noen er seriøse og interessante, andre bare tull! Jens Veiersted er faglærer i ernæring hos Tunsberg Medisinske skole og en av våre fremste kapasiteter på helsefremmende mat. Han er også bidragsyter til flere bøker, blant annet klassikeren Bedre uten brød, som har solgt i utallige opplag. Jens er en svært populær og dyktig foredragsholder, og vil ta for seg faste, salt, fett, energiinntak og makrofordeling av næringsstoffer.

12.00 – 14.00: PAUSE
Lunsj serveres til kl. 14.00
Utstillerbesøk og foredrag i sal 2 (annonseres senere)

14.00 – 14.40 Margit Vea: Vi trenger ikke en pille for alt som er ille. 
Hvordan kan vi støtte immunforsvaret med maten vi spiser? Tarmveggen er mennesket førstelinjeforsvar. Du vil få lære om mat som medisin, og hvordan antibiotika og medikamenter som skader mikrobiomet. Lær om urter som medisin, og mye mer! Margit Vea er en aktiv formidler av kosthold og helse. Hun er faglærer i ernæring, helse og miljøfag med mastergrad i helsefremmende arbeid. Margit har over 20 års erfaring i å holde matkurs og foredrag – forlaget er veldig glad for at hun kommer til oss!

Pause

15.00 – 15.40 Evandro Fei Fang: Kan aldring bremses?

En av våre fremste forskere på aldringsprosesser. Hvordan holde kroppen frisk? Evandro jobber på Universitetet i Oslo, og forsker på bruk av kunsten intelligens for å motvirke demens og potensialet i tilskuddet NAD+. Dette er spennende og dere er heldige som får presentert noe av den nyeste forskningen på feltet. 

16.00 – 16.30 Eyvind Teigen Stueland: Magien i den store familiereisen

Eyvind og kona Barbro bestemte seg for å ta med barna på en ettårig rundreise i verden, sammen med sine to barn. Du vil få se fantastiske filmer fra opplevelsene i Europa, men spesielt i det magiske Kambodsja der familien endte med å bli langt lengre enn først planlagt. Dette krigsherjede buddhistiske landet brakte dem sammen på et «dypere» nivå, og Eyvind vil fortelle om «magien» som oppstår når unge barn møter, aksepterer og forstår andre kulturer. Gled deg til et foredrag med skildringer som vil varme hjertet ditt! Hva kan vi lære av barns åpenhet for det nye og ukjente?

Aktiviteter:
Badstue & bad i Drammenselven – Byvandring med Drammen Turistforening – Kurs i soppdyrking med Soppkompaniet: Dyrk din egen gourmet-sopp hjemme!

19.00 Festmiddag (egen billett kommer senere) – tema NORDISK HØSTMAT
FORLAGET LILLE MÅNE FYLLER 20 ÅR – det må feires!

SØNDAG

08.30 – 09.00 Magnus Støre: Morgenmeditasjon og pusteøvelser – en harmonisk start på dagen
(Møt presis, dørene lukkes!)


09.00: Utstillerområdet åpner, mulighet for kaffe, te og frokost


09.30 – 10.10 Trine Berge: Hvordan styrke kroppen under detox
Trine Berge er en ettertraktet holistisk helsecoach og forfatter med fokus på yoga, breathwork og anti-inflammatorisk kosthold. Trine har praktisert og sanket inn kunnskap og lærdom om sunn livsstil gjennom 25 år og grunnlagt yogaformen «Transformativ yoga, en frigjørende yogaform som inkluderer breathwork, somatiske øvelser og meditasjon. Vår tids største helseutforfring er stress og overveldelse. Stimulering av vagus er en stor nøkkel for å komme seg ut av kronisk stress og vil bidra til å få et mer robust og fleksibelt nervesystem. Pusten din er en av de mest effektive måten å hacke nervesystemet ditt. Trine vil på høstkonferansen dele kunnskap og gode tips til hvordan bruke pust og andre somatiske øvelser for å skape mer balanse og bærekraft i livet.

10.10 – 10.50 Sjur Hansteen, Dale Carnegie instituttet, Norge: Hvordan kan du som behandler og pasient, bygge best mulige relasjoner for å oppnå optimale resultater?

Dale Carnegie er forfatteren bak en av de viktigste bøkene innen relasjonsbygging, Hvordan vinne venner. Dette er kunnskap som er spesielt relevant i en pasient-behandler situasjon.

Din evne til å omgås og knytte deg til andre påvirker alle deler av livet. Det er helt avgjørende for å ha det godt med deg selv og din mentale helse. Dersom du behandler andre mennesker i tråd med Dale Carnegies prinsipper, legger du et godt grunnlag for alle felter i livet.

10.50-11.00: Pause

11.00 – 11.45 Sten Falkum, Magnus Torp og Heidi Kyvik: Hvordan kan fisk bli sunnere og tryggere?
Det skjer en revolusjon med fiskeproduksjon på land og ved å flytte anleggene ut av trange merder i sjøen, vil vi oppnå store fordeler: dyrevelferd, miljø og mindre sykdom. Foredragsholderne fra HIMA Seafood presenterer fremtidens fiskeproduksjon. Du vil få se hvordan de, en av de fremste innovatørene på landbasert oppdrett, skal produsere ørret i anlegg som vil spille en viktig rolle for global matvaresikkerhet samt en forbedring av jordsmonnet. Landbasert har mange fordeler, og nå vil du få vite hva som venter oss i fremtiden. Snart kan vi spise glad, sunn ørret som i løpet av sitt liv også har bidratt til jordsmonnet istedenfor å forsøple sjøen.

12.00 – 14.00 Lunsj, utstillerbesøk og paralellforedrag

14.00 – 14.40 Joakim Øyen Iversen

Folkesykdommen lavt stoffskifte – slik får du det bedre!

14.40-15.00: Pause

15.00 – 15.30 Avslutningsforedrag

Ta kontakt med Forlaget Lille Måne for bestilling med faktura og utstillerplass.
Telefon: 33 00 99 22.