HØSTKONFERANSEN 2019

Norges møteplass for helsepionerer siden 2009
SANDVIKA 19.-20. OKTOBER

KJØP BILLETTER HER (kr 1695,–)

FOREDRAGSHOLDERE

FOREDRAGSHOLDERE

FOREDRAGSHOLDERE

ÅRETS TEMAER

Du er invitert til Høstkonferansen i Sandvika, 19.-20. oktober. Vil du sette av en helg for å få ny kunnskap fra de fremste ekspertene i Skandianvia om hvilken rolle kostholdet kan spille for din helse? I år har vi satt sammen et spennende, modig og nytt program med modige forelesere. Hvorfor ikke ta med en venn?

Martina Johansson

Vi har gleden av å introdusere Martina Johansson og lege Ralf Sundberg, som vil forelese om betennelser, keto og biohacking. Martina kommer til Norge for første gang. Hun har skrevet flere bøker om keto og trening, har en av Sveriges mest leste helseblogger og er sivilingeniør med master i biofysikk og medisinsk bioteknikk.

Hvilken betydning har betennelser som underliggende årsak til mange velferdssykdomer? Hvilken rolle kan kostholdet spille?Dette er spørsmål som Martina og Ralf belyser.

Martina vil også gå i dybden på potensialet med keto. Hvorfor øker interessen for dette, nettopp nå?

Her er litt om årets foredrag:

Terje Toftenes fikk i 2009 en alvorlig kreftdiagnose. Han oppdaget noen røde flekker på kroppen. Han trodde det var en allergisk reaksjon på noe han hadde spist eller drukket. Det viste seg å være forstadier til kreft. Symptomene ble lenge oversett, men i 2016 fikk han konstatert en sjelden form for lymfekreft. Han produserer nå en film med navnet «Fri fra kreft». Han kommer til oss å fortelle om prosjektet, og hvilken strategi han valgte som resulterte i at han ble kreftfri.

Karin Hvoslef har i over 40 år arbeidet med prestasjonsfremmende ernæring, for toppidrettsutøvere og for andre som har trengt råd om mat. Men hun har også en sterk historie å fortelle om egen kreftsykdom. Hvilke strategier kan man velge når man får en slik diagnose? Karin forteller om sine valg gjennom 15 år med behandling.

Høyskolelektor ved Bjørknes Høyskole, Marit Kolby Zinöcker, kommer rett fra The European Nutrition Conference i Dublin, for å fortelle oss siste nytt om ultraprosessert mat. Dette temaet har ikke fått den oppmerksomheten som vår tids helseutfordringer krever. Vi løfter temaet opp på årets Høstkonferanse.

Oddveig Myhre er Natural Medical Doctor (NMD) utdannet i USA, og nå praktiserende i Skien på Optimal Helse. Hun har en bredde i tilnærmingen sin ovenfor livsstilhelse som få andre, og vil belyse forskjellene på menn og kvinners helse på årets konferanse. Hva kan dette bety når vi snakker om kosthold, kalorier og ketogent kosthold for hvert kjønn?

Åse-Line Baltzersen

Vi har ekstra stor glede av å ønske velkommen til Høstkonferansen som foreleser, Åse-Line Baltzersen.

Åse-Line har foretatt en lang helsereise som har bydd på mange store, krevende utfordringer. Denne reisen har imidlertid gjort Åse-Line sterk og kunnskapsrik, og til en fantastisk ambassadør av hvilke forandringer man kan få til med egen innsats og når helsevesenet fungerer som det skal. Foredragets tittel: Fra kaos til ressurs.

KJØP BILLETT HER!

STED & OVERNATTING

For overnatting: Avtalepris er kr 895,- for enkeltrom og 1095,- for dobbeltrom.

Ring Thon Hotell Oslofjord, tlf. 67 55 66 00 for reservasjon og opplys at du skal på Høstkonferansen.

Hotellet ligger cirka 7-10 minutters spasertur fra Sandvika sentralstasjon (tog/buss), gjennom Sandvika sentrum og til den nyeste delen av Sandvika storsenter. Hotellet har stor og gratis parkering.

Vi har brukt hotellet i fem år, og er svært fornøyd med mat og ikke minst service!

Les mer om hotellet!

KJØP BILLETT HER!

FOREDRAGSHOLDERE

Martina Johansson

Martina kommer til Norge for første gang, hun har skrevet flere bøker om keto og trening, har en av Sveriges mest leste helseblogger og er sivilingeniør med master i biofysikk og medisinsk bioteknikk. Hun debuterer i år på norsk med boken Ketoplanen.Ralf Sundberg

Ralf Sundberg

Tungvekteren Ralf Sundberg er forfatter, samfunnsdebattant om kosthold og ernæring, lege, privatpraktiserende kirurg og forsker. I høst er han aktuell hos Lille Måne med sin nye bok om betennelser. Tidligere har han utgitt bøkene Forskningsfusket! – så blir du lurad av kost- och läkemedelindustrin (2011”) og Forskningsfusket bara fortsätter (2016).

Melissa Thelwall Bjargo

I et historisk perspektiv tyder mye på at cannabis har vært en viktig plante for menneskets evolusjon. Og hva er egentlig potensiale til CBD-olje som nå er i vinden? Melissa Thelwall Bjargo skal snakke om cannabinoider som vi får fra cannabisplanten og deres helsefremmende egenskaper. I Spania, hvor hun bor, brukes planten terapeutisk og kan erstatte bruk av tunge medikamenter, spesielt smertestillende. Melissa vil presentere vårt endocannabinoidsystem og hvordan cannabinoider kan regulere betennelsestilstander i kroppen. Melissa vil avmystifisere og berøre en del fordommer vedrørende bruk av cannabis (CBD-olje).

Karin Hvoslef

Karin Hvoslef

Karin Hvoslef har i over 40 år arbeidet med prestasjonsfremmende ernæring. Men hun har også en sterk historie å fortelle om egen kreftsykdom. Hvilke strategier kan man velge når man får en slik diagnose? Karin forteller om sine valg gjennom 15 år med behandling.

Terje Toftenes

Terje Toftenes

Terje Toftenes fikk i 2009 en alvorlig kreftdiagnose. Han oppdaget noen røde flekker på kroppen. Han trodde det var en allergisk reaksjon på noe han hadde spist eller drukket. Det viste seg å være forstadier til kreft. Symptomene ble lenge oversett, men i 2016 fikk han konstatert en sjelden form for lymfekreft. Han produserer nå en film med navnet «Fri fra kreft». Han kommer til oss å fortelle om prosjektet, og hvilken strategi han valgte som resulterte i at han ble kreftfri.

Jarmo Hörkkö

Verdsatt foredragsholder med bred kunnskap innen ernæring og forskning på naturlig helse. Ved å tilføre kroppen riktige næringsstoffer tilpasset alder og livssituasjon kan man optimalisere livskvaliteten samt bedre hjertehelsen. Jarmo deler sin kunnskap og gir innblikk i siste forskning på området.


Linda Rahbek

Linda RahbekLinda Rahbek er naturterapeut og homeopraktiker MNLH, og daglig leder i EU Biotek. Hun har en treårig utdannelse fra Tyskland innen naturmedisin, med bred faglig bakgrunn spesielt på matintoleranser. I tillegg til testing for matintoleranser jobber hun med kostholdsveiledning og kropsscanning. EU Biotek er en av årets samarbeidspartnere for Høstkonferansen, og de stiller med stor stand og gode messetilbud.

Bente Josefsen

Bente JosefsenBente Josefsen (f. 1974) er daglig leder av selskapet Frisk uten sukker. Hun har sin bakgrunn fra avhengighetsmedisin, med fordypning i sukkeravhengighet. Hun er utdannet hos Bittens Addiction. I tillegg har hun tatt fordypningsstudier i sukkeravhengighet hos Gorski Cenaps Corporation i USA. Bente er også utdannet friskvernkonsulent og kommunikolog.

Frisk uten sukker er det eneste selskapet i Norge pr i dag som er spesialiserte innfor sukkeravhengighet, og som holder onlinekurs kun for de som lider av en sukkeravhengighet. Frisk uten sukker tilbyr også foredrag til konferanser, bedrifter, etater, skoler og institusjoner.

Oddveig Myhre

Oddveig Myhre

Oddveig Myhre er Natural Medical Doctor (NMD) utdannet i USA, og nå praktiserende i Skien på Optimal Helse. Hun har en bredde i tilnærmingen sin ovenfor livsstilhelse, som få andre og ønsker å belyse forskjellene på menn og kvinners helse på årets konferanse. Hva kan dette bety når vi snakker om kosthold, kalorier og ketogent kosthold for hvert kjønn?

Åse-Line Baltzersen

Åse-Line Baltersen

Vi har ekstra stor glede av å ønske velkommen til Høstkonferansen som foreleser, Åse-Line Baltzersen. Åse-Line har foretatt en lang helsereise som har bydd på mange store, krevende utfordringer. Denne reisen har imidlertid gjort Åse-Line sterk og kunnskapsrik, og til en fantastisk ambassadør av hvilke forandringer man kan få til med egen innsats og når helsevesenet fungerer som det skal. Foredragets tittel: Fra kaos til ressurs.

Dag Viljen Poleszynski

Dag Viljen Poleszynski, er ansvarlig redaktør for Helsemagasinet Vitenskap og fornuft og initiativtaker til Kostreform for bedre helse. Han har spist ketogent i mange år og kombinerer dette med periodisk faste og hard styrketrening. I år vil Dag forelese om ketogent kosthold og faste i et historisk perspektiv. Vi kan love et helt nytt og interessant foredrag.


Marit Kolby Zinöcker

Marit Kolby Zinöcker

Marit Kolby Zinöcker er utdannet innen matvitenskap og ernæringsbiologi. Hun underviser i flere ulike temaer på bachelorstudiet i ernæring og medisin ved Bjørknes Høyskole. Marit er en ivrig formidler av matglede og kunnskap om mat og ernæring, og er opptatt av det helhetlige perspektivet. Hun er en aktiv samfunnsdebattant, og vi gleder oss stort til at hun kommer til oss for å snakke om problemene med ultraprosessert mat. Hun har en bachelorgrad i matvitenskap fra NMBU i Ås, og en mastergrad i ernæringsbiologi fra Universitetet i Oslo. Hun har tidligere jobbet på Rikshospitalets avdeling for cellebiologi, der hun forsket på signalveier i DNA reparasjon.

PROGRAM

Lørdag 19. oktober

08.15-09.25: Registrering/dørene åpnes
08.25-09.30: Åpning av konferansen
09.30-10.00: CBD – hva er det? Melissa Thelwall Bjargo
10.00-10.30: Biohacking og keto – hva kan det bety for moderne helse? Martina Johansson
10.30-10.45: Spørsmål og svar med første foredragsholdere
10.45-11.15: Pause med kaffe og te
11.15-11.45: Betennelsesfri – En ny forståelse av årsaken til sykdom Martina Johansson og Ralf Sundberg
11.45-12.30: Mine valg og egeninnsats for min helsereise Karin Hvoslef
12.30-14.00: LUNSJ med utstillerbesøk og sosialt samvær
14.00-14.30: Ketogent kosthold for å motvirke sykdom Martina Johansson
14.30-14.45: Spørsmål og svar
14.45-15.15: Beskytt hjertet på en naturlig måte med foredragsholder Jarmo Hörkkö
15.15-15.45: Pause
15.45-16.15: Filmprosjektet «Fri fra kreft». Terje dokumenterer sin egeninnsats for å bli frisk fra komplisert kreftsykdom. Terje Toftenes
16.15-16.30: Spørsmål og svar
16.30-17.00: Åpent messeområde

Søndag 20. oktober

09.00-09.30: Registrering/dørene åpnes
09.30-10.00: Hvorfor reagerer menn og kvinner forskjellig på kosthold? Oddveig Myhre
10.00-10.30: Ultraprosessering av mat og helseeffektene av det Marit Kolby Zinöcker
10.30-10.40: Spørsmål og svar til Oddveig Myhre og Marit Kolby Zinöcker
10.40-11.00: Pause
11.00-11.45: Keto og faste i et historisk perspektiv Dag Viljen Poleszynski
11.45-12.15: EU Biotek Linda Rahbek
12.20-14.00: Lunsj og utstillerbesøk
14.00-14.30: Fri fra sukkeravhengighet Bente Josefsen
14.30-15.15: Fra kaos til ressurs – min helsereise Åse-Line Baltzersen
15.15-15.45: Pause
15.45-16.15: Om meditasjon og pust for bedre helse Jonas Sommer og Nanne Emilie Andersen
16.15-17.00: Åpent utstillerområde

KJØP BILLETT HER!

Velkommen til HØSTKONFERANSEN 2019 !

Andre billettyper (enkeltdager/studentbillett)

Har du ikke sjansen til å komme i år? I samarbeid med Tunsberg medisinske skole kan se foredragene direkte, i opptak (3 måneders tilgang) hjemme i din egen stue i full HD. Topp kvalitet!

Her sikrer du deg tilgang!

ANBEFALINGER

«Norge er et lite, grisgrendt land. Ikke mange innbyggere, ganske mange kilometer. I gamle dager ble det tent varder på fjelltoppene når informasjon skulle sendes videre. Den lille gruppen av mer alternativt/supplerende arbeidere i Norge lever også med en avstand til hverandre i dagliglivet. Og informasjonsvardene brenner ikke lenger helt rent, men der i stor grad bygget opp av informasjon som består av salgsargumenter for medisin eller ide.

Derfor et det så viktig og nyttig å møtes, hilse, høre, nytenke og finne inspirasjon og informasjon man kan ta med seg tilbake til hverdagen, hvor man så gjerne vil hjelpe til med å bedre tilværelsen for klientene. Gleder meg alltid til å møte ‘flokken’!»

–Karin Hvoslef

«Konferansen som hver høst blir arrangert av forlaget Lille Måne i samarbeid med Kostreform og Helsemagasinet, er stedet for å få oppdatert kunnskap om kosthold, ernæring og helse i vid forstand. Å sette av denne helgen en gang i året er derfor en god investering og gir en fin mulighet for å treffe likesinnede og høre på interessante  og lærerike foredrag.

I de siste årene har konferansen blitt holdt i Thon Hotel Oslofjord. Stedet egner seg ypperlig for formålet, med store og smakfulle lokaler, og med god plass til standene til ulike aktører, det være seg firmaer, ulike terapeuter eller andre representanter på feltet. Hos dem kan man kan skaffe seg mer kunnskap og kjøpe gode produkter. I prisen for konferansen er det også inkludert en velsmakende og næringsrik lunsj begge dager.

Selv har jeg deltatt på alle konferansene, og har like stor nytte og glede av den hvert år. Så jeg ser fram til årets konferanse 19.-20. oktober. Møt opp, du også!»

–Hildegunn Ligaard

ANBEFALINGER

«Norge er et lite, grisgrendt land. Ikke mange innbyggere, ganske mange kilometer. I gamle dager ble det tent varder på fjelltoppene når informasjon skulle sendes videre. Den lille gruppen av mer alternativt/supplerende arbeidere i Norge lever også med en avstand til hverandre i dagliglivet. Og informasjonsvardene brenner ikke lenger helt rent, men der i stor grad bygget opp av informasjon som består av salgsargumenter for medisin eller ide.

Derfor et det så viktig og nyttig å møtes, hilse, høre, nytenke og finne inspirasjon og informasjon man kan ta med seg tilbake til hverdagen, hvor man så gjerne vil hjelpe til med å bedre tilværelsen for klientene. Gleder meg alltid til å møte ‘flokken’!»

–Karin Hvoslef

«Konferansen som hver høst blir arrangert av forlaget Lille Måne i samarbeid med Kostreform og Helsemagasinet, er stedet for å få oppdatert kunnskap om kosthold, ernæring og helse i vid forstand. Å sette av denne helgen en gang i året er derfor en god investering og gir en fin mulighet for å treffe likesinnede og høre på interessante  og lærerike foredrag.

I de siste årene har konferansen blitt holdt i Thon Hotel Oslofjord. Stedet egner seg ypperlig for formålet, med store og smakfulle lokaler, og med god plass til standene til ulike aktører, det være seg firmaer, ulike terapeuter eller andre representanter på feltet. Hos dem kan man kan skaffe seg mer kunnskap og kjøpe gode produkter. I prisen for konferansen er det også inkludert en velsmakende og næringsrik lunsj begge dager.

Selv har jeg deltatt på alle konferansene, og har like stor nytte og glede av den hvert år. Så jeg ser fram til årets konferanse 19.-20. oktober. Møt opp, du også!»

–Hildegunn Ligaard

For overnatting: Avtalepris er kr 895,- for enkeltrom og 1095,- for dobbeltrom.
Ring Thon Hotell Oslofjord, tlf. 67 55 66 00 for reservasjon og opplys at du skal på Høstkonferansen.
Hotellet ligger cirka 7-10 minutters spasertur fra Sandvika sentralstasjon (tog/buss), gjennom Sandvika sentrum og til den nyeste delen av Sandvika storsenter. Hotellet har stor og gratis parkering. Vi har brukt hotellet i fem år, og er svært fornøyd med mat og ikke minst service!

For å lese mer hotellet.

SPONSORER

Den underliggende ideen bak etableringen av Pharma Nord var å kompensere for mangler i det moderne kostholdet med kosttilskudd med høy biotilgjengelighet og dokumentert effekt.

PARTNERE