FOKUS PÅ DIN EGENHELSE OG DITT IMMUNFORSVAR:

Høstkonferansen setter i år øverst på dagsorden hvilke tiltak du kan gjøre og hvilke muligheter som ligger i vitaminbehandling og optimalt kosthold.

Vi har i år samlet et bredt spekter av forelesere og vil gå i dybden på anti-inflammatorisk kost, supplerende medisin og virkemidler for et bedre immunforsvar.

ÅRETS FORELESERE OG TEMAER:

Jan Raa: Immunitet uten antistoffer – det viktigste forsvarsverket mot corona-virus
En av våre mest populære forelesere. Jan Raa har et professorat i fysiologisk mikrobiologi ved Universitet i Tromsø. Han sitter i styret til
Stiftelsen Vitenskap og Fornuft, og har spesialkompetanse innen evolusjonsbiologi, mikrobiologi, biokjemi og ernæringsmedisin.
Som professor emeritus arbeider han særlig med tarmens mikrobiologi. Hvordan kan du oppnå immunitet uten antistoffer?
Du har et forsvarsverk mot corona-virus. Denne forelesningen vil du få med deg. 

Marit Kolby Zinöcker: Periodisk faste – hvorfor er det viktig for kroppen å få pause fra mat?
Du får helsefordeler med å ta daglige pauser, og mer langvarige fasteregimer. Hvorfor liker kroppen å få en pause? Interessen for
periodisk faste øker. Det kan være et hjelpemiddel og et verktøy for vektreduksjon, men også for fjerne betennelsestilstander i kroppen.
Marit er utdannet innen matvitenskap og ernæringsbiologi. Hun underviser i flere temaer på ernærings- og medisinstudiet på Bjørknes
Private Høyskole i Oslo. 

Merete Furuberg: Animalsk mat er livsviktig
Er det trygt å være veganer? Animalsk mat har de siste årene fått mange «motstandere» i veganbevegelser. Men animalsk mat er livsviktig –
er det ikke? Merete Furuberg er aktiv lokalpolitiker og har tidligere være leder for Norges Bonde- og småbrukarlag. Vi ønsker henne
hjertelig velkommen tilbake til Høstkonferansen. Hun er en engasjert, flott foreleser og en ambassadør for vårt landbruk. 

Anne Sofie Biong: Melkefettets fortreffelighet – noen tanker om melkefett i norsk kosthold

Vi blir stadig påminnet om å kjøpe «magre» meieriprodukter. Ekstra-lett er ikke lenger «lett» nok, fettfrie produkter
ser dagens lys. Men hva om melkefett slett ikke er farlig, men helsefremmende? Ernæringsfysiolog og forsker Anne Sofie Biong har disputert
og presenterer sine resultater som viste at det ikke kunne bekreftes noen sammenheng mellom meieriprodukter og risiko for å få hjerteinfarkt.
Resultatene antyder tvert imot det motsatte: at meieriprodukter kan gi redusert risiko. Lignende funn er gjort i flere utenlandske studier.
Konklusjonen på studien er at hvis man ellers har et sunt kosthold, er det rom for en viss mengde meieriprodukter – også de fete ostene.
Anne Sofie har ledet ernæringsavdelingen i TINE i mange år. Nå har hun gått av med pensjon, og vi har invitert henne mange ganger til oss.
Denne gangen sa hun ja! Velkommen til Høstkonferansen Anne Sofie Biong.

Reidar Almås: Selvforsyning i en pandemi – på tide med nye modeller
Utgangspunktet for årets konferanse var at vi ønsket å løfte frem landbrukets rolle og utfordringen med selvforsyning.
Dette har med dagens situasjon fått fornyet aktualitet. Reidar Almås er en kapasitet av de sjeldne på norsk matpolitikk
og lanserer forslag til nye modeller på årets konferanse. 

Simon Nitter Dankel: Ny forskning på mettet fett – fra UIB
Er det i Bergen det skjer? Simon Nitter Dankel er forsker ved Haukeland sykehus, førsteamanuensis ved Klinisk Institutt 2 ved Universitetet
i Bergen. Han er særlig opptatt av ernæring og bidratt til banebrytende studier og fått flere artikler publisert i internasjonale fagtidsskrifter.
Dankel sitter også i Helsemagasinets vitenskapelige fagråd og er spesielt invitert i anledning Helsemagasinets 10-års jubileum.


Stig Bruset: Fastlegens virkemidler for bedre immunforsvar
Stig Bruset er fastlege i Lier og har bygget opp et unikt fastlegesenter der han fokuserer på helhetlig behandling. Vi har utfordret ham på å fortelle hvilke verktøy fastlegen har å hjelpe sine pasienter med som er bekymret for immunforsvaret i en tid med
pandemi og usikkerhet. 

Steve Hickey: Vitamin C, covid and your immune system (forelesning på engelsk)
Sammen med Helsemagasinet gir vi mikrofonen til nye forelsere, og vi henter forsker i medisinsk biofysikk ved Universitetet i Manchester
og forfatteren Steve Hickey for å gi oss en dybde-forelesning i potensialet ved økt bruk av Vitamin C. Hickey har utgitt flere bøker og har
blant annet studert materialet og arbeidet til Linus Pauling over lang tid. Hvordan kan vi bruke c-vitamin i en uoversiktlig tid som dette?

Lidia Myhre: Supplerende medisin – en stadig kamp for anerkjennelse
Vi er inne i en tid der supplerende («alternativ») medisin er under stadig angrep. Nå ønsker politikerne å innføre moms på alt fra massasje til samtaleterapi som gestalt terapi. Hva kan vi gjøre for å heve anerkjennelsen til alle behandlere som kompletterer og utfyller det tradisjonelle helsevesenet? Generalsekretær for Norsk Naturterapeuters Hovedorganisasjon kommer til oss for å fortelle om utfordringene som vi møter i tiden fremover. Hva kan vi gjøre?

Karin Hvoslef: Mat og følelser
Handler mat bare om karbohydrater, fett og protein? Hva betyr ditt følelsesliv og hvordan du har det for hva du spiser?
Karin er ernæringsrådgiver og har jobbet med matintoleranser og toppidrettsutøvere i en årrekke. Men hun har også
en dypere interesse for følelseslivets påvirkning på kostholdet. Alltid en glede å høre på!

STED & OVERNATTING

For overnatting: Avtalepris er kr 895,- for enkeltrom og 1095,- for dobbeltrom.

Ring Thon Hotell Oslofjord, tlf. 67 55 66 00 for reservasjon og opplys at du skal på Høstkonferansen.

Hotellet ligger cirka 7-10 minutters spasertur fra Sandvika sentralstasjon (tog/buss), gjennom Sandvika sentrum og til den nyeste delen av Sandvika storsenter.

Hotellet har stor parkering, mot betaling. For å reservere plass i hotellets garasje,
ta kontakt med hotellet direkte. Kr 295 per døgn. Ellers er det mange parkeringsmuligheter i Sandvika, blant annet stort P-Hus i Sandvika storsenter.

Vi har brukt hotellet i fem år, og er svært fornøyd med mat og ikke minst service!

Les mer om hotellet!

PROGRAM

LØRDAG

0915-1000: Marit Kolby Zinöcker – periodisk faste
1000-1030: Anne Sofie Biong – melkefettets velsignelse
1030-1100: Pause
1100-1130: Merete Furuberg – helsefordeler med animalsk mat
1130-1140: Spørsmål og svar
1140-1240: Jan Raa – immunitet uten antistoffer
1240-1400: Lunsj
1400-1440: Reidar Almås – nye tanker om selvforsyning
1440-1515: Lidia Myhre – Kampen for retten til å velge komplementær og supplerende medisin
1515-1545: Pause
1545-1610: DVP/oppsummering
1610-1630: Karin Hvoslef
1630-1700: Pause/stands

SØNDAG

0930-1000: Helsemagasinet 10 år – Dag Viljen Poleszynski
1000-1030: Simon Nitter Dankel – Nytt syn på mettet fett – UIB
1030-1100: Pause
1100-1200: Steve Hickey 1. del – C-vitamin og immunforsvaret
1200-1330: Pause
1345-1415: Steve Hickey 2. del – C-vitamin undervurdert i kampen mot infeksjoner
1415-1500: Stig Bruset – Fastlegens virkemidler for bedre immunforsvar
1500-1530: Pause
1530-1600: (Ledig) TBA
1600-1630: Oppsummering og avslutning
1630-1700: Stands

Velkommen til HØSTKONFERANSEN 2020 !

ALLE BILLETTYPER

Begge dager. BESTILL FØR 10.08
Inkluderer deilig og næringsrik lunsj begge dager og servering.

Dagsbillett Lørdag
Inkluderer deilig næringsrik lunsj.

Dagsbillett Søndag
Inkluderer deilig næringsrik lunsj.

SPONSORER & UTSTILLERE

HOVEDSPONSOR: PHARMA NORD
Den underliggende ideen bak etableringen av Pharma Nord var å kompensere for mangler i det moderne kostholdet med kosttilskudd med høy biotilgjengelighet og dokumentert effekt.

PARTNERE


UTSTILLERE FRA LANDBRUKET


PERSBRÅTEN GÅRD
Johan Persbråten – Bærum