• Animalsk mat i fokus - Høstkonferansen i Sandvika

FOKUS PÅ DIN EGENHELSE OG DITT IMMUNFORSVAR:

Høstkonferansen setter i år øverst på dagsorden hvilke tiltak du kan gjøre og hvilke muligheter som ligger i vitaminbehandling og optimalt kosthold.

Vi har i år samlet et bredt spekter av forelesere og vil gå i dybden på anti-inflammatorisk kost, supplerende medisin og virkemidler for et bedre immunforsvar.

Begge dager – sikre deg plass nå
Inkluderer deilig og næringsrik lunsj begge dager og servering.

ÅRETS FORELESERE OG TEMAER:

Jan Raa: Immunitet uten antistoffer – det viktigste forsvarsverket mot corona-virus
En av våre mest populære forelesere. Jan Raa har et professorat i fysiologisk mikrobiologi ved Universitet i Tromsø. Han sitter i styret til Stiftelsen Vitenskap og Fornuft, og har spesialkompetanse innen evolusjonsbiologi, mikrobiologi, biokjemi og ernæringsmedisin. Som professor emeritus arbeider han særlig med tarmens mikrobiologi. Hvordan kan du oppnå immunitet uten antistoffer? Du har et forsvarsverk mot corona-virus. Denne forelesningen vil du få med deg. Bli kjent med Jan Raa her!

Marit Kolby Zinöcker: Periodisk faste – hvorfor er det viktig for kroppen å få pause fra mat?
Du får helsefordeler med å ta daglige pauser, og mer langvarige fasteregimer. Hvorfor liker kroppen å få en pause? Interessen for periodisk faste øker. Det kan være et hjelpemiddel og et verktøy for vektreduksjon, men også for fjerne betennelsestilstander i kroppen. Marit er utdannet innen matvitenskap og ernæringsbiologi. Hun underviser i flere temaer på ernærings- og medisinstudiet på Bjørknes Private Høyskole i Oslo

Merete Furuberg: Animalsk mat er livsviktig
Er det trygt å være veganer? Animalsk mat har de siste årene fått mange «motstandere» i veganbevegelser. Men animalsk mat er livsviktig –er det ikke? Merete Furuberg er aktiv lokalpolitiker og har tidligere være leder for Norges Bonde- og småbrukarlag. Vi ønsker henne hjertelig velkommen tilbake til Høstkonferansen. Hun er en engasjert, flott foreleser og en ambassadør for vårt landbruk. 

Anne Sofie Biong: Melkefettets fortreffelighet – noen tanker om melkefett i norsk kosthold
Vi blir stadig påminnet om å kjøpe «magre» meieriprodukter. Ekstra-lett er ikke lenger «lett» nok, fettfrie produkter ser dagens lys. Men hva om melkefett slett ikke er farlig, men helsefremmende Ernæringsfysiolog og forsker Anne Sofie Biong har disputert og presenterer sine resultater som viste at det ikke kunne bekreftes noen sammenheng mellom meieriprodukter og risiko for å få hjerteinfarkt. Resultatene antyder tvert imot det motsatte: at meieriprodukter kan gi redusert risiko. Lignende funn er gjort i flere utenlandske studier. Konklusjonen på studien er at hvis man ellers har et sunt kosthold, er det rom for en viss mengde meieriprodukter – også de fete ostene. Anne Sofie har ledet ernæringsavdelingen i TINE i mange år. Nå har hun gått av med pensjon, og vi har invitert henne mange ganger til oss. Denne gangen sa hun ja! Velkommen til Høstkonferansen Anne Sofie Biong.

Reidar Almås: Selvforsyning i en pandemi – på tide med nye modeller
Utgangspunktet for årets konferanse var at vi ønsket å løfte frem landbrukets rolle og utfordringen med selvforsyning. Dette har med dagens situasjon fått fornyet aktualitet. Reidar Almås er en kapasitet av de sjeldne på norsk matpolitikk og lanserer forslag til nye modeller på årets konferanse. 

Simon Nitter Dankel: Ny forskning på mettet fett fra UIB
Er det i Bergen det skjer? Simon Nitter Dankel er forsker ved Haukeland sykehus, førsteamanuensis ved Klinisk Institutt 2 ved Universitetet i Bergen. Han er særlig opptatt av ernæring og bidratt til banebrytende studier og fått flere artikler publisert i internasjonale fagtidsskrifter. Dankel sitter også i Helsemagasinets vitenskapelige fagråd og er spesielt invitert i anledning Helsemagasinets 10-års jubileum.


Stig Bruset: Fastlegens virkemidler for bedre immunforsvar
Stig Bruset er fastlege i Lier og har bygget opp et unikt fastlegesenter der han fokuserer på helhetlig behandling. Vi har utfordret ham på å fortelle hvilke verktøy fastlegen har å hjelpe sine pasienter med som er bekymret for immunforsvaret i en tid med pandemi og usikkerhet. 

Steve Hickey: Vitamin C, covid and your immune system (forelesningen presenteres på norsk av Dag Viljen Poleszynski)
Sammen med Helsemagasinet gir vi mikrofonen til nye forelsere, og vi henter forsker i medisinsk biofysikk ved Universitetet i Manchester og forfatteren Steve Hickey for å gi oss en dybde-forelesning i potensialet ved økt bruk av Vitamin C. Hickey har utgitt flere bøker og har blant annet studert materialet og arbeidet til Linus Pauling over lang tid. Hvordan kan vi bruke c-vitamin i en uoversiktlig tid som dette?

Lidia Myhre: Supplerende medisin – en stadig kamp for anerkjennelse
Vi er inne i en tid der komplementær og alternativ medisin (KAM) er under stadig angrep. Nå ønsker regjeringen å innføre moms på all helsehjelp som den naturmedisinske behandlingstradisjonen tilbyr innen både fysisk og psykisk helse. Hva betyr dette for pasienter og brukere? Hvordan heve anerkjennelsen til alle behandlere som kompletterer og utfyller det tradisjonelle helsevesenet? Generalsekretæren for Norske Naturterapeuters Hovedorganisasjon kommer til oss for å fortelle om utfordringer og muligheter i tiden fremover.

Karin Hvoslef: Mat og følelser
Handler mat bare om karbohydrater, fett og protein? Hva betyr ditt følelsesliv og hvordan du har det for hva du spiser? Karin er ernæringsrådgiver og har jobbet med matintoleranser og toppidrettsutøvere i en årrekke. Men hun har også en dypere interesse for følelseslivets påvirkning på kostholdet. Alltid en glede å høre på!

Lars Omdal, lege Balderklinikken
Vi skal se på rollene selen har i kroppen, spesielt som kofaktor i Glutathion peroksidase, et av våre viktigste antioksidant systemer. Det er viktig for å kontrollere oksidativt stress (frie radikaler), inflammasjon (betennelse), og beskytte celler og vev. Thyreoidea – skjoldbruskkjertelen – er spesielt avhengig av nok selen og et velfungerende glutathion system. Selen tilskudd kan trolig bidra til å beskytte mot autoimmun thyreoidea sykdom – d.v.s. når immunsystemet feilkobler og angriper skjoldbruskkjertelen.

Mona Møller: Kan vitamin K2 ha betydning for immunforsvaret?
Vitamin K, og spesielt vitamin K2, har mange viktige oppgaver i kroppen. Først og fremst er vitamin K essentielt for normal koagulering av blod og bibehold av et normalt skjelett. Nyere forskning har vist at vitamin K2 har en rekke andre interessant effekter og kan bidra til immuneforsvaret. Mona Møller har skrevet bok om vitamin K2 og betydningen for helsen.

STED & OVERNATTING

For overnatting: Avtalepris er kr 995,- for enkeltrom og 1195,- for dobbeltrom.

Ring Thon Hotell Oslofjord, tlf. 67 55 66 00 for reservasjon og opplys at du skal på Høstkonferansen.

Hotellet ligger cirka 7-10 minutters spasertur fra Sandvika sentralstasjon (tog/buss), gjennom Sandvika sentrum og til den nyeste delen av Sandvika storsenter.

Hotellet har stor parkering, mot betaling. For å reservere plass i hotellets garasje,
ta kontakt med hotellet direkte. Kr 295 per døgn. Ellers er det mange parkeringsmuligheter i Sandvika, blant annet stort P-Hus i Sandvika storsenter.

Vi har brukt hotellet i fem år, og er svært fornøyd med mat og ikke minst service!

Les mer om hotellet!

PROGRAM

LØRDAG

0915-1000: Marit Kolby Zinöcker – periodisk faste
1000-1030: Anne Sofie Biong – melkefettets velsignelse
1030-1100: Pause
1100-1130: Merete Furuberg – helsefordeler med animalsk mat
1130-1140: Spørsmål og svar
1140-1240: Jan Raa – immunitet uten antistoffer
1240-1400: Lunsj
1400-1440: Reidar Almås – nye tanker om selvforsyning
1440-1515: Lidia Myhre: Supplerende medisin – en stadig kamp for anerkjennelse1515-1545: Pause
1545-1610: DVP/oppsummering
1610-1630: Karin Hvoslef
1630-1700: Pause/stands

SØNDAG

0930-1000: Helsemagasinet 10 år – Dag Viljen Poleszynski
1000-1030: Simon Nitter Dankel – Nytt syn på mettet fett – UIB
1030-1100: Pause
1100-1200: Steve Hickey 1. del – C-vitamin og immunforsvaret
1200-1330: Pause
1345-1415: Steve Hickey 2. del – C-vitamin undervurdert i kampen mot infeksjoner
1415-1500: Stig Bruset – Fastlegens virkemidler for bedre immunforsvar
1500-1530: Pause
1530-1600: TBA: Lars Omdal – Lege Balderklinikken, Mona Møller – Vitamin K2
1600-1630: Oppsummering og avslutning
1630-1700: Stands

Velkommen til HØSTKONFERANSEN 2020 !

ALLE BILLETTYPER

Begge dager – sikre deg plass nå
Inkluderer deilig og næringsrik lunsj begge dager og servering.

Dagsbillett Lørdag
Inkluderer deilig næringsrik lunsj.

Dagsbillett Søndag
Inkluderer deilig næringsrik lunsj.

Vil du se Høstkonferansen hjemme? Du får tilgang til foredragene i tre måneder og ser alt live.
Full HD – les mer her.

SPONSORER & UTSTILLERE

HOVEDSPONSOR: PHARMA NORD
Den underliggende ideen bak etableringen av Pharma Nord var å kompensere for mangler i det moderne kostholdet med kosttilskudd med høy biotilgjengelighet og dokumentert effekt.

PARTNERE


UTSTILLERE 

Dr. Hexebergs klinikk har stand på Høstkonferansen med Forlaget Lille Måne i 2020


PERSBRÅTEN GÅRD
Johan Persbråten – Bærum