• Animalsk mat i fokus - Høstkonferansen i Sandvika

FOKUS PÅ DIN EGENHELSE OG DITT IMMUNFORSVAR:

Hva kan vi gjøre for å ha et robust immunforsvar når vi går inn i en ny høst- og vintersesong med en pandemi hengende over oss som nå til og med har nådd det hvite hus i USA? Høstkonferansen setter i år øverst på dagsorden hvilke tiltak du kan gjøre og hvilke muligheter som ligger i vitaminbehandling og optimalt kosthold. Konferansen er avholdt, men du kan se alle foredragene sammen med årets konferanse her.

Vi har i år samlet et bredt spekter av forelesere og vil gå i dybden på anti-inflammatorisk kost, supplerende medisin og virkemidler for et bedre immunforsvar.

Se konferansen hjemme!

I samarbeid med Tunsberg Medisinske Skole (TMS) kan du se konferansen digitalt! Se foredragene fra Høstkonferansen 2020 og 2021 på tunmed.no.

TOPP KVALITET – FULL HD – SE DIREKTE OG I REPRISE I INNTIL 3 MÅNEDER.

Vi har full forståelse for at mange i år velger å se konferansen hjemme. Håper å se dere neste år.

BESTILL HER!

ÅRETS FORELESERE OG TEMAER:

Jan Raa: Immunitet uten antistoffer – det viktigste forsvarsverket mot corona-virus
En av våre mest populære forelesere. Jan Raa har et professorat i fysiologisk mikrobiologi ved Universitet i Tromsø. Han sitter i styret til Stiftelsen Vitenskap og Fornuft, og har spesialkompetanse innen evolusjonsbiologi, mikrobiologi, biokjemi og ernæringsmedisin. Som professor emeritus arbeider han særlig med tarmens mikrobiologi. Hvordan kan du oppnå immunitet uten antistoffer? Du har et forsvarsverk mot corona-virus. Denne forelesningen vil du få med deg.

Marit Kolby Zinöcker: Periodisk faste – hvorfor er det viktig for kroppen å få pause fra mat?


Du får helsefordeler med å ta daglige pauser, og mer langvarige fasteregimer. Hvorfor liker kroppen å få en pause? Interessen for periodisk faste øker. Det kan være et hjelpemiddel og et verktøy for vektreduksjon, men også for fjerne betennelsestilstander i kroppen. Marit er utdannet innen matvitenskap og ernæringsbiologi. Hun underviser i flere temaer på ernærings- og medisinstudiet på Bjørknes Private Høyskole i Oslo.

Merete Furuberg: Animalsk mat er livsviktig
Er det trygt å være veganer? Animalsk mat har de siste årene fått mange «motstandere» i veganbevegelser. Men animalsk mat er livsviktig –er det ikke? Merete Furuberg er aktiv lokalpolitiker og har tidligere være leder for Norges Bonde- og småbrukarlag. Vi ønsker henne hjertelig velkommen tilbake til Høstkonferansen. Hun er en engasjert, flott foreleser og en ambassadør for vårt landbruk. 

Anne Sofie Biong: Melkefettets fortreffelighet – noen tanker om melkefett i norsk kosthold
Vi blir stadig påminnet om å kjøpe «magre» meieriprodukter. Ekstra-lett er ikke lenger «lett» nok, fettfrie produkter ser dagens lys. Men hva om melkefett slett ikke er farlig, men helsefremmende Ernæringsfysiolog og forsker Anne Sofie Biong har disputert og presenterer sine resultater som viste at det ikke kunne bekreftes noen sammenheng mellom meieriprodukter og risiko for å få hjerteinfarkt. Resultatene antyder tvert imot det motsatte: at meieriprodukter kan gi redusert risiko. Lignende funn er gjort i flere utenlandske studier. Konklusjonen på studien er at hvis man ellers har et sunt kosthold, er det rom for en viss mengde meieriprodukter – også de fete ostene. Anne Sofie har ledet ernæringsavdelingen i TINE i mange år. Nå har hun gått av med pensjon, og vi har invitert henne mange ganger til oss. Denne gangen sa hun ja! Velkommen til Høstkonferansen Anne Sofie Biong.

Simon Nitter Dankel: Ny forskning på mettet fett fra UIB
Er det i Bergen det skjer? Simon Nitter Dankel er forsker ved Haukeland sykehus, førsteamanuensis ved Klinisk Institutt 2 ved Universitetet i Bergen. Han er særlig opptatt av ernæring og bidratt til banebrytende studier og fått flere artikler publisert i internasjonale fagtidsskrifter. Dankel sitter også i Helsemagasinets vitenskapelige fagråd og er spesielt invitert i anledning Helsemagasinets 10-års jubileum.


Stig Bruset: Fastlegens virkemidler for bedre immunforsvar
Stig Bruset er fastlege i Lier og har bygget opp et unikt fastlegesenter der han fokuserer på helhetlig behandling. Vi har utfordret ham på å fortelle hvilke verktøy fastlegen har å hjelpe sine pasienter med som er bekymret for immunforsvaret i en tid med pandemi og usikkerhet. 

Steve Hickey: Vitamin C, covid and your immune system (forelesningen presenteres på norsk av Dag Viljen Poleszynski) Sammen med Helsemagasinet gir vi mikrofonen til nye forelsere, og vi henter forsker i medisinsk biofysikk ved Universitetet i Manchester og forfatteren Steve Hickey for å gi oss en dybde-forelesning i potensialet ved økt bruk av Vitamin C. Hickey har utgitt flere bøker og har blant annet studert materialet og arbeidet til Linus Pauling over lang tid. Hvordan kan vi bruke c-vitamin i en uoversiktlig tid som dette?

Lidia Myhre: Supplerende medisin – en stadig kamp for anerkjennelse
Vi er inne i en tid der komplementær og alternativ medisin (KAM) er under stadig angrep. Nå ønsker regjeringen å innføre moms på all helsehjelp som den naturmedisinske behandlingstradisjonen tilbyr innen både fysisk og psykisk helse. Hva betyr dette for pasienter og brukere? Hvordan heve anerkjennelsen til alle behandlere som kompletterer og utfyller det tradisjonelle helsevesenet? Generalsekretæren for Norske Naturterapeuters Hovedorganisasjon kommer til oss for å fortelle om utfordringer og muligheter i tiden fremover.

Karin Hvoslef: Mat og følelser

Handler mat bare om karbohydrater, fett og protein? Hva betyr ditt følelsesliv og hvordan du har det for hva du spiser? Karin er ernæringsrådgiver og har jobbet med matintoleranser og toppidrettsutøvere i en årrekke. Men hun har også en dypere interesse for følelseslivets påvirkning på kostholdet. Alltid en glede å høre på!

Lars Omdal, lege Balderklinikken
Vi skal se på rollene selen har i kroppen, spesielt som kofaktor i Glutathion peroksidase, et av våre viktigste antioksidant systemer. Det er viktig for å kontrollere oksidativt stress (frie radikaler), inflammasjon (betennelse), og beskytte celler og vev. Thyreoidea – skjoldbruskkjertelen – er spesielt avhengig av nok selen og et velfungerende glutathion system. Selen tilskudd kan trolig bidra til å beskytte mot autoimmun thyreoidea sykdom – d.v.s. når immunsystemet feilkobler og angriper skjoldbruskkjertelen.

Mona Møller: Kan vitamin K2 ha betydning for immunforsvaret?
Vitamin K, og spesielt vitamin K2, har mange viktige oppgaver i kroppen. Først og fremst er vitamin K essentielt for normal koagulering av blod og bibehold av et normalt skjelett. Nyere forskning har vist at vitamin K2 har en rekke andre interessant effekter og kan bidra til immuneforsvaret. Mona Møller har skrevet bok om vitamin K2 og betydningen for helsen.

Se foredragene her.

STED & OVERNATTING

For overnatting: Avtalepris er kr 995,- for enkeltrom og 1195,- for dobbeltrom.

Ring Thon Hotell Oslofjord, tlf. 67 55 66 00 for reservasjon og opplys at du skal på Høstkonferansen.

Hotellet ligger cirka 7-10 minutters spasertur fra Sandvika sentralstasjon (tog/buss), gjennom Sandvika sentrum og til den nyeste delen av Sandvika storsenter.

Hotellet har stor parkering, mot betaling. For å reservere plass i hotellets garasje,
ta kontakt med hotellet direkte. Kr 295 per døgn. Ellers er det mange parkeringsmuligheter i Sandvika, blant annet stort P-Hus i Sandvika storsenter.

Vi har brukt hotellet i fem år, og er svært fornøyd med mat og ikke minst service!

NB. Alle smitteverntiltak gjennomføres. Det er derfor viktig at man kommer i god tid til dørene åpnes. Personer som bor sammen, kan sitte sammen uten avstand i salen. Ellers gjelder det nummererte plasser og avstand.

Les mer om hotellet!

PROGRAM

LØRDAG

0915-1000: Marit Kolby Zinöcker – periodisk faste
1000-1030: Anne Sofie Biong – melkefettets velsignelse
1030-1050: Pause
1050-1130: Merete Furuberg – helsefordeler med animalsk mat
1130-1140: Spørsmål og svar
1140-1240: Jan Raa – immunitet uten antistoffer
1240-1410: Lunsj
1410-1450: Reidar Almås – nye tanker om selvforsyning
1450-1515: Lidia Myhre: Supplerende medisin – en stadig kamp for anerkjennelse
1515-1535: Hege Haukeland Liadal, stortingsrepresentant (A) MVA på alternativ behandling. Prosess fra Regjering til Storting – ut til folket
1535-1545: Pause
1545-1610: Mona Møller: Vitamin K2s rolle for immunforsvaret
1610-1630: Karin Hvoslef
1630: Oppsummering/avslutning

SØNDAG

0930-1000: Søvnens betydning for immunforsvaret – Linda Rahbek
1000-1030: Simon Nitter Dankel – Nytt syn på mettet fett – presentasjon av forskning fra Universitetet i Bergen
1030-1045: Pause
1100-1200: Steve Hickey – C-vitamin og immunforsvaret (presenteres av Dag Viljen Poleszynski)
1200-1330: Pause
1345-1430: Lars Omdal: Selen og betennelse – hvilken rolle kan tilskudd spille?
1430-1515: Stig Bruset – Fastlegens virkemidler for bedre immunforsvar
1515-1530: Pause
1530-1600: Helsemagasinet 10 år – avslutning ved Dag Viljen Poleszynski, spørsmål og svar
1600: Avslutning, standsbesøk

Velkommen til HØSTKONFERANSEN 2020!

Vil du se konferansen hjemme?

ALLE BILLETTYPER

Begge dager – sikre deg plass nå
Inkluderer deilig og næringsrik lunsj begge dager og servering.

Dagsbillett Lørdag
Inkluderer deilig næringsrik lunsj.

Dagsbillett Søndag
Inkluderer deilig næringsrik lunsj.

Vil du se Høstkonferansen hjemme? Du får tilgang til foredragene i tre måneder og ser alt live.
Full HD – les mer her.

SPONSORER & UTSTILLERE

HOVEDSPONSOR: PHARMA NORD
Den underliggende ideen bak etableringen av Pharma Nord var å kompensere for mangler i det moderne kostholdet med kosttilskudd med høy biotilgjengelighet og dokumentert effekt.

PARTNERE

Dr. Hexebergs klinikk har stand på Høstkonferansen med Forlaget Lille Måne i 2020