HØSTKONFERANSEN FØRSTE GANG I LILLESTRØM: – FOR EN SUKSESS!

NESTEN 300 deltakere var innom Høstkonferansen 2021, som i år for første gang gikk av stabelen i Lillestrøm. – Dette skal være årets høydepunkt for alle som interesserer seg for både kosthold som medisinske spørsmål, men alltid med et helhetlig perspektiv. Vi blir litt bedre, for hver gang – så dette lover veldig godt for fremtiden, sier ansvarlig arrangør Jan Mesicek i Forlaget Lille Måne.

VÅRE BESTE FRA EGNE REKKER, slik vil Lille Måne summere opp rekken med foredragsholdere på Høstkonferansen. – Selv om flere av årets forelesere er forfattere på andre rekker, så regner vi dem med som på vårt lag. For på Høstkonferansen møtes «laget» som i Norge setter fokus på en mer helhetlig tilnærming i forhold til livsstil og helse, enten det være seg kosthold, tilskudd eller helseutfordringer på et større plan. Lille Måne setter dagsorden på Høstkonferansen, og det skal vi fortsette med, forteller Jan.

HØSTKONFERANSEN går over to dager, og programmet settes ikke sammen tilfeldig. Lille Måne mener det må ha en oppbygning, som en konsert eller en maraton med kvalitetsfilm.

 

Terje Toftenes på Høstkonferansen 2021 i Lillestrøm

Terje Toftenes innledet årets konferanse. Han har skrevet boken «Fri fra kreft» og også laget et filmprosjekt med samme tittel, etter at han for nesten 6 år siden fikk en alvorlig kreftdiagnose og bestemte seg for å søke medisinsk hjelp utenfor det etablerte systemet. – Langvarig lavgradig betennelse pekes på av stadig flere som en hovedårsak til hjertesykdom, kreft, diabetes, nyresykdom, fettlever og autoimmune sykdommer, årsakene er ikke lenger ukjent, fortalte Terje Toftenes.

– Dette åpner for en helt ny tilnærming for å forebygge og behandle disse sykdommene og det er det Høstkonferansen i år handler om. – Dette er kjempespennende. Menneskekroppen er skapt for å være frisk.

Med det var Høstkonferansen 2021 åpnet.

Fredon Lindberg på Høstkonferansen 2021

Fedon Lindberg har forelest på Høstkonferansen flere ganger tidligere, men det var lenge siden sist. Det er alltid en glede å høre på Fedon, som er en mester i å tilpasse budskapet sitt til publikummet og anledningen. Hva betyr det å være kronisk frisk – er det en tilstand vi kan streve mot?, spurte Fedon forsamlingen. Han har over 35 års erfaring som lege i Norge, skrevet utallige bøker og vært blant dem som har satt dagsorden i norsk helsepolitikk. – 40% av befolkningen i Norden sier de opplever trøtthet og 30% sliter med søvn, dette er noen av konsekvensene på at vi har forandret livsstil radikalt, spesielt de siste 30-40 år. Fedon dro de lange linjene på hvordan moderne livsstil har skapet en epidemi av livsstilssykdommer. – Kronisk lavgradig betennelse angriper hele tiden, og kroppen forsøker å reparere. Men vi kan påvirke prosesser som glykosylering, metylering, oksidasjon og vår fettsyrebalanse. Vi trenger en livsstil og et kosthold som er antiinflammatorisk, som motvirker betennelser. Middelhavskostholdet passer perfekt, sa Fedon.

På slutten av foredraget ble Fedon Lindberg tildelt Brobyggerprisen av organisasjonen Fritt Helsevalg.

– Siden 2004 har vi delt ut Brobyggerprisen til enkeltpersoners innsats for integrert medisin, og i år vant Fedon Lindberg med soleklar margin, fortalte styreleder Tony Holm.

Legekollega Stig Bruset overtok stafettpinnen. Stig har legepraksis i Lier kommune utenfor Drammen, Regnbuen Helsesenter er et pionereksempel på hvordan man i Norge kan samle flere praksiser i samme hus. Stig har skrevet og bidratt til flere bøker, og han ga oss et interessant foredrag på hvordan helhetsmedisin har utviklet seg i Norge de siste tiårene.

Var du deltaker på årets konferanse? Her kan du se alle foredragene fra Høstkonferansen 2021
– kr 190 ved å bruke bestillingskoden L21.

Det var i det hele tatt en sterk åpning, og det ble kanskje enda mer spennende da Oddveig Myhre, foreleste om det brede spekter av kosttilskudd og naturpreparater som finnes. Oddveig har praktisert som naturmedisinsk lege i USA, N.M.D., en tittel som ikke finnes i Norge. Her er hun «bare» ernærings- og naturterapeut. – I USA kunne vi bruke tilskudd på en helt annen måte enn vi kan her.

På forelesningen presenterte hun også forskningen som ligger bak naturmedisin som man sjelden hører om.
– Det finnes mye god forskning på naturmedisin, fortalte Oddveig og viste til studier som finnes i de mest anerkjente medisinske databaser.

Oddveig Myhre på Hostkonferansen i Lillestrøm 2021

På konferansens første dag fikk vi også sterke personlige foredrag fra Gry Hammer og Øyvind Torp.

Linda Rahbek i EU Biotek

Linda Rahbek i EU Biotek, en av Lille Månes faste utstillere og samarbeidspartnere, foreleste om matintoleranser og kartlegging av årsaker til sykdom. – Kosthold og livsstil kan utløse genetiske disposisjoner for sykdom, med tester kan vi avklare genetiske disposisjoner.

Det hele ble avrundet av Anne Lene Johnsen med et humoristisk og inspirerende foredrag om hvordan det var å fylle 50 år!

Blåbæreventyret Medox – ikke bare blåbær!

SØNDAG åpnet Høstkonferansen i år med Sjur Svaboe, en av Norges største helsekostgründere gjennom historien. Medox-eventyret starter på Universitet i Bergen som gjennom 1990-årene hadde gjort et større arbeid med å finne medisinske effekter av stoffer som finnes i blåbær og solbær, nemlig såkalte antocyaner. Her kan du lese historien og bakgrunnen.

Sjur Svaboe, gründeren av MEDOX, på Høstkonferansen 2021.

I 2000 så Medox dagens lys og er i dag et helt unikt produkt, og produseres den dag i dag fremdeles i Sandnes.

Sjur Svaboe tok turen over fjellet, og deltok på Høstkonferansen for første gang.

Han tok publikum med storm, og dermed var lista lagt for nok en hyggelig og flott dag i Lillestrøm.

 

Budskapet til Sjur er sterkt. De nye medisinene som nå kommer for alvorlige sykdommer koster stadig mer, og oftere og oftere blir nye medikamenter satt på vent – på grunn av kostnadene.

– Hva må vi så gjøre selv, i tillegg til mosjon og kosthold? Sannheten er at vi trenger et paradigmeskifte, vi må gå fra behandling til forebygging. Behandling koster fryktelig mye. Vi er veldig trege på forebygging, men er det noe som betyr noe mer enn god helse, spør Sjur retorisk fra scenen.

– Jeg har ikke vært forkjølet på 20 år siden vi fikk fremstilt Medox, sa Sjur. Før snufset jeg hele tiden.

Han fortalte også om OL i 2006, da det svenske langrennslandslaget ble utstyrt med 200 bokser med MEDOX. De tok 5 gull det OL-et, mens nordmennene for det meste var forkjølet og kun fikk med seg 0 gull – i et vinter-OL. – Det var jo litt trist, men det var litt kjekt og, smilte Sjur fra scenen som fortalte at representanter fra det svenske landslaget hadde besøkt Medox i forkant av de olympiske leger.

Vil du ha en måneds gratis forbruk av Medox?

«Jeg opplevde den første Høstkonferansen jeg har deltatt på som interessant og lærerik. En fornøyelse å få fremføre et foredrag i en så stor og interessert forsamling. Kvaliteten på konferansens mange foredrag gjorde min forhåndsskepsis til skamme. Både fremføringene og innholdet overgikk absolutt mine forventninger. Et godt og variert program hvor mange politikere og ledende personer innen helse, med stor fordel burde ha deltatt. Imponerende stor deltakelse, og hyggelige dager med et kvalitetsmessig godt faglig helserelatert påfyll. Rett og slett imponerende!» Sjur Svaboe, foreleser

SVENSK GULLGLEDE MED NORSK SUPERTILSKUDD

Videre fulgte Erik Hexeberg om kolesterolets betydning, med en grundig innføring i de ulike kolesterolmarkørene og de ulike «innpakningene» for LDL og HDL kolesterol. Her er det alltid noe nytt å få med seg, og Erik er som alltid grundig uten å bli for vanskelig for publikum.

En foredragsholder som leverer to foredrag i løpet av en konferansehelg fortjener mange klemmer.

HER KLEMMER VI – arrangementsansvarlig Jan Mesicek og Oddveig Myhre klemmer hverandre etter vel blåst!

Naturterapeut og ernæringsterapeut Oddveig Myhre steppet inn som vikar for Martina Johansson, forfatter av boken Hormoner i balanse, og ga oss en introduksjon for å forstå hvilke kjertler som produserer hvilke hormoner og betydningen av å ha riktige forholdstall.

Fra Sverige fikk vi besøk av Mikael Björnstedt som er professor og kreftforsker ved Karolinska instituttet i Stockholm, som ga oss helt nye perspektiver på selens rolle både for et normalt immunforsvar og dets rolle i stoffskiftet, nervesystemet og en rekke andre systemer i kroppen.

Vegard Holum i San Omega ga oss en leksjon i hvordan sortere gode omega-3 tilskudd fra dårlige, og i år som i fjor avsluttet ernæringsrådgiver Karin Hvoslef et avslutningsforedrag som på elegant vis avrundet en svært vellykket konferanse i Lillestrøm.

Vi sees igjen i 2022!
Følg Høstkonferansen på Facebook.

Her finner du foredragene (PDF) fra konferansen og kontaktinformasjon til utstillerne.

 

Vil du forelese, delta eller ha utstilling på neste konferanse? Følg oss i sosiale media, og til forlagssjef Jan Mesicek, kan du alltids ta en telefon – 93009922.

 

Våre venner i Medox gir 1 måneds gratis forbruk til alle venner av Forlaget Lille Måne og deltakere på Høstkonferansen:

MEDOXg gir venner av Høstkonferansen og Lille Måne 1 måneds gratis prøve.

Les mer her.