Stig Bruset

Stig Bruset er fastlege, spesialist i allmenmedisin og har praktisert helhetsmedisin i flere tiår. Han er spesielt interessert i potensialet med faste og har mye erfaring og kunnskap å dele om dette.

Stig har jobbet i mange år med helhetsmedisinsk tenkning – det har vært mye motbakke, men hva er det hyggeligste og det mest optimistiske som du synes har skjedd på dette feltet de siste årene?

Det hyggeligste fra de siste år var IMCR (integrated medical care rehabilitation) studien fra 2014-15. Målet var å se om helsebygging og alternativ behandling kunne hjelpe personer med amalgamrelaterte plager. Det var et samarbeid mellom NAFKAM og tre integrerte medisinske sentre i Oslo området samt et team fra Imanuel Krankenhaus avdeling for integrert medisin i Berlin. Studien var et spennende nybrottsarbeid og pasientene kunne velge blant ulike behandlingsformer som blant annet homøopati og healing – alt betalt av det offentlige! Erfaringene blir presentert på konferansen…

Hvordan kan helhetsmedisinen fange interessen til flere unge leger i dag?

Vi må ha flere gode samarbeidsprosjekter og fastlegeordningen bør reorganiseres i tverrfaglige lokalmedisinske sentre der helhetsmedisinen kan være representert.

Hvilke land og krefter burde vi se til?

Tyskland, USA, Kina og India.

Du har deltatt på mange konferanser i regi av Lille Måne opp gjennom årene – har du et minne du vil dele med oss?

Man treffer alltid interessante mennesker på konferansene og jeg besøker alltid utstillerne

Og kjære Stig, vi setter alltid pris på at du kommer til oss. Du er en fantastisk foreleser som forklarer viktige ting og problemstillinger på en lettforståelig måte. Alltid energisk og blid! Hjertelig velkommen skal du være til Høstkonferansen i år. 

HELGEN 16.-17. OKTOBER, PÅ THON ARENA HOTEL I LILLESTRØM 

HØSTKONFERANSEN ER ET SAMLINGSPUNKT – Vi ønsker Stig velkommen som foreleser i år, og håper vi også ser deg som deltaker!
Bestill din billett her.

Vil du se konferansen hjemme i din egen stue?
Det kan du! I full HD – les mer her.

Dag Viljen Poleszynski, Helsemagasinet Vitenskap og fornuft

Høstkonferansen
16.-17. oktober

Les programmet og kjøp billetter her.

Høstkonferansen 2021 - i Lillestrøm