Martina Johansson

Terje Toftenes

Dag Viljen Poleszynski

Gry Hammer

– Kjemperespons i år, folk gleder seg!

LILLE MÅNE har i år flyttet Høstkonferansen til Lillestrøm, til nye og større lokaler. Foreleserlaget er toppet! – I år har vi hentet våre aller beste foredragsholdere fra Norge, men litt hjelp fra Sverige får vi. Martina Johansson, forsker og doktorand ved Linkøpings Universitet, har nettopp utgitt boken «Hormoner i balanse» på norsk. – Martina er svært kunnskapsrik, og hun er så god på å formidle slik at alle henger med. Professor og kreftforsker Mikael Björnstedt er invitert for å fortelle om seneste forskning på næringsstoffet selen. Selen er et essensielt mineral og viktig for en hel rekke funksjoner i kroppen, ikke minst immunforsvaret. Men selen er også viktig for stoffskiftet og hjertehelsen, ja – for hele livskvaliteten.

– Når vi legger opp konferansene våre forsøker jeg å bygge en rød tråd, slik at opplevelsen blir en liten «reise». Lille Måne vil være med på å løfte frem helhetsmedisinsk tenkning og forståelse, det er ingen tvil om at mange kan ha stor nytte av denne kunnskapen. I år kommer det både leger, forskere og personer som har overlevd sykdommer de egentlig ikke skulle overleve. Terje Toftenes, aktuell med boken «Fri fra kreft», har i mange år fulgt hvordan helhetsmedisin har blitt holdt nede av den tradisjonelle skole- og farmasøytiske medisinen. Så da han fikk kreftdiagnose, visste han hvor han kunne gå for å få et annet perspektiv og en annen tilnærmingsmåte på behandlingen. Og det viste seg å være smart, men skuffelsen hans er stor siden legene på Radiumhospitalet viste liten interesse for hva han hadde gjort av tiltak. Terje er en flott foreleser!

En som har utfordret det norske ernærings- og helsemiljøet i over 20 år, er Fedon Lindberg. Men så kom han stadig mer inn i varmen, til medisinske råd og er nå en høyt respektert lege og indremedisiner. Hvordan kan vi lære det beste fra begge leire for å bli «kronisk frisk»? Fedon vil fortelle.

Lege Stig Bruset og naturmedisiner Oddveig Myhre gir råd om hvordan du skal navigere i alle helsetilbudene som florerer der ute, og Oddveig gir sine beste tips om effektive kosttilskudd.

Gry Hammer ble også rammet av kreft, og vil gi deg råd om hvordan velge det beste fra to leire. Øyvind Torp, forfatter av boken Selvforsvar mot kreft, sammenfatter håndfaste råd alle kan klare.

Lørdagen rundes av med Anne Lene Johnsen – Finnes det en medisin mot alt=?

På søndag har vi den store ære å ønske velkommen helsekostgründeren Sjur Svaboe, mannen bak blåbæreventyret MEDOX. Det er svært sjelden Sjur stiller på konferanser, men denne gangen takket han ja – og vi takker og bukker.

En selvskreven foredragsholder er Dag Viljen Poleszynski som vil se på hensiktsmessige kostholdstiltak ved nevrologiske sykdommer. Livskvaliteten kan økes, og sykdomsutviklingen bremses.

På Høstkonferansen i år deler vi ut Fritt Helsevalg sin Brobyggerpris! Det blir stas.

Hvor ofte får vi ikke spørsmål om kolesterol? Lønner det seg virkelig å ha lavt kolesterol hvis helsen ikke er som den skal? Lege Erik Hexeberg vil forklare hvor viktig kolesterol er – det er mye viktigrere enn du tror!

Avslutningsvis vil Karin Hvoslef, Lille Månes redaksjonsmedlem, holde et tankevekkende avslutningsforedrag om placebo-effekten.

Billetter her – rabattert pris frem til 1.10

Se hele programmet og kjøreplanen her

Praktiske opplysninger:
Deltakeravgiften inkluderer lunsj begge dager, næringsrik, lavkarbovennlig uten gluten. Kaffe- og tepauser hver dag. Rabattert pris for overnatting er kr 995/1195 (enkel/dobbel) – må bestilles direkte av hotellet: tlf. 66 93 60 00, oppgi Lille Månes Høstkonferanse. Parkering kr 150 per døgn på hotellets område utendørs. Det mest praktiske er å bruke tog til Lillestrøm. Hotellet ligger 4-5 minutters gange fra togstasjonen.

Mikael Björnstedt

Anne Lene Johnsen

Fedon Lindberg

Karin Hvoslef