Indiske blomkålboller

Herlig frityrstekt, vegetarisk siderett med agurksaus!

Indiske blomkålboller servert med agurksaus er ukens oppskrift.

Denne oppskriften er hentet fra boken Mer matglede med lavkarbo, skrevet av Anne Aobadia. Vi tok nylig en prat med Anne om matglede, du kan lese vårt intervju med henne her.

Indiske blomkålboller med agurksaus – slik går du frem

Du trenger (4-6 porsjoner)

  • 1 lite blomkålhode, 700 g
  • 1 tsk spisskummen, malt
  • 1 tsk Fiberhusk
  • 1 dl kokosmel
  • 1 tsk bakepulver
  • 1 tsk salt
  • 1 ss finrevet fersk ingefær
  • 2 tsk sambal oelek, eller en finhakket rød chili
  • ½ dl finhakket fersk mynte eller koriander
  • 2 egg
  • rapsolje til fritering

Agurksaus

  • 8–10 cm agurk, 150 g
  • 1 tsk salt
  • ½ dl finhakket mynte eller koriander
  • ½ tsk kardemomme, knust i morter eller malt
  • 1 ss rapsolje
  • 1 krm svart pepper
  • 2 dl tyrkisk/gresk/russisk yoghurt

Gjør som følger

1. Skjær bort blad og stilk på blomkålen. Riv resten på et grovt rivjern eller enda bedre i en kjøkkenmaskin.
2. Bland alle de tørre ingrediensene i en skål og tilsett så resten. Form til cirka 25–30 boller.
3. Varm opp rikelig med rapsolje i en kasserolle med tykk bunn eller en frityrsteker til 160 grader.
4. Friter bollene i omganger på 3–4 minutter, et halvt dusin pleier å være passe. Ta dem opp med en hullsleiv og legg på husholdningspapir.
5. Hold ovnen varm på 100 grader. Server med indisk agurksaus!

Agurksaus

OM DENNE SAUSEN MED RETTE KAN KALLES INDISK, lar jeg forbli usagt. Jeg har aldri vært i India, men liker maten som serveres på indiske spisesteder rundt omkring i Europa. Dette er min sukkerfrie variant av en klassisk raita.

1. Riv agurken på et grovt rivjern. Salte og la den trekke en stund. Klem ut væsken. Sett til side.
2. Bland mynten/korianderen med oljen og krydre. Bland i yoghurten og tilsett den godt avrente agurken til slutt.


TIPS! Jeg testet å lage bollene med ferdigrevet blomkål fra butikken og det fungerte utmerket. Praktisk når man har lite med tid. For det er jo også litt styr med å tilberede og fritere bollene. Har du ikke fersk mynte, går det like bra med finhakket persille og en teskje tørket mynte.

Indiske blomkålboller er hentet fra boken Mer matglede med lavkarbo

Dette er kanskje den lekreste kokeboken for lavkarbo-entusiaster på lenge!

Vil du ha et slankende kosthold, men samtidig bevare matgleden? Alle kan finne en lavkarbovariant som passer! Med lavkarbo blir det lett å lage sunn mat! Denne oppskriftsboken gir deg alle verktøyene du trenger, og 100 oppskrifter på små og store måltider. Det du slipper i denne kokeboken er gluten og tilsetningsstoffer. Her lærer du hvor lett det kan gjøres å lage mat som hjelper deg med vekten og samtidig gir deg god helse. Dette er en flott og inspirerende kokebok som vil gi deg lettlaget, sunn og slankende mat!

Mer matglede med lavkarbo er skrevet av Anne Aobadia. Anne er oppskriftsansvarlig på Skandianvias mest leste helseside, kostdoktorn.se, der hun skriver sammen med den populære legen Andreas Eenfeldt.

Boken koster kr 339,- og kan bestilles her

NB! I FEBRUAR FÅR DU MED BOKEN SUNNE FISKER GRATIS VED BESTILLING AV MER MATGLEDE MED LAVKARBO (Tilbudet gjelder så lenge beholdningen rekker)! 

Omslaget til boken Mer matglede med lavkarbo, skrevet av Anne Aobadia, gitt ut på Forlaget Lille Måne (2018)

Utdrag fra boken Mer matglede med lavkarbo