Lammesesongen er her!
Den flotteste kokeboken får du nå på tilbud – med over 100 oppskrifter!
Den flotteste kokeboken får du nå på tilbud – med over 100 oppskrifter!
LAM ER SUNT OG GODT – HELE ÅRET. Det er en nasjonal matskatt, og vi kan med fordel spise mer lammekjøtt. Lam inneholder mye godt fett, og over 600 bønder velger å produsere helt og holdent økologisk. Lille Månes kokebok, En hyllest til lammet!, gir deg oppskrifter for hele året. Økologisk, kortreist og velsmakende.
LAMMEKJØTT: KORTREIST OG SUNT Salget av lammekjøtt har holdt seg stabilt i mange år, mens salget av kylling og svin har økt sterkt. Ernæringsforskere ved Universitetet for Miljø- og Biovitenskap (UMB) på Ås har tatt for seg kjøttkvaliteten på disse, og resultatene er interessante. Anna Haug, ernæringsfysiolog og forsker sier til NRK at hun heller vil anbefale rødt kjøtt som lam, fremfor f.eks. kylling, dersom målet er å spise sunt. – Fettsyresammensetningen i lammekjøtt er mye bedre, sier hun og viser til en større feltstudie der de har analysert og sammenlignet fettsyresammensetningen i kjøtt fra flere ulike dyr.
Og hva med smaken og tradisjonen?
– I Norge er nesten all produksjon av lammekjøtt økologisk, sier Lars Erik Walin, generalsekretær i Norsk Sau og Geit. Cirka 600 bønder produserer helt økologisk lammekjøtt, mens den totalte produksjonen i Norge har vært stabil på rundt 25 000 tonn hvert år. I fjor var det mulig å kjøpe økologisk pinnekjøtt hos REMA 1000, og flere bønder tilbyr nå salg direkte til forbruker – en ny og interessant trend.
Stadig flere ønsker å vite med sikkerhet hvor maten de spiser kommer fra.
Nå nærmer det seg påske, en ny høysesong for lammekjøtt.
Forlaget Lille Måne har utgitt kokeboken En hyllest til lammet!, til stor begeistring for alle som liker denne nasjonale matskatten. Den inneholder 102 oppskrifter på lammeretter, der hele dyret taes i bruk.
– Det norske lammekjøttet er kanskje noe av det beste vi har i Norden, sier forfatteren Rune-Kalf Hansen. Dyrene beiter fritt ute, spiser gress, urter og småplanter, og lever et liv som de er skapt for å leve.
Rune Kalf-Hansen (bildet) sverger til økologisk og kortreist mat. Og vil forelese om lammets fantastiske muligheter, dets historie i Norden og hvordan du kan lykkes på kjøkkenet med nye lammeretter!
Boken inneholder 102 oppskrifter. Oversatt av Tone Bøstrand.
ISBN 9788293154-78-5
KJØP DEN HER OG NÅ – TILBUDSPRIS I HØST KUN KR 59,-
Rune Kalf-Hansen (f. 1962) er en av Sveriges mest velkjente matprofiler og en kreativ ambassadør for økologiske råvarer og matlaging som følger sesongene. Han har skrevet flere kokebøker og økologisk mat står alltid i sentrum.
Han har drevet en restaurant og er en talsperson for lokalmat, kortreist mat og ikke minst «slow food», der han er en av Sveriges mest profilerte personer.