Lavkarbo kjøttboller med spinat, pesto og squashspagetti

 

 

Disse smakfulle lavkarbo kjøttbollene er så populære at det anbefales å lage flere omganger på forhånd og oppbevare dem i fryseren. På den måten har du alltid en kjapp middag lett tilgjengelig. Å legge til spinat er et lurt triks for å få inn ekstra grønnsaker i familiemåltidet.

Ingredienser:

  • 4 middels store squash
  • 1/2 ts salt
  • 500 g kjøttdeig
  • 100 g spinat, avsilt og hakket
  • 1 stort egg
  • 1 fedd hvitløk, finhakket
  • 2 ss fersk persille, hakket
  • 1/2 salt
  • kvernet sort pepper
  • 2 ss klarnet smør
  • 120 g pesto med avokado og grønnkål
  • fersk basilikum
  • Valgfritt: revet permasan

Fremgangsmåte:

Bruk et juliennejern eller en spiralkniv til å strimle squash. Dryss salt over squashstrimlene og la dem stå i 10 minutter. Tørk dem tørre med kjøkkenpapir og sett til side.

Bland kjøttdeig, spinat, egg, hvitløk og persille i en bolle, og smak til med salt og pepper. Form 20 små kjøttboller med hendene. Smelt 1 ss klaret smør i en stekepanne over middels varme. Stek kjøttbollene på en tallerken og hold dem varme.

Smelt 1 ss klaret smør og stek squasjstrimlene i 2-5 minutter. Fjern fra varmen og bland inn pesto. Legg kjøttbollene tilbake i stekepannen og legg til fersk basilikum. Det er valgfritt å drysse revet parmesan over.

Server lavkarbo kjøttbollene umiddelbart.

Kjøttbollene kan oppbevares i kjøleskapet i opptil 4 dager eller fryses ned i opptil 3 måneder.

 

Oppskriften gir 4 porsjoner

Tilberedningstid: 20 minutter.

Total tid: 25 minutter.

Få flere oppskrifter fra denne boken direkte hjem til deg. Kjøp boken «Keto – lekende lett» her.

 

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar