Gikk ned 70 kilo etter medisinbytte!

Hør Anne Marie sin fantastiske historie og kamp mot helsevesenet på Stoffskiftedagen

De aller fleste med lavt stoffskifte, blir satt på medisinen Levaxin (syntetisk T4). Men dette fungerer ikke like godt for alle. 

Trolig hadde Anne Marie Rosenvold lavt stoffskifte allerede som ung. Hun fikk diagnosen da hun var 23 år. Da fulgte tolv år med Levaxin, som er førstevalget for behandling. Men hun ble dårligere, til tross for at blodprøvene var fine. – Jeg hadde kroniske smerter, hjernetåke, sov hele tiden og kunne ikke jobbe. Det sosiale livet forsvant i flere år. Likevel var blodprøvene fine.

Da hun tok saken i egne hender og byttet fra syntetisk medisin til naturlig kjertelekstrakt (NDT-preparater), kokte det over for endokrinologen – og han ba henne pelle seg ut av legekontoret på røde rappen. – Jeg søkte på nett og fant alternativer som har vært i bruk i mange år, istedenfor syntetiske medisiner, forteller Anne Marie.

“… jeg sov sammenhengende en hel natt for første gang på 20 år. Og så kom helseeffektene på løpende bånd…” 

Anne Marie om effekten av medisinbyttet

«han tok tak i skuldrene mine og fysisk heiv meg ut»

Anne Marie om reaksjonen til endokrinologen sin da hun spurte om å få naturlig kjertelekstrakt på blå resept

Mange fastleger kvier seg for å skrive ut resept på dette, fordi det må rekvireres spesielt. Det er tidkrevende og skal skrives ut i tre eksemplarer, og begrunnes ovenfor Legemiddelverket.

Anne Marie fant imidlertid en privat lege som ikke hadde problemer med å skrive ut naturlig kjertelekstrakt, og som foretok langt mer omfattende undersøkelser enn hun hadde fått tidligere. 

– Han sjekket alt, både matintoleranser og vitamin- og mineralstatus. Da jeg kom for å få svarene fra prøvene kom beskjeden: – Det er ikke meningen du skal klare å komme deg hit på egen hånd med disse blodprøvene! Jeg var lav på B12 (39), jern, magnesium, d-vitamin, e-vitamin og hadde matintoleranser og utviklet Candida.

1. januar 2005 begynte hun på Armor Thyroid og etter tre uker på behandling fikk hun en sårt etterlengtet gave: – Jeg sov sammenhengende en hel natt for første gang på 20 år. Og så kom helseeffektene på løpende bånd. Hun la om kostholdet til en liberal lavkarbo, kuttet ut alle matvarene hun ikke tålte og begynte med målrettede tilskudd av vitaminer og mineraler.

– Etter ti dager forsvant alle muskelsmerter, forteller hun.

Det var ikke bare muskelsmertene som forsvant. 70 kilo overvekt forsvant også. Uten trening, bare med kostholdsendringer. – Det tok litt over seks måneder. Det er noen kilo i uken, det gikk raskt! Den samme høsten løp jeg opp fjellene i Norge-Norge. Trekvart år tidligere kunne jeg ikke gå mer enn 200 meter før hele kroppen skrek ut i smerte.

Anne Marie startet i 2013 foreningen Thyroidea Norge med spesielt fokus på å spre kunnskap om stoffskiftesykdommer og medisinske alternativer til syntetiske medisiner. 

Du møter henne på Stoffskiftedagen!