Skip to main content
1-3 dagers leveringstid         Lille Måne 20 år – Bøker for det tenkende og følende mennesket       Betal med Vipps eller VISA

© 2022 Forlaget Lille Måne. All Right Reserved. Utviklet av Geenie

Bekymret for demens? Er noen du er glad i rammet?

Demens, NEI TAKK!

Enormt problem

– Kunnskapen om den nyeste forskningen rundt demenssykdommer er ikke kjent ute blant folk ennå. Derfor skrev jeg boken Håp ved demens og Alzheimers sykdom – hva alle bør vite, for å formidle det siste fra fagfeltet på en lettforståelig måte, sier Iver Mysterud om boken som nå er kommet i nytt opplag.

I Norge lever over 80 000 mennesker med demens og antallet anslås doblet innen 2040! Men fremtiden kan bli annerledes hvis de som kan utvikle kognitiv svikt blir klar over hva de kan gjøre selv. Men trolig må vi selv ta ansvar for dette.

– Den moderne livsførselen skaper en tikkende helsebombe. Nå vet vi heldigvis mer om hva som kan gjøres for å forhindre en dramatisk økning av kognitiv svikt, sier Mysterud. Ingen vil jo utvikle demens, det er en av de aller mest fryktede sykdommene, og det å være pårørerende kan slite sterkt.

Demens er også blitt kalt diabetes type 3 fordi det ofte kobles mot insulinresistens i hjernen.

– Hovedfokuset må være på hvorfor man utvikler demens. Vi hører ofte om nye medikamenter og medisiner som behandler symptomene til demens og Alzheimers sykdom, men disse gir risiko for bivirkninger og har ikke særlig stor effekt, forklarer Mysterud.

De store gjennombruddene handler om faktorer i kostholdet, miljøet og livsstilen. Og kostholdsgrepene er mye enklere man kanskje kan tro. Dette vier Iver Mysterud god tid til på temakvelden. 

– Min viktigste beskjed til alle er at det finnes håp, det finnes noe du kan gjøre selv for å forebygge og bremse utviklingen av kognitiv svikt, sier Mysterud.

Foredrag på Røa og Oppsal

Kom på temakveld! Vi ønsker både unge og gamle velkomne til foredrag – ett foredrag er på samfunns hust vest på Røa og ett på Oppsal samfunnshus. En billett koster 350 kr og du sikrer deg plass ved å kjøpe billett på forhånd. Oppmøte på selve dagen, kan ikke garanteres plass. Foredragene er fra klokken 1800-2000. Vel møtt!

alzheimers sykdom, demens, foredrag, Iver Mysterud