• 0 Items - kr 0
    • Ingen varer i handlekurven.

Lørdag 8. oktober: Sunn matglede

  • Hjem

Årets program:

09:15 – 10:00:  Ola Hedstein, Gründer Rethink Food: 
“Et dysfunksjonelt Matsystem – skader folk, planet og økonomien»

10:00 – 10:20: Niklas Fjeldberg, kampanjeleder i ANIMA: 
”Turbokyllingen – proppfull av helseplager”

10:20 – 10:40: Spørsmål & svar fra publikum
Ola Hedstein og Niklas Fjeldberg

10:40 – 11:00: Pause 

11:00 – 11:20: Camilla Sæbjørnsen (Norsk Gardsost):
“Slik ble Norge ostelandet”

11:20 – 11:45Trond Vilhelm Lund (Rørors meieriene):
“Når de små utfordrer de store – hva skjer da?”

11:45 – 12:00: Pause

12:00 – 12:40Dennis Asbjørnsen @spiselighage:
“Min kjøkkenhage – slik kan du dyrke din egen mat!”

12:40 – 14:00: Lunsj

14:00 – 14:30Sten Falkum, HIMA Seafood:
”En ny tid for oppdrettsnæringen – fra klimaversting til fiskevelferd”

14:30 – 15:15Andreas Dønåsen, fysioterapeut:
“Hvordan gjøre kostholdsvalg til livstilsvalg?”

15:15 – 15:30: Pause

15:30 – 16:00: Bianca Olsson, forfatter:
”Slik lykkes du med keto”

16:00 – 16:30: Bringebærlandet
Smaksprøver etc.

Lørdag 8. oktober:

Sunn matglede

Spis for velvære, helse, nytelse & bærekraft

Innovasjon møter tradisjon. Mat og helse møter mat og nytelse!

Ola Hedstein:

Ola Hedstein har 35 års erfaring fra den norske matbransjen, han har master husdyrvitenskap fra NMBU, jobbet for Gilde i 17 år med mattrygghet, kvalitetssikring, krisehåndtering og som direktør for matpolitikk. Som spesialrådgiver for Landbruks- og matdepartementet arbeidet Hedstein med prosjekter innen sporbarhet og matmakt.

Maten vil skape helseskader så lenge det lønner seg å produsere det vi ikke bør spise. Hva kan vi gjøre?

Utfordringene står i kø, og på Høstkonferansen i år vil vi forsøke å presentere noen ideer til løsninger. Ola Hedstein bidrar og setter på dagordren “kræsjkurs i bærekrat - det handler om folk først - ikke planeten!”

Kostholdet vil forbli skadelig for helse og planet så lenge det er lønnsomt. Hva kan vi gjøre med det? Hedstein vil presentere 10 prinsipper for et bra matssystem.

• Kokkekunst og gastronomi er kunsten å lage gull av gråstein
• Hvorfor er det lønnsomt å fôre dyr med medisin og spre gift på maten?

Ola Hedstein foreleser for oss for første gang - han har æren av å åpne konferansen i 2022.

Niklas Fjeldberg:

Hvordan lever egentlig kyllingene vi spiser i Norge, og resten av verden? Slaktekyllinger er noen av de dyrene som har det aller verst i landbruket, og det kommer i stor grad avle for ekstrem vekst og der helsen har tatt baksetet. Er kylling så sunt som det sies? Hvordan står det til med dyrevelferden og hva kan vi gjøre med det?

Anima - Stopp dyremishandling er en internasjonal dyrevernorganisasjon som jobber for å stoppe dyremishandling på nasjonalt og internasjonalt nivå gjennom blant annet redningsaksjoner av dyr i nød, informasjonsvirksomhet, samarbeid med næringslivet, politisk arbeid og fredelige kampanjer. Niklas Fjeldberg er kampanjeleder og har stått i bresjen for organisasjonens kampanje som avslørte store mangler i dyrevelferden i aktører i norsk kyllingindustri. Vi er takknemlig for engasjerte mennesker som vil dyrenes beste - velkommen til oss Niklas!

Camilla Sæbjørnsen:

Hvordan ble Norge en av verdens fremste osteprodusenter? Nå skal vi få høre om det norske osteeventyret! Camilla Sæbjørnsen har utdannelse fra Norges Miljø og Biovitenskapelige Universitet i Ås, og Norsk Akademi for Naturmedisin. Camilla har stor interesse for bærekraftig landbruk og kosthold, og jobber i dag for Norsk Gardsost, en medlemsorganisasjon for norske gårds- og håndverksysterier. Norsk Gardsost jobber for å synliggjøre verdiskapningen til norske osteprodusenter, og fremmer norsk gårds- og håndverksost gjennom blant annet NM i Ost.

Innovasjon
møter
tradisjon

Trond Vilhelm Lund:

Rørosmeieriet har gått fra å være en liten aktør til å bli en seriøs konkurrent og utfordrer til de store meieriaktørene. Rørosmeieriet har gått fra å være et lite meieri med små ambisjoner til å bli et av landbruks-Norges store suksesshistorier. Rørosmeieriet utvider stadig med nye produkter. Trond Vilhelm Lund, gründer og meieribestyrer, vil fortelle om reisen til Rørosmeieriet og hva meieriet tenker om fremtiden.

Dennis Asbjørnsen:

Dennis Asbjørnsen forteller om sin kjøkkenhage og hvordan du kan skape din!

Vi vil få høre om metoder og tips for å dyrke enkelt, billig og bærekraftig. Hvordan kan du utnytte plassen du har til disposisjon best mulig? Din hage kan ikke bare gi deg mat og vakre blomster, men også bidra til mangfold i naturen og et bedre klima. Dennis er svært sjarmerende foreleser som kommer til Høstkonferansen for første gang!

Sten Falkum:

Landbasert oppdrett er fremdeles i en svært tidlig fase. HIMA Seafood er en ny aktør som driver med bærekraftig og miljøvennlig landbasert fiskeoppdrett.

Dette blir et spennende foredrag der vi får møte en bransje i stor endring, som kanskje er en del av nøkkelen for å løse verdens matvareproblemer.

Norge er helt i front på landbasert oppdrett - her får du innblikk i noe av det mest innovative som skjer innen matproduksjon. Er dette løsningen på problemene knyttet til bærekraft og dyrevelferd?

Mat og helse møter mat og nytelse

Andreas Dønåsen:

Det handler om mat og helse, et bevisst kosthold der du skal tenke på diett og makronæringsinnhold, sesong, bærekraft og beredskap. Hva med galopperende matvarepriser og din lommebok?

Hvor skal du starte med å sy sammen et kosthold der du klarer å inkludere så mye av “det riktige” som mulig?

Andreas er fysioterapeut og livsstilsveileder og tidligere leder av Kostreform i Trøndelag. Han vil hjelpe deg med noen nøkler som hjelper deg å navigere i en jungel av kostholdsråd og informasjon.

Bianca Olsson:

“Nordisk keto – nordisk mat som utgangspunkt for å lykkes”

Interessen og oppmerksomheten rundt keto bare vokser. Forfatteren Bianca Olsson presenterer de mest klassiske norske og svenske rettene – der ketoprinsippene er i behold. Hun har en populær matblogg på Instagram under navnet @Ketolivet og har selv hatt en spennende helsereise gjennom flere år.

Hvordan kan du lage vanlig norsk og svensk mat på en ketovennlig måte? Et foredrag for alle som vil bli flinkere til å lage keto-mat hjemme.

Få din billett her

Dagsbillet lørdag kjøper du her.
Dagsbillet søndag kjøper du her.
Bokbad lørdag kjøper du her.
Helgebillett kjøper du her.
Se alle billetene her.

Årets program:

09:15 – 10:00:  Ola Hedstein, Gründer Rethink Food: 
“Et dysfunksjonelt Matsystem – skader folk, planet og økonomien»

10:00 – 10:20: Niklas Fjeldberg, kampanjeleder i ANIMA: 
”Turbokyllingen – proppfull av helseplager”

10:20 – 10:40: Spørsmål & svar fra publikum
Ola Hedstein og Niklas Fjeldberg

10:40 – 11:00: Pause 

11:00 – 11:20: Camilla Sæbjørnsen (Norsk Gardsost):
“Slik ble Norge ostelandet”

11:20 – 11:45Trond Vilhelm Lund (Rørors meieriene):
“Når de små utfordrer de store – hva skjer da?”

11:45 – 12:00: Pause

12:00 – 12:40Dennis Asbjørnsen @spiselighage:
“Min kjøkkenhage – slik kan du dyrke din egen mat!”

12:40 – 14:00: Lunsj

14:00 – 14:30Sten Falkum, HIMA Seafood:
”En ny tid for oppdrettsnæringen – fra klimaversting til fiskevelferd”

14:30 – 15:15Andreas Dønåsen, fysioterapeut:
“Hvordan gjøre kostholdsvalg til livstilsvalg?”

15:15 – 15:30: Pause

15:30 – 16:00: Bianca Olsson, forfatter:
”Slik lykkes du med keto”

16:00 – 16:30: Bringebærlandet
Smaksprøver etc.