Møt Jo Inge Kaastad på Stoffskiftedagen i Stavanger 9. juni

Møt Jo Inge Kaastad på Stoffskiftedagen i Stavanger 9. juni

Jo Inge Kaastad har hatt en tøff og lang vei ut av slitenheten. Han har gjort seg noen refleksjoner omkring sykdommen og helsevesenet vårt som han deler med oss på Stoffskiftedagen den 9. juni. 

Jo Inge er sitter i Stoffskifteforbundets landsstyre. Hadde han vært helseminister ville han gitt pasientene større valgfrihet på medisinsk behandling, og gitt endokrinologene og fastlegene en bedre utdannelse i stoffskiftesykdommer. – Det er veldig mange i Norge som sliter med denne sykdommen. Interessen for stoffskiftedagen blir derfor stor, for det er mange som har spørsmål om veldig mange temaer rundt sykdommen, forteller han.

Som de fleste andre startet også Jo Inge med levaxinbehandling. Det gikk ikke bra hele året. – Fastlegen sykemeldte meg og endokrinologen ga meg levaxin. Jeg ble litt bedre om sommeren, men ikke så mye om vinteren, sier Jo Inge. Etter halvannet år tok han mer styring selv og oppsøkte privat lege. – Hadde jeg ikke gjort det, tatt ansvar og satt meg inn i min egen sykdom, hadde jeg vært ufør nå.

Dessverre får mange liten eller ikke tilstrekkelig hjelp gjennom dagens system

Jo Inge er nå en av mange som velger NDT medisinen Armour Thyroid. Etter at han byttet ut levaxin med NDT har han ikke vært fullt sykemeldt en eneste dag.

Armour Thyroid er et såkalt «uregistrert preparat». Det betyr at legen må skrive ut resept på særskilt blankett, og det kan være leveringstid på apoteket. I tillegg er medisinen markant dyrere enn «vanlig» syntetisk medisin, som for eksempel Levaxin.

I Stoffskifteforbundet jobber Jo Inge for å forbedrer forholdene for alle med stoffskiftesykdommer, og fritt valg av medisin er en viktig sak. Skulle han fått gjort et vedtak som helseminister, hadde det vært å likestille medisinen slik at alle fikk et reelt valg uavhengig av økonomi.

– På Stoffskiftedagen i Stavanger vil jeg snakke om mine egne erfaringer med de ulike medisinene, og gi tips som kan hjelpe andre i samme situasjon, avslutter Jo Inge.

Det er uten tvil mange som har spørsmål rundt NDT (Naturally Desiccated Thyroid), eller naturlig hormonbehandling, og Jo Inge vil fortelle mer samt at lege Joakim Øien Iversen vil belyse den medisinske siden ved disse preparatene som har gjort stor forskjell for mange.

Jeg psyket meg opp til kanskje å handle mat, det var kanskje det jeg klarte en dag

Se video med Jo Inge under (klipp fra Stoffskifteforbundet): Jo Inge Kaastad ble så alvorlig syk av lavt stoffskifte at han lå rett ut i et helt år. I dette intervjuet forteller han om hvordan det naturlige medikamentet NDT hjalp ham tilbake til et velfungerende liv.

VELKOMMEN TIL STOFFSKIFTEDAGEN I STAVANGER, LØRDAG 9. JUNI, Folkets hus i Løkkeveien
Kjøp billett her.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar