Skip to main content
1-3 dagers leveringstid         Lille Måne 20 år – Bøker for det tenkende og følende mennesket       Betal med Vipps eller VISA

© 2022 Forlaget Lille Måne. All Right Reserved. Utviklet av Geenie

Ned 40 kilo, men mormor klør seg i hodet!

SUKSESS MED LAVKARBO

Ned 40 kilo, men mormor klør seg i hodet!

Tonje Mæland

Tonje Mæland  fra Sarpsborg fikk beskjed på fastlegekontoret at hun var i ferd med å bli diabetiker. – En vikarlege fortalte meg at jeg trolig hadde vært på god vei i flere år, for alle prøvene var farlig høye. Det var en virkelig vekker. Hadde jeg fått diabetes? Jeg tenkte med en gang på datteren min. Nå måtte jeg ned i vekt, men hvordan? Tone fant svarene – og trengte ikke gå lenger enn til Facebook. Vikarlegen støttet henne i å prøve lavkarbo. – Nå er blodsukkeret mitt normalt, og legen min støtter meg, forteller hun.

Lavkarbo hadde Tonje hørt om «over alt», og fant flere grupper på Facebook der hun fort fant meningsfeller, inspirasjon, råd og tips. Nå har hun fulgt lavkarbokosthold i 2 år og gått ned imponerende 40 kilo – fra 110 kilo til 70 kilo. – Mormor synes dette er en litt merkelig måte å leve på, men familien og venner skryter av meg.

De siste årene har vi hørt mindre om lavkarbo i mediene, og mange velger å holde det som en hemmelighet – men ikke Tonje.

– Det er overhodet ikke flaut å spise lavkarbo. Nei, jeg velger livet mitt! Jeg blåser litt i hva andre mener, jeg lever som jeg ønsker. Men jeg får jo spørsmål om hva jeg har gjort, hvordan det er å spise lavkarbo osv. Mange er nysgjerrige.

– Jeg merker om jeg ikke har fått i meg nok fett! Stort sett klarer jeg meg med to måltider om dagen, og på jobben lager jeg maten min selv.

– Jeg har funnet ut den informasjonen jeg har trengt selv, og vikarlegen er nå blitt min fastlege. Jeg er veldig fornøyd med å ha fått en god lege. Søtsug har jeg ikke, jeg kan spise et lite kakestykke eller ta en Atkins-bar, av og til, sier hun.

Hun jobber i helsevesenet, og snakker jevnlig med leger. – Jeg har funnet min lavkarbooppskrift og er veldig fornøyd. Det viktigste er jo helsen, å slippe dø i en oppoverbakke! Og ikke minst følelsen av kunne kjøpe klær jeg har lyst på, ikke bare klær som passer!

Vi gratulerer Tonje med fantastisk vektreduksjon!

Vil du vite mer om keto eller lavkarbo?