Skip to main content
1-3 dagers leveringstid         Lille Måne 20 år – Bøker for det tenkende og følende mennesket       Betal med Vipps eller VISA

© 2022 Forlaget Lille Måne. All Right Reserved. Utviklet av Geenie

Norgesnyhet – wordle i bokform! Spør etter boken i din nærmeste bokhandel

I 2022 var «Wordle» det ordet nordmenn googlet mest. Lengre nede på siden kan du prøve deg på et brett! Nå kommer Wordle i bokform på norsk – i en bokhandel!

Siden lanseringen av ordspillet på New York Times sine nettsider, har det hatt en stadig økende popularitet over hele verden. De fleste land har fått sine egne varianter på nett, og her i Norge har Dagbladet prøvd seg. I USA, Storbritannia og Tyskland har også spillet blitt en stor suksess i bokform. Lille Måne tar bok-Wordle til Norge i april!

I redaksjonen vår har vi det siste halvåret startet arbeidsdagen med å løse Wordle, dele resultater og løse brett sammen. Da vi så oppdaget at spillet fantes i bokform rundt omkring i verden satt vi raskt i gang med å lage være egne brett! Det tok litt tid å komme frem til en god metode, men med god hjelp av Evan Charlton, skaperen bak Ordle, fikk vi fart på produksjonen.

Etter to måneder med manuell produksjon, utveksling og redigering av 200 wordlebrett, ble Liv Tøndevold og vår egen forlagsassistent Matias Buestad ferdig med boken. Vi gleder oss veldig til å dele denne boken med landets ordsmeder i april!

Klarer du denne? Svar finner du på bunnen av siden.

Takk til Evan Charlton som utarbeidet et programmet som har latt oss teste at alle brett kun vil ha en løsning.

I boken vil det være tilhørende stikkord til hvert brett: et ord som er i assosiasjon til løsningsordet, tettere forbundet i det enklere oppgavene, og litt løsere (fiffig) tilknyttet løsningen i de vanskelige oppgavene. Boken vil ha 50 enkle, 70 middels og 80 vanskelige oppgaver.

NYHET, så klart! Denne var kanskje litt for enkel for de fleste, men i boken kan du vente noen virkelig vriene oppgaver. 200 i alt, i økende vanskelighetsgrad som vil utfordre selv en språkprofessor.