Nå trenger vi fokus på snillhet og godhet – mer enn noen gang!

Tre nye lydbøker om godhet, spirituell intelligens og hvordan vi skaper gode forhold med andre mennesker

FORLAGET LILLE MÅNE relanserer flere av forlagets «skatter» i år. Vi har plukket ut de bøkene vi får mange spørsmål om fra lesere, som mange rett og slett savner. Dette er utgivelser som vil glede nye lesere, ja kanskje en hel generasjon? – Vi ga et nytt til liv til klassikeren De fire leveregler tidligere i år, en liten, vakker bok med evigvarende indiansk visdom, forteller Jan Mesicek forlagssjef i Lille måne. Forlagssjefen leste selv inn boken som lydbok. – Da gikk det opp for meg hvor klok denne boken er, og budskapet i den er så viktig at den fortjener å bli lest jevnlig. Det er også en av forlagets største suksesser gjennom tidende, i segmentet kropp-sjel-selvutvikling.

Sjelen trenger av og til påfyll

Nå følger forlaget opp med flere lydbokutgivelser i samme segment, som også får et liv som papirbok i den kommende serien. Kunsten å være snill ble Sveriges mest solgte populærfaglige bok noen gang, da den utkom første gang. – Den understreker hvor viktig det er å ha godhet som fundament for handlingene man utfører, store eller små. Da vi utga boken første gang ble vi nedringt av pressen som ville høre professor Stefan Einhorn fortelle om hvorfor gode handlinger smittet andre til å gjøre flere gode handlinger, forteller Jan videre. – Det var en helt utrolig respons, og denne boken kom like etter at USA startet Irak-krigen, det var kjølige i verden. Kanskje det var litt av grunnen til den ble en så stor suksess, det føltes som om det var en bok som passet helt inn i tidsbildet.

Og er vi ikke litt i samme situasjon nå? Vi har gjennomgått (gjennomgår) en pandemi, det har vært en oppreisning mot undertrykkelse og klasseforskjeller, spesielt i USA, som vi ikke har sett siden 60-tallet. Mange kjenner på uro og avisoverskriftene underbygger dette. Nå trenger vi igjen fokus på snillhet, at snille handlinger smitter andre til også å gjøre snille handlinger – ja, i det hele tatt kraften som ligger i gode handlinger, sier Jan videre.

Det snille mennesket

Les mer
Det er dette denne boken handler om. I tillegg har den referanser og anekdoter fra hele verden, den er lettlest og det er både bevegende og utfordrende for leseren å bli med på refleksjonene som Stefan Einhorn deler i boken Kunsten å være snill.

Boken kommer etterhvert også i en ny papirutgave, men lanseres først som lydbok. Den kan kjøpes hos f.eks. ARK.

Deepak Chropas viktigste bok, får nytt liv!

Les mer

Deepak Chopra har skrevet flere bestselgere, ofte store bøker om livets store og viktige temaer. Men denne perlen, Suksessens syv åndslover, er en liten bok som går rett i baklommen. I denne finner du livsvisdom og inspirasjon med et evig liv; fra sin praksis og utdannelse som lege (spesialist i indremedisin og endokrinologi) til østlige religioner og filosofi.

10 av hans bøker finnes på norsk. – Dette er en liten perle! Intet mer, intet mindre. Vi har tenkt på denne lenge at denne fortjener å nå ut til flere lyttere og lesere. Deepak Chopra omtales ofte som svært spirituell og «høyt flyvevende», men det er jeg ikke enig i. Tvert imot mener jeg denne boken avliver en del forestillinger og ideer om at østlig visdom ikke kan settes inn i sammenhenger som er relevante for oss i vesten. Denne boken vil endre og utfordre noen perspektiver, sier Jan Mesicek i Forlaget Lille Måne.

Den leverer råd om å leve i harmoni med naturlovene, og selv om den ikke varer i mer enn 2 timer gir deg den verktøy du kan ta i bruk med en gang – og du kan alltids komme tilbake til den for å repetere. «Østlig visdom» har det med å gi nye perspektiver for hver gang man lytter til budskapet.

Boken kan kjøpes som nedlastbar lydbok blant annet på Bokkilden/Bokklubben.no 

Kjærlighetens kunst,  Les mer
Indiansk visdom om parforholdet og forholdet til hverandre
– slik styrker du alle typer relasjoner

– Dette var en av forlagets aller første bøker, og solgte i flere opplag som papirbok. Som lydbok er den enda bedre, sier Jan.

Don Miguel Ruiz er en historieforteller som kobler den eviglevende visdommen med dagens utfordringer. Og mye av det han adresserer er at mange i dag lever frakoblet fra følelsene sine, de et ikke engang hvordan de skal få kontakt med dem! Kanskje det viktigste med denne boken er det evige temaet om hvordan forholdet en har til seg selv, påvirker hvilke relasjoner du kan bygge med andre. Boken inneholder mange gode råd, fortalt gjennom historier og legender.

Det passer perfekt for lydbokformatet.
– Vi har bestemt oss for å satse mer på don Miguel Ruiz, det var en opplevelse å lese inn teksten – man møter jo seg selv i døren av og til!
Kjøp på f.eks. ARK

Er du bokhandler og vil ha informasjon fra Lille Måne om nyheter og arrangementer?Hvordan får jeg lydbøkene?
DU KAN KJØPE LILLE MÅNES LYDBØKER HOS DE FLESTE NETTBOKHANDLERE
ark.no og e-bok.no

Følg oss på Facebook