RUCCOLA- OG GRØNNKÅLPESTO MED GRESSKARKJERNER

Fra boken De magiske bønnene.

Hvorfor ikke forsyne deg av den grønne overfloden du har i hagen eller velge blant urter og grønt fra skog og mark neste gang du lager pesto? Brennesle, gulrot- og rødbeteblader, bladkål som svartkål, persille, tynne løvetannblader, syreblader, skoghøymol og mange andre typer grønt kan brukes i en hjemme­laget pesto. Jeg har brukt gresskarfrø istedenfor dyre pinjekjerner i denne oppskriften, men det er selvfølgelig helt opp til deg hva du synes smaker best i din selvkomponerte pesto. Kan brukes i Halloumipizza.

INGREDIENSER

4 PORSJONER

  • 3 dl ruccola
  • 3 dl grønnkålblader
  • 1 dl basilikum
  • 1 dl revet parmesan
  • 1 dl gresskarkjerner
  • 1 dl kaldpresset olivenolje
  • 2–3 hvitløkfedd
  • 1 ts chiliflak
  • Ca. 1 ts salt

FREMGANGSMÅTE

Ha rucola og grønnkålblader sammen med basilikum, parmesan, gresskarkjerner, hvitløk, olivenolje og krydder i en bolle.

Bruk en stavmikser og miks det godt sammen til urtene er jevnt fordelt, og smak det til om du vil ha det saltere.

Oppbevar i kjøleskapet, men ta det ut en stund før servering så olivenoljen rekker å bli flytende igjen.

Pestoen holder seg lenge i kjøleskapet så lenge du passer på at overflaten er dekket av olivenolje slik at det ikke kommer luft til.