Skip to main content
1-3 dagers leveringstid         Lille Måne 20 år – Bøker for det tenkende og følende mennesket       Betal med Vipps eller VISA

© 2022 Forlaget Lille Måne. All Right Reserved. Utviklet av Geenie

Ta grep mot korona: C vitamin mot virus?

Store doser vitamin C mot virus?

Utbruddet av koronavirus har ført til debatt over hele verden. Mediene rapporterer at ingen medisin hjelper, og mange setter sin lit til utvikling av en ny vaksine. Store doser vitamin C har imidlertid i årtier vært brukt mot alle virus og en rekke forskjellige giftstoffer. I Kina er det satt i gang et forsøk med pasienter der halvparten skal få 24 g vitamin C intravenøst per dag i 7 dager, mens en kontrollgruppe bare får vann. I Japan tilbyr omkring 200 klinikker behandling med vitamin C intravenøst (IVC) og her redegjør forfatterne for en sykehusprotokoll som kan nøytralisere alle typer virus, inkludert coronavirus.

Tekst Andrew W. Saul og Atsuo Yanagisawa
Tilrettelegging av Helsemagasinet og Forlaget Lille Måne

Uansett hvilket sykehus en koronaviruspasient kan søke hjelp fra, er spørsmålet: Vil de kunne forlate sykehuset via inngangsdøra, eller bli trillet ut fra kjellerdøra?

Rask infusjon av intravenøs C-vitamin i høye doser kan utgjøre en forskjell. Det finnes rikelig med kliniske erfaringer som bekrefter effekten av vitamin C brukt i tilstrekkelig mengde.
Leger har kjent til de kraftige antivirale virkningene av vitamin C i mange tiår. I Norge er det imidlertid liten interesse for å se nærmere på potensialet i terapeutiske doser med vitamin C.

La oss heller se til Japan

Den japanske foreningen for intravenøs terapi (JCIT) anbefaler intravenøs vitamin C (IVC) i doser på 12,5–25 g mot akutte virusinfeksjoner (influensa, herpes zoster, forkjølelse, røde hunder, kusma, etc.) og virusliknende infeksjoner (idiopatisk akutt hørselstap, Bells parese). Til voksne gis 12,5 g ved tidlige stadier med milde symptomer og 26 g IVC ved moderate til alvorlige symptomer. IVC gis vanligvis en eller to ganger hver dag i 2–5 dager, med eller uten generell behandling mot virusinfeksjoner.

Les også: Vitamin C beskytter mot coronoa

”Gitt den raske helbredelsen av virussykdom med intravenøs vitamin C, er dette mitt førstevalg i behandling av koronavirusinfeksjon.” – Lege Victor A. Marcial-Vega, Puerto Rico.

Pasienter med akutte virusinfeksjoner mangler vitamin C og belastes av frie radikaler, som hemmer normale cellefunksjoner. Slike pasienter bør behandles med vitamin C oralt eller IV for å nøytralisere frie radikaler i blodet og inni celler, opprettholde fysiologiske funksjoner og slik bidra til naturlig helbredelse. Pasienter med blodforgiftning bør tilføres vitamin C intravenøst ​​snarest sammen med konvensjonell behandling (inkludert kortisol).

”Det er viktig at alle leger blir informert om intravenøs vitamin C. Når en sykehuspasient allerede er alvorlig syk, vil dette være den beste løsningen for å redde liv.”- Lege Karin Munsterhjelm, Finland

”Lege Fred Hui mener at tilførsel av vitamin C intravenøst ​​er verd å prøve. Han vil gjerne at folk innlagt på sykehus for det lungebetennelsesliknende viruset gis vitaminet intravenøst, samtidig med at de får vanlige medikamenter mot SARS [akutt alvorlig respiratorisk syndrom, red. anm.]. – Jeg oppfordrer sykehus til å prøve dette for SARS-pasienter, sier Hui. – Andre vil også ha nytte av å bygge opp nivået av vitamin C, sier han, og legger til at det ikke er noe å tape på å prøve det. – Dette er et av de minst farlige stoffene som finnes, uttaler Hui. – Noen pleide å bekymre seg for at vitamin C kunne føre til nyrestein, men det var bare i teorien. Det ble aldri vist i praksis. Hui sier at han har funnet intravenøs vitamin C effektiv i sin medisinske praksis med pasienter som har virussykdommer.”

FRA AVISEN TORONTO STARS, 30.05.03

”Hvis et familiemedlem dør på grunn av koronavirusinfeksjon etter at en lege nektet å bruke intravenøs vitamin C, ville jeg saksøkt vedkommende. Jeg ville vunnet.” – Lege/kirurg Kenneth Walker

Japansk forening for intravenøs terapi

Japanese College of Intravenous Therapy (JCIT) ble grunnlagt i 2007 og arrangerer seminarer om intravenøs næringsterapi og integrativ medisin. JCIT har 850 aktive medlemmer, både leger og tannleger. Hvert år arrangerer JCIT seminarer med protokoller for intravenøs vitamin C-terapi, hovedsakelig sammen med Riordan-protokollen, for pasienter med akutte og kroniske sykdommer. Mer enn 2500 leger i Japan har lært disse protokollene, og pasienter kan enkelt finne medlemsklinikker over hele Japan. I tillegg anbefaler JCIT at leger lagerfører ekstra C-vitamin hetteglass i tilfelle en pandemi.

Kun på spesialresept.

 

VITAMIN C-PREPARATER: SPESIALRESEPT I NORGE
Det er vanskelig å få behandling med vitamin C i Norge. Rett og slett fordi det mangler preparater og behandlingssteder med kompetanse. På registreringsfritak (spesialresept) finnes imidlertid preparatet Pascorbin som inneholder 7,5 gram for bruk intravenøst.

«Du kan ikke ta for mye vitamin C. Vitamin C er helt trygt i høye doser. » – THOMAS LEVY, lege og kardiolog fra USA.

Hva er «høydose»?
I Norge må de fleste som ønsker å ta store dose vitamin C ta tabletter. Det blir da snakk om å bygge opp toleranse, og det gjør du lettest ved fordele inntaket gjennom dagen. (For eksempel 2 gram om morgenen fastende, deretter 3 gram x 2). Det anbefales at du tar vitamin C opp til de doser som magen tåler, jo mer vitamin C kroppen trenger, jo mer vil den ta opp.

Dersom du får løs mage, har du tatt for mye. Det er bare en andel av det du inntar som tas opp, resten blir igjen i tarmen og skaper løs mage (diare) dersom du tar for mye.

Hvilke doser en trenger er selvsagt veldig individuelt, og det er lite råd og hjelp å få fra de fleste leger. Ikke er vitamin C behandling anbefalt, og kunnskapen om terapeutisk bruk av er derfor svært dårlig.
Vi har alle hørt – «spis vanlig variert norsk mat, og du får de vitaminene du trenger.»

Vil du vite mer?
Her kan du høre lege og en av verdens fremste autoriteter på vitamin C, Thomas Levy. https://www.youtube.com/watch?v=Au-mp6RZjCQ&t=130s
(Dybdeintervju.)

Slik ser vitamin C behandling (IVC) ut (fra Canada): https://www.youtube.com/watch?v=gwM9Wq2aLKY

ANDREW SAUL er forfatter av Den store boken om vitaminer og mineraler.

 

E-BOK

 

Denne artikkelen står i sin helhet med kilder i den nyeste utgaven av Helsemagasinet.
Les mer og prøv et abonnement – her.

Oversatt og tilrettelagt av Dag Viljen Poleszynski og Jan Mesicek

Les hele artikkelen
https://www.tv-helse.no/er-c-vitamin-en-undervurdert-antioksidant/
Andrew Saul – video – om bruk av vitamin C mot corona

Diskusjon mellom dr. Mercola og Andrew Saul