Ukens oppskrift – Nydelig avokado- og limepai
Ukens oppskrift
Ukens oppskrift er en dessert hentet fra boken Keto – lekende lett. Boken har over 100 keto-oppskrifter, som alle er basert på rene råvarer og lages på under 30 minutter!
Boken kan du bestille her.
Ingredienser
Bunn:
- 25g kokosflak
- 50g mandler eller solsikkefrø
- 1 ss smør eller kokosolje
- 1/2 ts vaniljepulver eller 1-2 ts vaniljeekstrakt
- 1ss Sukrin eller 3-5 dråper stevia
Avokade- og limefyll:
- 1 stor avokado
- 250 g mascarpone eller kokoskrem
- 0,8 dl fersk limesaft
- 1 ts revet limeskall
- 40g Sukrinmelis eller 15-20 dråper stevia.
Fremgangsmåte:
Legg kokosflak i en tørr og varm panne og bunn, mens du rører ofte i 1-2 minutter, til de er lett ristet. Fyll kokosflak, mandler, smør, salt, vanilje og Sukrin (hvis du bruker det) i en kjøkkenmaskin og kjør til blandingen er så grov- eller finhakket som du ønsker. Fordel blandingen i 4 krukker.
Del avokadoen og fjern steinen. Grav ut avokadokjøttet og legg det over i en kjøkkenmasin, sammen med mascarpone, limesaft, revet limeskall og Sukrin.
Kjør til det blir jevnt og fordel i hver av krukkene. Server umiddelbart eller dekk til krukkene med plastfolie og oppbevar dem i kjøleskapet i opptil 3 dager.
Oppskriften gir 4 porsjoner
Tilberedningstid: 15 minutter.
Total tid: 15 minutter.
Boken finnes også som e-bok.