Skip to main content
1-3 dagers leveringstid         Lille Måne 20 år – Bøker for det tenkende og følende mennesket       Betal med Vipps eller VISA

© 2022 Forlaget Lille Måne. All Right Reserved. Utviklet av Geenie

Ukens oppskrift – Bifftacos med parmesanskjell og jalapenomajones

Ukens oppskrift

Ukens oppskrift er hentet fra Bianca Olssons Nordisk keto. Bifftacos med parmesanskjell og jalapenomajones – fredagstacoen kan også være lavkarbo!
God helg fra oss i Lille Måne

BIFFTACOS

Ordentlig bifftaco blir aldri feil og er en velsmakende luksusvariant av den klassiske fredagstacoen! Oppskriften tar bare 45 minutter å lage.

Boken Nordisk keto får du kjøpt her i vår nettbutikk og hos Norli bokhandel.

Ingredienser (2 porsjoner):
  • 120 g revet parmesan
  • 100 g rødkål
  • 1 ss rødvinseddik + 1 ss vann
  • 20 g finhakket rødløk
  • ¼ lime, saft og skall
  • 1–2 ss finstrimlet koriander
  • 250 g biffkjøtt
  • smør til steking
  • salt og pepper
  • 1 avokado
Jalapeñomajones
  • 50 g majones (gjerne hjemmelaget)
  • ¼ lime, saft og skall
  • 1 ss finhakkede, syltede jalapenos

NÆRINGSINNHOLD per porsjon :
915 kcal
77 g fett (74 %)
50 g protein
6 g karbohydrater

Fremgangsmetode (45 min.)
  1. Parmesanskjell: Sett ovnen på 200 grader og riv parmesanen. Form 4 runde topper med parmesan på et stekebrett kledd med bakepapir. Stek i 10 minutter. Osten skal boble, men ikke få for mye farge. Legg de myke skjellene over skaftet på en tresleiv eller over 2 riller på risten i stekeovnen til de har stivnet og ser ut som et tacoformet skjell. Sett dem til avkjøling.
  2. Jalapenomajones: Kjør majones, jalapenos og lime i en blender til du får en glatt blanding.
  3. Hurtigsyltet rødkål: Skjær rødkålen i tynne strimler og varm raskt opp sammen med eddik og vann på ovnen. Det skal bare bli varmt, ikke koke. Legg alt i en bolle og sett i kjøleskapet til servering.
  4. Rødløk: Finhakk rødløken og skjær koriander
    i tynne strimler. Bland med limesaft og limeskall.
  5. Stek biffen i smør til ønsket kjernetemperatur. Dryss på salt og pepper og la biffen hvile i minst 10 minutter før du skjærer opp kjøttet. Del en avokado i to og server med biffkjøtt og resten av tilbehøret.

lavkarbo, ukens oppskrift