Ukens oppskrift – Bifftacos med parmesanskjell og jalapenomajones
Ukens oppskrift
Ukens oppskrift er hentet fra Bianca Olssons Nordisk keto. Bifftacos med parmesanskjell og jalapenomajones – fredagstacoen kan også være lavkarbo!
God helg fra oss i Lille Måne
BIFFTACOS
Ordentlig bifftaco blir aldri feil og er en velsmakende luksusvariant av den klassiske fredagstacoen! Oppskriften tar bare 45 minutter å lage.
Boken Nordisk keto får du kjøpt her i vår nettbutikk og hos Norli bokhandel.
Ingredienser (2 porsjoner):
- 120 g revet parmesan
- 100 g rødkål
- 1 ss rødvinseddik + 1 ss vann
- 20 g finhakket rødløk
- ¼ lime, saft og skall
- 1–2 ss finstrimlet koriander
- 250 g biffkjøtt
- smør til steking
- salt og pepper
- 1 avokado
Jalapeñomajones
- 50 g majones (gjerne hjemmelaget)
- ¼ lime, saft og skall
- 1 ss finhakkede, syltede jalapenos
NÆRINGSINNHOLD per porsjon :
915 kcal
77 g fett (74 %)
50 g protein
6 g karbohydrater
Fremgangsmetode (45 min.)
- Parmesanskjell: Sett ovnen på 200 grader og riv parmesanen. Form 4 runde topper med parmesan på et stekebrett kledd med bakepapir. Stek i 10 minutter. Osten skal boble, men ikke få for mye farge. Legg de myke skjellene over skaftet på en tresleiv eller over 2 riller på risten i stekeovnen til de har stivnet og ser ut som et tacoformet skjell. Sett dem til avkjøling.
- Jalapenomajones: Kjør majones, jalapenos og lime i en blender til du får en glatt blanding.
- Hurtigsyltet rødkål: Skjær rødkålen i tynne strimler og varm raskt opp sammen med eddik og vann på ovnen. Det skal bare bli varmt, ikke koke. Legg alt i en bolle og sett i kjøleskapet til servering.
- Rødløk: Finhakk rødløken og skjær koriander
i tynne strimler. Bland med limesaft og limeskall. - Stek biffen i smør til ønsket kjernetemperatur. Dryss på salt og pepper og la biffen hvile i minst 10 minutter før du skjærer opp kjøttet. Del en avokado i to og server med biffkjøtt og resten av tilbehøret.