• 0 Items - kr 0
    • Ingen varer i handlekurven.

Aktuelt

IMG_036-1-scaled

Ukens oppskrift

Egg er en viktig del av de fleste keto-kosthold – det er enkelt å tilberede, sunt og billig. Det skal ikke mye til for å lage en eggerett som smaker godt, og her kan du prøve deg på en ny variant.

Oppskriftene på disse egg-wrappene er laget av Bianca Olsson, som vil holde foredrag på årets Høstkonferanse i regi av Lille Måne, du kan lese mer om den her: https://lillemane.no/konferans-2022-host/
Oppskriften er hentet fra boken Nordisk keto for nybegynnere, som du kan kjøpe i vår nettbutikk.

Matias K. Buestad

Forlagsassistent

Dette er enkelt, godt og blir en skikkelig frokost, brunch, lunsj eller nistemat. En fin oppskrift for å få brukt rester av ett og annet i kjøleskapet.

Næringsinnhold per porsjon: 795 kcal – 72 g fett (80%), 25 g protein, 4 g karbohydrater

Tid: 20 min. 1 porsjon

Ingredienser:
3 egg
1/2 dl kremfløte
1/2 ss pofiber
1/2 ts salt

Fyll:
50 g røkelaks
50 g frisk spinat
2 ss majones
1 ts dijonsennep
2 ts sitronsaft
Finhakket gressløk
Pepper

Fremgangsmåte:

1. Sett ovnen på 180 grader

2. Skill eggehviter og plommer, og legg dem i hver sin skål.

3. Bland fløte, pofiber og salt med eggeplommene, og la dette svelle i et par minutter.

4. Bland så inn eggehvitene til en jevn og fin blanding. Vær forsiktig slik at det blir en luftig og fin røre. Bruk en slikkepott og fordel røren jevnt på et stekebrett kledd med bakepapir.

5. Sett det inn i ovnen og la det bake i 10–12 minutter. La wrapen avkjøles i noen minutter på kjøkkenbenken før du løsner den fra bakepapiret.

6. Bland majones, dijonsennep og sitronsaft. Fordel fyllet på halve wrapen og rull sammen.