• 0 Items - kr 0
    • Ingen varer i handlekurven.

Aktuelt

Fett-Forstand-Ovnsbakt-laks-med-sellerirotris-008-scaled

Ukens oppskrift

Ukens oppskrift er hentet fra Fett & Forstands favoritter og er en sunn og lettvint hverdagsmiddag: “kremet glad-laks i form.” Fremover vil vi også begynne å dele oppskriftene vi legge ut fra bøkene våre på Instagram, og håper du vil følge oss her: https://www.instagram.com/lillemaane/

All teksten under er hentet fra boken Fett og Forstands favoritter.

Fett og forstand

Er du en av dem som er av den oppfatning at fisk må serveres med poteter? Første gange Ena-Maria ble servert kombinasjonen fisk og ris i en kantine i sin ungdom, syntes hun det hørtes veldig rart ut, men ble overrasket over hvor godt det var! Denne kremete lakseformen smaker utsøkt med selleriris og du trenger ikke stort mer som tilbehør.

NÆRINGSINNHOLD PR. 100 GRAM:
Kcal: 272 – Fett: 23,8 – Karbohydrater: 2,1 – Protein: 11,4
KETOPOENG: 1,8
Ingredienser for 4 prosjoner:
  • 1 kg laks, filet eller koteletter
  • 50 g smør
  • 100 g kremost
  • 3 dl fløte
  • Salt, pepper etter smak
  • 1 ss sitronpepper
  • 1/2 ts tørkede chiliflak
  • 100 g gulrot
  • 65 g rødløk
  • 65 g purreløk
  • 65 g paprika
Fremgangsmåte:
  1. Forvarm ovnen til 220 grader.
  2. Krydre laksen med sitronpepper, salt, pepper og chiliflak og legg laksebitene i en ildfast form. Forstek i 8 minutter.
  3. Ha fløte og kremost i en kjele og rør til kremosten er helt oppløst og gi et raskt oppkok.
  4. Skjær grønnsakene i middels store biter og fordel deretter over den forstekte laksen.
  5. Skru temperaturen på ovnen ned til 200 grader og stek retten i 25 minutter.
  6. Server streks.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.