Ukens oppskrift – Fett og Forstands brokkolisalat
Ukens oppskrift
Lille Måne starter nå en ny serie av ukentlige oppskrifter. På nettsiden vår vil vi jevnlig presentere deilige oppskrifter. Disse henter vi fra katalogen vår av utgitte kokeboker og fra våre samarbeidspartnere. Denne uken har vi gleden av å dele fra den kommende boken Fett og Forstands favoritter!
Her er en liten smakebit på hva du kan glede deg til å lage med boken deres. OG her kan du bestille ditt eksemplar: Fett & forstands favoritter
Brokkolisalat
Tilbehøret man elsker å ha med, nesten uansett hva man lager. Spesielt på sommerstid er brokkolisalat alfa og omega som grilltilbehør, og vi synes at til mer krydret mat smaker den bedre enn vanlig salat. Kenneth har også lagd denne salaten flere ganger på jobben, og det blir like fort tomt hver eneste gang, unntatt de gangene han har brukt litt for mye salt. Kenneth er umåtelig glad i salt, men det kan gjerne bli litt for mye for resten av folket om bord. Brokkoli blir man fort veldig glad i. Snadder!
Ingredienser (4 porsjoner)
1 stor brokkoli
165 g majones
1–2 ss MCT olje
50 g seterrømme
1 liten rødløk
50 g galiamelon
250 g bacon i terninger
1–2 ts Sukrinmelis
15 pekannøtter eller valnøtter, grovhakket
pepper etter smak
Næringsinnhold pr. 100 gram:
Kcal: 238 • Fett: 22,9 • Karbohydrater: 2,2 • Protein: 5,1
KETOSCORE: 3,1
Fremgangsmåte
- Stek bacon gyllent.
- Finhakk løk og brekk brokkolien i små buketter.
- Rens og skjær galiamelonen i biter på ca. 1×1 cm og grovhakk nøtter.
- Pisk sammen majones, rømme, MCT olje, pepper og Sukrinmelis.
- Vend inn bacon og baconfett, løk, brokkoli, galiamelon og nøtter. Smak eventuelt til med mer pepper og søtning.