Skip to main content
1-3 dagers leveringstid         Lille Måne 20 år – Bøker for det tenkende og følende mennesket       Betal med Vipps eller VISA

© 2022 Forlaget Lille Måne. All Right Reserved. Utviklet av Geenie

Ukens oppskrift – Fett og Forstands Quiche Lorraine

Ukens oppskrift

Ukens oppskrift er nok en gang hentet fra boken Fett og Forstands favoritter, se den her i vår nettbutikk.

Quiche Lorraine

Quiche Lorraine er en spesialitet fra regionen Lorraine i Frankrike. Ikke la deg lure av at den har få ingredienser. Quiche Lorraine er, i all sin enkelhet, den aller beste varianten av quiche, spør du oss. Keto Quiche Lorraine kan nytes både varm og kald, både til frokost, lunsj og middag. Faktisk synes vi den er enda bedre kald dagen etter. Til middag liker vi å servere den med en salat av babyleaf mix, ruccola, cherrytomater og fetaost, og gjerne et dryss ristede pinjekjerner.

Ingridienser (6 porsjoner)

Paibunn:

125 g meierismør, kaldt

1 eggehvite

50 g pofiber

25 g havrefiber

150 g mandelmel eller annet nøttemel, ikke fettredusert

¼ ts salt

Fyll:

285 g bacon

2 stk. (ca. 100 g) sjalottløk

5 egg

4 dl kremfløte

¼ ts salt

¼ ts pepper

¼ –½ ts muskatnøtt

150 g revet ost

Næringsinnhold pr. 100 gram:

Kcal: 349 • Fett: 32,7 • Karbohydrater: 1,6 • Protein: 11,5

KETOSCORE: 2,5

Fremgangsmåte
  1. Forvarm ovnen til 200 grader.
  2. Ha nøttemel, pofiber, havrefiber og salt i en foodprosessor. Du kan også kna for hånd.
  3. Kutt kaldt smør i terninger og puls/kna inn i det tørre.
  4. Puls/kna inn eggehvite til slutt.
  5. Trykk deigen i en paiform som er 28 cm i diameter.
  6. Prikk bunnen med en gaffel og forstek midt i ovnen i 20 minutter. Hvis kantene blir mørke, kan du ha over litt aluminiumsfolie mot slutten av steketiden.
  7. Kutt bacon og sjalottløk i middels små biter.
  8. Stek bacon og ha deretter i sjalottløk og stek videre til løken er blank, men fremdeles sprø.
  9. Sil av overskuddsvæske/fett.
  10. Pisk egg, kremfløte, salt, pepper og muskatnøtt lett sammen.
  11. Fordel bacon og sjalottløk i den forstekte paibunnen.
  12. Strø over ost og hell deretter over eggeblandingen.
  13. Stek quichen midt i ovnen i ca. 25 minutter eller til eggeblandingen har stivnet.
  14. La hvile i ca. 5 minutter før du skjærer i den.
Om du enda ikke har forhåndssbestilt ditt eksemplar kan du gjøre det her.

Fett og Forstand, keto, ukens oppskrift