Ukens oppskrift – Tykke hamburgere
Ukens oppskrift
Også denne uken har vi hentet en oppskrift fra boken Lavkarbo – husmannskost av Anna Hallén. Denne gangen er oppskriften på deilige, saftige hamburgere med dressing – enkle å gjøre klare til grillen!
Det er enkelt å lage sine egne hamburgere og resultatet blir mye sunnere enn om du kjøper halvfabrikata. Mine favoritthamburgere er smakt til med grillolje og med hvitløk.
Oppskriften er hentet fra boken Lavkarbo – husmannskost. Boken er nå på salg og kan kjøpes her.
4 P O R S J O N E R
600 g kjøttdeig av svin
1 egg
1 dl grillolje laget av rapsolje, med smak av for eksempel hvitløk eller chili
1–2 krm salt
2 krm sort pepper
Dressing
2 dl creme fraiche
2 ss tomatpuré
1 ss paprikapulver
1/2 ts grillkrydder uten glutamat
4 tomater
1 rødløk
4 store isbergsalatblader
Fremgangsmetode
- Form deigen til hamburgere og stek i ovnen i cirka 15 minutter. I mellomtiden lager du dressingen.
- Bland creme fraiche med tomatpuré, paprikapulver og grillkrydder.
- Skjær tomatene i skriver. Skrell og skjær rødløken i tynne skriver.
Andre hamburgertips
- Lag noen hamburgere der du blander fetaost, soltørkede tomater og hvitløk i kjøttdeigen.
- Det er også godt å blande stekt sopp og stekt bacon i terninger i kjøttdeigen.
- Alternativt kan du blande inn kapers og hakkede rødbeter.
- Server hamburgerne i salatblad med tomat, rødløk og dressing. Server også gjerne med coleslaw.