• 0 Items - kr 0
    • Ingen varer i handlekurven.

Aktuelt

Skjermbilde 2022-07-12 kl. 14.08.00

Ukens oppskrift

Også denne uken har vi hentet en oppskrift fra boken Lavkarbo - husmannskost av Anna Hallén. Denne gangen er oppskriften på deilige, saftige hamburgere med dressing - enkle å gjøre klare til grillen!

Matias K. Buestad

Forlagsassistent

Det er enkelt å lage sine egne hamburgere og resultatet blir mye sunnere enn om du kjøper halvfabrikata. Mine favoritthamburgere er smakt til med grillolje og med hvitløk.

Oppskriften er hentet fra boken Lavkarbo – husmannskost. Boken er nå på salg og kan kjøpes her.

4 P O R S J O N E R

600 g kjøttdeig av svin

1 egg

1 dl grillolje laget av rapsolje, med smak av for eksempel hvitløk eller chili

1–2 krm salt

2 krm sort pepper

Dressing

2 dl creme fraiche

2 ss tomatpuré

1 ss paprikapulver

1/2 ts grillkrydder uten glutamat

4 tomater

1 rødløk

4 store isbergsalatblader

Fremgangsmetode
  • Form deigen til hamburgere og stek i ovnen i cirka 15 minutter. I mellomtiden lager du dressingen.
  • Bland creme fraiche med tomatpuré, paprikapulver og grillkrydder.
  • Skjær tomatene i skriver. Skrell og skjær rødløken i tynne skriver.
Andre hamburgertips
  • Lag noen hamburgere der du blander fetaost, soltørkede tomater og hvitløk i kjøttdeigen.
  • Det er også godt å blande stekt sopp og stekt bacon i terninger i kjøttdeigen.
  • Alternativt kan du blande inn kapers og hakkede rødbeter.
  • Server hamburgerne i salatblad med tomat, rødløk og dressing. Server også gjerne med coleslaw.