Ukens oppskrift – italiensk porsjonspizza
Ukens oppskrift
Også denne uken har vi hentet en oppskrift fra boken Frøken Holm 1, som vi fortsatt har noen eksemplarer av på lager, fortsatt på SALG! Denne oppskriften på italiensk lavkarbo-pizza er en lekker smakebit på hva du kan finne i Holms flotte kokebok. Oppskriften er både gluten-, melke- og nøttefri, og selvfølgelig lavkarbo.
Frøken Holm 1 er forsatt på salg til 199kr – 50% hos Lille Måne og du kan bestille din bok her
INGREDIENSER (2-3 porsjonspizzaer)
- 3 egg
- 4,5 dl vann
- 30 g fiberhusk
- 90 g havrefiber
- 2 ts Finesse
- 1 ts bakepulver
- 1 ts gjær
- ½ ts salt
Fremgangsmåte
1. Forvarm stekeovnen til 180°C og finn frem et stekebrett med bakepapir på.
2. Bland alle de tørre ingrediensene i en bolle og tilsett det våte.
3. Kna godt sammen. Deigen skal være fast som en vanlig pizzadeig.
4. Trykk deigen ut på stekebrettet. Du kan bruke en kjevle, men jeg finner det enklere å gjøre det med fingrene og ved hjelp av litt olje.
5. Forstek bunnen i 10 minutter, før du legger på fyll og steker videre til den er gyllen på toppen.
NÆRINGSINNHOLD pr. 100 g: Kcal: 290
Fett: 13,4 g
Proteiner: 7, 7 g
Netto karbohydrater: 3,4 g
Tillegskommentar fra Frøken Holm:
En pizza kan fint lages melkefri, men det finnes ikke mange melkefrie oster på markedet som er gode når de smeltes, derfor bruker jeg heller en deilig erstatning som jeg kaller «pizzaost». Den finner du på side 170.