• 0 Items - kr 0
    • Ingen varer i handlekurven.

Aktuelt

image0-2-scaled-1

Ukens oppskrift

Disse miniburgerne med guacamole smaker fantastisk!
 Oppskriften er hentet fra boken Keto – lekende lett (se boken i vår nettbutikk)

Matias K. Buestad

Forlagsassistent
INGREDIENSER FOR 4 PORSJONER (12 BURGERE) TILBEREDNINGSTID: 20 MIN

BURGERE:
400 g kjøttdeig av kylling eller kalkun
200 g kjøttdeig
½ ts salt
1 ss klaret smør

GUACAMOLE:
3 store, modne avokado
1 løk, finhakket
2 fedd hvitløk, finhakket
200 g tomater eller cherrytomater, hakket
1 eller 2 chilipepper, finhakket
2 ss fersk limesaft, smak gjerne til med mer
10 g fersk koriander, hakket
salt og pepper
1 isbergsalat (400 g)

FREMGANGSMÅTE

Bland kylling/kalkunkjøttdeigen og hakket kjøttdeig i en bolle. Bruk hendene til å forme 12 burgere. Salte burgerne på begge sider. Stek dem i en stekepanne med klaret smør over middels høy varme i 4–5 minutter på hver side og sett til side.

Mos halvparten av avokadokjøttet med en gaffel i en bolle. Tilsett løk, hvitløk, tomater, chilipepper, limesaft og koriander. Resten av avokadoen skjærer du i terninger, bland dem inn uten å mose. Smak til med salt og pepper.
Del salaten i blader. Spre guacamole over bladene og server med de stekte burgerne. Burgerne kan oppbevares i kjøleskapet i opptil 4 dager eller i fryseren i opptil 3 måneder. Guacamole bør oppbevares separat og holder i 3 dager i en lufttett beholder i kjøleskapet.

NÆRINGSSTOFFER PER PORSJON (3 BURGERE + GUACAMOLE)
Karbohydrater: 7,6 g | Kostfiber: 9,6 g | Protein: 28,5 g | Fett: 37,4 g | Energi: 501 kcal
Fordeling av næringsstoffer: 6 % karbohydrater, 24 % protein og 70 % fett