
Ukens oppskrift – minipannekaker m/sirup og bacon
Ukens oppskrift
Ukens oppskrift er både lavkarbo, og gluten- og nøttefri. Den er hentet fra kokeboken Frøken Holm 1, som vi fortsatt har noen igjen av på lager og som fortsatt er på tilbud. Boken bestiller du her.
Ingredienser:
- 3 store egg
- 2 dl kefir
- 1 dl vann
- 20 g Finesse
- 30 g havrefiber
- 10 g fiberhusk
- 3 g xanthangum
- 1/4 ts bakepulver
- 1/4 ts natron
Næringsinnhold per 100 g
Kcal: 304
Fett: 13 g
Proteiner: 9 g
Netto karbohydrater: 1,2 g
Fremgangsmåte
- Bland de tørre ingrediensene godt sammen i en bolle.
- Tilsett egg, kefir og vann, og pisk godt sammen.
- Sett en non-stick stekepanne på medium til lav varme og ha i en klatt med smør. Sett 8 klatter av pannekakerøren (omtrent én stor, toppet teskje) i panna. Ha god avstand mellom klattene.
- Stek i 2-3 minutter, før du snur pannekakene og steker på den andre siden.
- Oppbevares i tett boks i inntil 1 uke. Kan fryses.