• 0 Items - kr 0
    • Ingen varer i handlekurven.

Aktuelt

Bianca_kjott

Ukens Oppskrift

Denne uken deler vi en skikkelig godbit!
Den er hentet fra boken Nordisk keto av Bianca Olsson, som vi også er så heldig å ha som en av våre forelesere på Høstkonferansen 2022. Her vil hun lære oss å lykkes med keto og hvordan et keto-kosthold kan kombineres med skandinaviske råvarer. Frem til da; håper det smaker!

Matias K. Buestad

Forlagsassistent
Et fantastisk godt måltid til helgen som oppleves som den rene luksus med både rødvissaus og smørgrop i pureen. Serveres med haricorts verts og små lekre cherrytomater.

Tid: 40 min 4 porsjoner
Næringsinnhold per porsjon: 625 kcal
50 g fett (71%), 34 g protein, 8 g karbohydrater

INGREDIENSER:
  • 600 g oksefilet
  • 200 g cherrytomater
  • Extra virgin olivenolje til steking
  • Salt og pepper
  • 200 g haricorts verts (eller brekkbønner)
SAUS:
  • 2 sjalottløk
  • 1 ss smør til steking
  • Frisk timian
  • Frisk koriander
  • 1 laubærblad
  • 2 dl rødvin
  • 2 dl kalvefond (hjemmelaget eller utspedd)
  • 1 ss sherryeddik eller rødvinseddik
  • 50 g smør
  • salt og pepper
Puré:
  • 300 g blomkål
  • 3 ss smør + 4 ss klaret smør til garnering
  • Salt og pepper
  • Frisk timian til garnering
SLIK GJØR DU:
  1. Sett ovnen på 125 grader. Brun oksefileten i smør i en godt varmet panne. Brun fileten på alle sidene. Sett i et steketermometer og stek i ovnen til temperaturen midt i kjøttet er 56 grader for medium stekt (30 – 40 minutter).
  2. Hell litt olivenolje over tomatene, ha på salt og pepper og sett tomatene i ovnen sammen med kjøttet i ca. 40 minutter.
  3. Lag sausen: Finhakk sjalottløken og stek den i smør på lav varme til den er blitt myk. Ha i urtene og hell over rødvinen og kalvefond (konsentrert fond sper du i henhold til bruksanvisning på forpakningen, til 2 dl buljong). Reduser sausen til ca. 1 dl. Tilsett en skvett eddik. Når sausen begynner å bli passe tykk, pisker du inn 50 g smør like før servering. Sausen skal ikke koke når du har tilsatt smøret. Sil sausen og smak til med salt og pepper før servering.
  4. Blomkålpuré: Del blomkålen i biter, ha bitene i en kjele med 1 ts salt og fyll på med vann til det dekker blomkålen. Kok under lokk i ca. 12 minutter (kjenn etter at blomkålen er blitt myk). Hell av vannet og bland blomkålen med smør. Smak til med salt og pepper. Hvis du vil, kan du klare litt ekstra smør som du serverer i små groper i pureen. Det smaker kjempegodt!
  5. Vent til slutt med de grønne bønnene. De steker du i litt olivenolje eller smør like før servering mens kjøttet hviler.

Den nydelige kokeboken får du kjøpt i vår nettbutikk – da får du også boken Bakeglede uten sukker med på kjøpet!

Om du vil møte Bianca og lære mer om hvordan du lykkes med et nordisk keto-kosthold, bør du sjekker ut Høstkonferansen 2022 i Sandvika.