3 dl kremfløte 1 ts vaniljepulver 1 ss sukrin 2 plater gelatin 100 g valgfrie bær 1–2 ss sukrin
Fremgangsmetode
Denne kan varieres med ulike smakstilsetninger og ulikt tilbehør. Her hjemme serveres den både med filetert appelsin dyppet i en blanding av sukrin og kanel, og med bærsaus.
Legg gelatinplatene til bløt i kaldt vann. Bland de øvrige ingrediensene sammen i en kjele og varm opp til kokepunktet. Ta kjelen av platen, og la blandingen avkjøle seg litt.
Klem vannet ut av gelatinplatene, og rør dem inn i fløteblandingen. Hell det over i to små former, og la det stivne i kjøleskapet.
Bærsaus smaker nydelig til, både varm og kald. En enkel bærsaus lager du ved å halvtine valgfrie bær, mose dem med en stavmikser og smake til med sukrin. Sausen kan anrettes oppå panna cottaen eller i en liten skål ved siden av.