Ukens oppskrift – Spinatsuppe med egg
Ukens oppskrift er hentet fra Bianca Olssons flotte kokebok Keto for nybegynnere – Nordisk keto – du kan kjøpe den her i vår nettbutikk, da får du Bakeglede uten sukker med på kjøpet!
I Norge elsker vi spinat, nesten like mye som i Sverige. Vi svensker påberoper oss at spinatsuppe er «ekte svensk». dette er den perfekte maten før lønningen kommer på konto, for fryst spinat og egg er ikke dyre, men svært næringsrike ingredienser. Muskat gir den velkjente smaken som man kan huske fra barndommen.
I denne oppskriften har beregnet 3 halve egg per person, men er man ekstra sulten er det en enkel sak å koke flere egg npr man først er i gangå
Ingredienser: 30 min (4 porsjoner)
400-500 g frossen spinat
1/2 gul løk
1 fedd hvitløk
40 g smør
8 dl vann
1 ts løkpulver
2 krm revet eller malt muskatt
2 krm finmalt svart pepper
evt. litt salt
1/2 ss hvitvinseddikk
1 ss tamari soyasaus
2 ss konsentrert kyllingfond
2 dl kremfløte eller crème fraîche
Tilbehør:
6 egg
pamresan, revet (ca. 15 g per person)
frisk finhakket gressløk
Næringsinnhold per porsjon:
468 kcal
39 g fett (75%)
21 g protein
6 g karbohydrater
Slik gjør du
- Tin spinaten til den er halvfrossen.
- Kok opp eggene til ønsket fasthet. Jeg foretrekker 7-8minutter for store egg.
- Finhakk løken og hvitløken, fres dette i smør i en kjele.
- Ha i spinaten, vann, krydderet, fond, edikk og soyasausen og kok opp.
- Rør inn fløten eller crème fraîche, og la suppen småkoke i 10 minutter med lokk på.
- Ta av platen, og bruk en stavmikser til å glatte suppen litt.
- Sett suppen tilbake på platen og la den holde seg varm.
- Ta skallet av eggene og del dem i to. Riv parmesan og finhakk litt grssløk.