Vaniljeparfait med bringebærsaus

Du trenger (4 personer)

  • 4 dl kremfløte
  • 4 eggeplommer
  • ½ ts vaniljepulver
  • 200 g bringebær
  • Stevia, valgfritt både i parfait og i sausen

Gjør som følger

Stivpisk fløten. Bland i eggeplommer og vaniljepulver. Krydre generøst, det smaker mindre når det er kaldt. Blandingen skal smake litt mer enn det du ønsker at sluttresultatet skal gjøre.

Hell blandingen i en serveringsform som tåler å stå kaldt, eller i små porsjonsformer.

Sett blandingen i frysen i minst 5 timer. La den tine i 15–20 minutter før servering.

Kok bringebærene og mos den med en stavmikser slik at det blir til en saus. La den avkjøles.

Server parfaiten med lunken bringebærsaus.

Vaniljeparfait er en av mine favoritter, men denne hjemmelagede isen er enkel å variere med pepperkakekrydder, safran, kanel, kakao og kardemomme. Det er også godt å blande i 200 g kremost, for eksempel Philadelphiaost – det endelige resultatet blir da mer som en amerikansk cheesecake-is

Anna Hallén

LILLE MÅNES KOKEBØKER