Skip to main content
1-3 dagers leveringstid         Lille Måne 20 år – Bøker for det tenkende og følende mennesket       Betal med Vipps eller VISA

Ukens oppskrift – Ost- og hvitløksbrød

Ukens oppskrift

Ukens oppskrift er på deilige ost- og hviløksbrød! Oppskriften er selvsagt lavkarbo, og i tillegg både gluten- og nøttefri. Den er hentet fra Frøken Holm 1.

Oppskriften er hentet fra Frøken Holm 1, en flott kokebok med varierte oppskrifter, som alle er lavkarbo og tilpasset flere allergier. Boken er nå på salg hos oss, 50% og du kan kjøpe den ved å klikke her!

Ingredienser

  • 50 g meierismør blandet med 1/2 ts hvitløkspulver
  • 50 g revet eller skivet gulost til fyllet
  • 3 egg
  • 4 dl fløte
  • 50 g smør
  • 25 g fiberhusk
  • 90 g havrefiber
  • 1/2 ts xanthangum (kan sløyfes, men rundsykkene sprekker lettere uten)
  • 2 ts Finesse eller annen inulinrik søtning som f.eks. yaconsirup
  • 1/2 ts bakepulver
  • 1 ts tørrgjær
  • 1/2 ts salt

Næringsinnhold: Kcal: 321, Fett: 18g, Proteiner: 10g, Netto karbohydrater: 1,4g

Foto: Kine Jensen, hentet fra boken frøken Holm 1
Fremgangsmåte
  • Forvarm stekeovnen til 190 grader og finn frem et stekebrett med bakepapir på.
  • Bland alle de tørre ingrediensene i en bolle.
  • I en annen bolle blander du fløte, egg og smør, og varmer dette opp til 40 grader.
  • Kna godt sammen vått og tørt. Deigen skal være fast som en vanlig gjærdeig.
  • Del deigen i 4 like store deler og form lange baguetter. Det kan lønne seg å bruke hansker eller ha litt vann eller olje på hendene.
  • Legg baguettene på stekebrettet og skjær 5-6 skrå-snitt i hver.
  • Ved hjelp av en kniv og fingrene dine legger du ca. 1/4 ts hvitløkssmør i hvert snitt.
  • Legg så litt ost over smøret, og prøv å få det godt ned i snittene.
  • Stek på midterste rille i 25-27 minutter. Steketiden varierer fra ovn til ovn, men jeg liker å la de stå til de er godt gylne og litt sprø på toppen.

Tilleggskommentar fra Frøken Holm: Dette er nok en oppskrift med havrefiber, og inspirasjonen denne gangen kom fra Stina og Robert, som er personenen bak omhelse.no og @omlavkarbo. Det er ikke samme oppskrift, men du hadde sansynligvis ikke funnet oppskriften på disse brødene i boka mi, hvis ikke jeg hadde sett det først hos disse flinke folka.

lavkarbo, ukens oppskrift

0
    0
    Handlekurv
    Handlekurven din er tomTilbake til butikken