Slå deg løs med lydbøker! 

Du finner lydbøker du kan laste ned fra bokhandlere, du kan prøve strømmetjenester eller ditt bibliotek. BIBLIOTEKENES TILBUD: Du kan låne e-bøker, lydbøker og filmer! Levert direkte til telefonen din.

HER ER EN OVERSIKT OVER HVORDAN DU LÅNER LYDBØKER OG E-BØKER PÅ BIBLIOTEKENE

Du kan ha lånekort og du har lånerett til alle bibliotek i hele Norge. Det er tillatt å har lånekort på flere bibliotek, men bibliotekene ønsker at du primært bruker ditt nærbibliotek. Men det kan være lang ventetid på noen av Lille Månes mest populære lydbøker på for eksempel Deichmans bibliotek i Oslo, mens det kan være kortere ventetid på bibliotekene i Viken – for eksempel Bærum bibliotek.

Bibliotekene har tatt store steg for å oppfylle sitt samfunnsoppdrag de siste årene. Du kan låne filmer som er vanskelig å finne i kommersielle kanaler, lydbøker, e-bøker, bøker og bibliotekene sørger for at alle har tilgang til informasjon, internett, aviser og kunnskap. Forlaget Lille Måne er imponert over hvor moderne bibliotekene i Norge er blitt, og støtter helhjertet opp om det viktige samfunnsoppdraget de utfører.


For å låne lydbøker på biblioteket …

  • Du må ha et lånekort. På noen bibliotek kan du registrere deg på nett, på de fleste må du fysisk innom for å få et lånekort og deretter opprette en bruker.
  • Lydbøker og e-bøker kan du låne i 4 uker, på samme måte som vanlige papirbøker. Men de fleste trenger jo ikke så lang tid for å høre på en lydbok, så lever den digitalt tilbake når du er ferdig med den. Da får andre tilgang på den. Det er ikke slik at selv om boken er digital at biblioteket har ubegrenset antall med eksemplarer å låne ut, så lever den tilbake med engang slik at andre kan få låne.
  • Du må ha en app som ditt bibliotek samarbeider med. Her er det ulike apper for ulike bibliotek. Deichmann bruker Allbook og Viken og Rogaland fylkesbibliotek bruker BookBites.
  • Dersom det er lang ventetid på en lydbok på Allbook, kan det være at det ikke er det på BookBites – derfor er det lurt å ha lånekort på flere bibliotek.
  • Du kan høre lydboken på telefonen din, med eller uten headset.
  • Husk at dette er et gratis tilbud! Det er begrensninger på hvor mange lydbøker du kan låne per måned, men så lenge du er rask med å levere tilbake de du har hørt ferdig – så kan du låne flere.

Forlaget Lille Måne har lest inn flere av våre bøker som lydbøker, og disse er tilgjengelige på Storytel, Fabel, Ebok.no, ARK.no  og ikke minst bibliotekene. Bibliotekene tar ikke inn alle lydbøkene, noen faller utenfor – litt uvisst av hvilken grunn.

Her kan du se alle e-bøker fra Forlaget Lille Måne

Finner du ikke din bok på biblioteket, eller ønsker ikke å vente, så anbefales tjenesten EBOK.No og deres «plusstjeneste».
Her kan du kjøpe lydboken eller lytte på den etter behov.

Fabel har også en tjeneste der du kan kjøpe dagsferske lydbøker.

Hva er det med streaming og lydbøker?

LYDBOKTJENSTENE Storytel, Fabel og Ebok.no er blitt kjempepopulære og Lille Måne samarbeider med alle tre. Lydbøkene i Norge er ikke tillatt for slike tjenester før etter 1. mai – året etter at lydboken først ble utgitt. Det betyr i praksis at en lydbok vi lager i januar 2021 eller desember 2021. ikke blir tilgjengelig på disse streamingtjenestene før etter 1. mai 2022. Dette er en del av den såkalte «Bokavtalen» og er ingenting Lille Måne kan påvirke.

Men lydbøker kan fremdeles kjøpes til odel og eie gjennom etablerte nettbokhandlere som ark.no. og tanum.no straks de er lansert.

HER SKAFFER DU DEG ET DIGITALT NASJONALT LÅNEKORT

Våre mest populære lydbøker: 

Dale Carnegie
HVORDAN VINNE VENNER STORYTELFABEL – EBOKARK
LEV LIVET UTEN BEKYMRINGER STORYTELFABEL – EBOKARK
KUNSTEN Å BLI UFORGLEMMELIG STORYTELEBOKARK

Don Miguel Ruiz
DE FIRE LEVERGLER STORYTELEBOKARK

Sten Sture Skaldeman
SPIS DEG NED I VEKT STORYTELFABEL – EBOKARK

Martina Johansson og Ralf Sundberg
FARVEL TIL BETENNELSER EBOKARK

… SE ALLE VÅRE BØKER PÅ

Storytel: https://www.storytel.com/no/nn/publishers/225-Forlaget-Lille-Maane

Fabel: https://fabel.no/lydboker/innlesere/jan-liane/

Ebok: https://ebok.no/forlag/lille-maane/

Vi vil gjerne ha tips og råd, ros og ris, om våre lydbøker – så ta kontakt med vår forlagssjef Jan Mesicek, på forlegger@lillemane.no og tlf. 22431070.

Populære bibliotek:
Deichman bibliotek, Oslo
Bærum bibliotek, Viken
Sølvberget Stavanger, Rogaland
Bergen Offentlige bibliotek
Tromsø bibliotek

Relevante ebøker