Skip to main content
1-3 dagers leveringstid         Lille Måne 20 år – Bøker for det tenkende og følende mennesket       Betal med Vipps eller VISA

© 2022 Forlaget Lille Måne. All Right Reserved. Utviklet av Geenie

Hunder lyver ikke om kjærlighet – lær å forstå din logrende venn

Boknyhet

Ny bok: Hunder lyver ikke om kjærlighet –
lær å forstå din logrende venn!

av Matias K. Buestad

forlagsassistent Lille Måne

Hunder lyver ikke om kjærlighet – nå portofri i vår nettbutikk

De siste årenes hundefeber har gjort at vi treffer på de firbente overalt! Har du en hund i omgangskretsen din? Da vet du hvor lett det er å bli glad i dem – allerede det første møtet gløder av kjærlighet! Men hva er det som skaper dette helt spesielle og ofte livslange båndet?

Alle med et forhold til en hund vet hvordan deres dype og inderlige følelsesliv kan komme til uttrykk. Et bortimot umiddelbart gjensyn kan skape den reneste glede. Går vi mot døren uten hundebåndet i hånden, fylles øynene av en bunnløs tristhet. For som Masson skriver i boken: «Det er ingenting som er tristere for en hund, enn å være alene.»

            Og hvor merkelig presist forstår ikke hunden oss? Hunden er den første som ser om vi trenger trøst, som den og er en mester i overøse oss med. Allerede før vi pakker til ferien, blir den urolig for det den skjønner skal skje. I lyden av en dør vet den umiddelbart hvem som kommer. Noen hunder vet det til og med før!

            Hvor hunden er åpen om følelsene sine, og leser oss bedre enn oss selv, sitter vi ofte igjen med en rekke spørsmål:

Hva tenker hunden min?

Hva betyr dette blikket den gir meg?

Savner den noe fra meg?

Hvordan kan jeg komme nærmere hunden min?

Hva betyr det når den logrer eller bjeffer?

 

Forfatteren av Hunder lyver ikke om kjærlighet, Jeffrey Masson, er utdannet psykoanalytiker, og med hans observante, analytiske blikk deler han dype og fintfølende observasjoner rundt hundens natur, hierarki og drømmer, dens luktesans, lojalitet og våre måter å oppdra den på. I boken viser Masson seg imidlertid først og fremst som en hengiven hundeelsker, og vi blir kjent med flokken hans på tre hunder og to kattunger. Boken har også rørende fortellinger om uønskede hunder som ikke bare tilgir, men til og med redder livet til den «slemme» eieren sin. En hunds kjærlighet er udødelig, og som Masson siterer fra Aldous Huxley:

            «Enhver er Napoleon for sin hund.»

 

Boken Hunder lyver ikke om kjærlighet beriker deg med innsikter om hundens tanker, følelser, adferd og sjel. Den nærmer seg hunden på dens egne premisser, og hyller hundens kjærlige natur.

Å arbeide med denne boken har gjort meg til et hundemenneske! – Matias K. Buestad, forlagsassistent

Jeg har også lærte masse, og kanskje viktigst av alt var dette: ikke bare er hunden mer hengiven, lojal og ærlig enn vi noen gang kan håpe på fra et menneske – den viser oss også hva et menneske kunne være! Er ikke hunden mer direkte i følelsene sine enn noe annet vesen? Hvem andre kan utstråle en ekstatisk glede over å møte en venn, bare minutter etter forrige gang?

«Kanskje det sporer tilbake til en tid da menneskene var mer som hunder, mer spontane, med større evne til å uttrykke glede, da vi var i stand til å oppleve intense følelser og glede oss over verden utenfor vår egen kropp mer umiddelbart, på samme måte vi ser hundene våre gjør» (utdrag fra boken).

Hundene kjenner oss så godt – nå er det vår tur til å forstå dem tilbake. Boken Hunder lyver ikke om kjærlighet tar deg med inn i hundens verden og lar deg kommer nærmere vennen du har aller mest å lære av. Dette er en nydelig bok for alle hundeeiere, og om du ikke allerede har din egen, vil du bli sterkt fristet til å utvide flokken din med en hund.

Boken Hunder lyver ikke om kjærlighet  er nå ute til salgs, og vil være en flott gave til deg og din logrende venn!

Boken kan du bestille her.

Hobby, Hunder, Kjæledyr