Kikertfalafel fra boken Airfryer for alle
Disse mildt krydrede falafelene smaker perfekt sammen med pitabrød, salat og et par skjeer tzatziki.
Ingredienser – 2 PORSJONER
400 g kikerter, avrente og skyllet 3 ss hakket, frisk koriander
1 stort fedd hvitløk, hakket
saft av ½ sitron
1 ts malt spisskummen
1 ts røkt, malt paprika
1 ts salt
2 ts olivenolje (pluss ekstra til
pensling)
½ ts rød chili eller chiliflak
Fremgangsmetode
Ha alle ingrediensene, bortsett fra chilien/chiliflakene, i en kjøkken maskin.
Del blandingen i 6 like store deler og form dem til kaker.
Forvarm airfryeren til 180 °C.
Pensle hver falafel med litt ekstra olivenolje og dryss over chiliflak eller litt chilipulver.
Plasser falafelene i airfryeren og la dem stå der i 7 minutter, eller til de akkurat er blitt brune på toppen.
Ta dem forsiktig ut av airfryeren og server.
Oppskriften er hentet fra Lille Månes nye bok Airfryer for alle, les mer om den her.