DENNE INFORMASJONEN ER BEREGNET PÅ BOKHANDLERE, BIBLIOTEK, SKOLER OG MEDIA

Nyhet som lydbok

KUNSTEN Å VÆRE SNILL
Nå trenger vi fokus på snillhet og godhet – mer enn noen gang!

FORLAGET LILLE MÅNE relanserer flere av forlagets «skatter» i år. Dette er utgivelser som vil glede nye lesere, ja kanskje en hel generasjon? Kunsten å være snill blir en av titlene i serien, men først lanseres den som lydbok. Kunsten å være snill ble Sveriges mest solgte populærfaglige bok noen gang, da den utkom. .

– Den understreker hvor viktig det er å ha godhet som fundament for handlingene man utfører, store eller små. Da vi utga boken første gang ble vi nedringt av pressen som ville høre professor Stefan Einhorn fortelle om hvorfor gode handlinger smittet andre til å gjøre flere gode handlinger, forteller Jan videre. – Det var en helt utrolig respons, og denne boken kom da litt i kjølevann av USAs krigføring i Irak og et ganske hardt verdenspolitisk klima. Kanskje det var med på å medvirke at den fikk så mye medvind som den fikk? Er vi ikke litt i samme situasjon nå?

Vi har gjennomgått (gjennomgår) en pandemi, det har vært en oppreisning mot undertrykkelse og klasseforskjeller, spesielt i USA, som vi ikke har sett siden 60-tallet. Mange kjenner på uro og avisoverskriftene som underbygger dette. Nå trenger vi igjen fokus på snillhet, at snille handlinger smitter andre til også å gjøre snille handlinger – ja, i det hele tatt kraften som ligger i gode handlinger. Det er dette denne boken handler om. I tillegg har den referanser og anekdoter fra hele verden, den er lettlest og den er både «lett» og utfordrende for leseren;  å bli med på refleksjonene som Stefan Einhorn tar opp.

I Kunsten å være snill gir Stefan Einhorn snillhet en utvidet betydning. Det er en misforståelse at ordet kobles til egenskaper som naivitet og snillisme: – For meg er et snilt menneske et individ som lever med etikken i sitt hjerte. En snill person bærer med seg omtanke for andre – for sine medmennesker. Å være snill er den egenskapen som vi bør sette aller høyest.

Hvilke krefter hindrer oss å være snille? Lønner det seg å være snill? Engasjert stiller Stefan Einhorn viktige etiske spørsmål, han oppnår å føre en dialog med leseren gjennom hele boka.

Einhorns fem verktøy for å være snill: Etikk, Fornuft, Samvittighet, Empati, Medmennesker

ISBN
978-82-8311-219-1
Pris som nedlastbar lydbok kr 299,-

Papirbok (kan forhåndsbestilles)
ISBN 978-82-8311-218-4 kr 249,-

Om forfatteren
Stefan Einhorn er en populær svensk forfatter. Han er kreftlege og leder for etikkrådet ved Karolinska Institutet, Sveriges største sykehus, i Stockholm. Han har skrevet mange bøker, men ingen er blitt en større suksess enn Kunsten å være snill.

Les mer om han her

Er du bibliotekar og vil ha informasjon fra oss direkte i din epost?

Er du bokhandler og vil ha informasjon fra Lille Måne om nyheter og arrangementer?Stefan Einhorn