De magiske bønnene henter internasjonal kokebokpris
De magiske bønnene henter internasjonal kokebokpris
Bønner i maten gjør deg godt – bønnekokebok belønnes for design og bærekraftig budskap
… AND THE WINNER IS: «De magiske bønnene» ble nylig kåret til en av verdens fem beste og flotteste kokebøker i kategorien «spesial-kokebok», under Gourmand World Cookbook Awards. Prisen ble utdelt under den internasjonale kokebokmessen Gourmand Awards i Macaou, utenfor Hong Kong denne uken.
Patrik Olsson er drivkraften bak den flotte kokeboken. Han fikk inspirasjon til denne etter først å ha utgitt boken Bedre med bønner (Lille Måne, 2017), der han berettet om hvordan han som type-1 diabetiker fikk et bedre liv, blodsukker og helse med å introdusere bønner og belgfrukter i et lavkarbokosthold. Sammen med forfatteren Lars-Erik Litsfeldt og den erfarne kokebokforfatteren Birigtta Höglund lagde de denne lille, kloke kokeboken som er blitt utgitt i mange land.
Oppskriftene er utviklet for å vise at selv tradisjonell «høykarbo-mat» som brød, smoothies og energibarer, kan på en enkel måte bli helsefremmende muligheter ved hjelp av nettopp bønner, kikerter og linser. Mange av oppskriftene i boken springer ut fra grønnsaker, og boken passer like godt på kjøkkenet som i stuen takket være vakre bilder av Veronica Kindblad og design av Lotta Berglin og Anders Timrén (omslag).
– Denne boken er eksepsjonelt vakker og velgjort med oppskrifter, bilder og design av fremste kvalitet, sier Pelle Agorelius som representerer Gourmand Awards i Sverige. Bønner er svaret på en rekke av våre store utfordringer både når det gjelder kosthold- og miljøspørsmål. Dette er en fin bok med store muligheter til å nå ut til et større publikum.
Boken utkom på norsk sommeren 2018 på Forlaget Lille Måne. –Vi har hatt gleden av å ha Patrik Olsson på besøk i Norge, og det ble et forfatterbesøk vi aldri vil glemme, sier forlagssjef i Lille Måne Jan Mesicek. Patrik mistet synet og er blind på begge øynene på grunn av diabetes. I boken Bedre med bønner, forteller han sin sterke helsereise. – Mange er begeistret for at bønner kan brukes for fremme egen helse. Bønner inneholder resistent stivelse, som er supernyttig for tarmene. Vi er veldig glade i denne kokeboken her på forlaget, den er blitt en av våre favoritter, sier Mesicek.
Forlaget Lille Måne utgir et bredt spekter av populærfaglige bøker, med et hovedfokus på kostholds- og ernæringsbøker.
Les mer om kokeboken De magiske bønnene.
Forlaget Lille Måne gratulerer prisvinnerne og vår forlagskollega Annika Bladh – i Bladh by Bladh!
belgfrukter, blodsukker, bønner, Lars-Erik Litsfeldt, Litsfeldt