Skip to main content
1-3 dagers leveringstid         Lille Måne 20 år – Bøker for det tenkende og følende mennesket       Betal med Vipps eller VISA

© 2022 Forlaget Lille Måne. All Right Reserved. Utviklet av Geenie

De magiske bønnene henter internasjonal kokebokpris

De magiske bønnene henter internasjonal kokebokpris

Bønner i maten gjør deg godt – bønnekokebok belønnes for design og bærekraftig budskap

… AND THE WINNER IS: «De magiske bønnene» ble nylig kåret til en av verdens fem beste og flotteste kokebøker i kategorien «spesial-kokebok», under Gourmand World Cookbook Awards. Prisen ble utdelt under den internasjonale kokebokmessen Gourmand Awards i Macaou, utenfor Hong Kong denne uken.

Patrik Olsson er drivkraften bak den flotte kokeboken. Han fikk inspirasjon til denne etter først å ha utgitt boken Bedre med bønner (Lille Måne, 2017), der han berettet om hvordan han som type-1 diabetiker fikk et bedre liv, blodsukker og helse med å introdusere bønner og belgfrukter i et lavkarbokosthold. Sammen med forfatteren Lars-Erik Litsfeldt og den erfarne kokebokforfatteren Birigtta Höglund lagde de denne lille, kloke kokeboken som er blitt utgitt i mange land.

Lars-Erik Litsfeldt (venstre) og Patrik Olsson har sammen skrevet to bøker.
BEGGE BLE BEDRE MED BØNNER – Lars-Erik Litsfeldt har diabetes-2 og Patrik Olsson (høyre) diabetes-1. Begge har de opplevd å få ble bedre blodsukker med å spise mer bønner.

Oppskriftene er utviklet for å vise at selv tradisjonell «høykarbo-mat» som brød, smoothies og energibarer, kan på en enkel måte bli helsefremmende muligheter ved hjelp av nettopp bønner, kikerter og linser. Mange av oppskriftene i boken springer ut fra grønnsaker, og boken passer like godt på kjøkkenet som i stuen takket være vakre bilder av Veronica Kindblad og design av Lotta Berglin og Anders Timrén (omslag).

– Denne boken er eksepsjonelt vakker og velgjort med oppskrifter, bilder og design av fremste kvalitet, sier Pelle Agorelius som representerer Gourmand Awards i Sverige. Bønner er svaret på en rekke av våre store utfordringer både når det gjelder kosthold- og miljøspørsmål. Dette er en fin bok med store muligheter til å nå ut til et større publikum.

Den blinde kokken Patrik Olsson og God morgen Norge Wenche lager oppskrfiter fra boken bedre med bønner
GODT TATT I MOT PÅ TV2: Høsten 2017 var Patrik på God Morgen Norge med sitt budskap om å spise mer bønner. Boken hans gikk rett inn på bestselgerlisten. Foto: Sjur Teigland

Boken utkom på norsk sommeren 2018 på Forlaget Lille Måne. –Vi har hatt gleden av å ha Patrik Olsson på besøk i Norge, og det ble et forfatterbesøk vi aldri vil glemme, sier forlagssjef i Lille Måne Jan Mesicek. Patrik mistet synet og er blind på begge øynene på grunn av diabetes. I boken Bedre med bønner, forteller han sin sterke helsereise.  ­­– Mange er begeistret for at bønner kan brukes for fremme egen helse. Bønner inneholder resistent stivelse, som er supernyttig for tarmene. Vi er veldig glade i denne kokeboken her på forlaget, den er blitt en av våre favoritter, sier Mesicek.

Bedre med bønner - boken som forteller om bønnenes helsefremmende virkning
En matvare med helsefremmede og magiske egenskaper.

Forlaget Lille Måne utgir et bredt spekter av populærfaglige bøker, med et hovedfokus på kostholds- og ernæringsbøker.

Les mer om kokeboken De magiske bønnene.

Forlaget Lille Måne gratulerer prisvinnerne og vår forlagskollega Annika Bladh – i Bladh by Bladh!

belgfrukter, blodsukker, bønner, Lars-Erik Litsfeldt, Litsfeldt